اولین فاتحان خرمشهر رزمندگان لرستانی بودند

غیور مردان همیشه پیروز لرستان از جمله کسانی بودند که برای اولین‌بار توانستند گلدسته‌های مسجد جامع خرمشهر را زیارت و نماز را در این مسجد برپا کنند.
کد خبر: ۲۹۲۶۸۱
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰ - 25May 2018

به گزارش دفاع پرس از خرم‌آباد، آزادسازی خرمشهر یکی از اتفاقات بسیار بزرگ تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می‌رود؛ «صدام» رئیس‌جمهور وقت عراق به سرکردگی کشور‌های غربی، جنگی تحمیلی را در سال ۵۹ علیه ایران به راه انداخت و در همین سال با تمام تجهیزات و نیرو‌هایی که در اختیار داشت خرمشهر را به تصرف خود درآورد.

دشمن بعثی با حمایت استکبار جهانی و کشور‌های اروپایی، تجهیزات بسیاری را به کار گرفت تا بتواند خرمشهر را حفظ کند و با توجه به اینکه مدت‌زمان زیادی از انقلاب ایران نمی‌گذشت، «صدام» کشور ایران را ضعیف خوانده و به خیال خام خود می‌تواند به پیشروی خود ادامه دهد و خرمشهر را تثبیت کند و نیز بازپس‌گیری آن را توسط ایران غیر‌ممکن می‌دانست.

اما دفاع از استقلال، وطن، شرف، اندیشه و باور‌های یک ملت است که عزم و اراده استوار مردمش را محکم‌تر می‌کند؛ کسانی که آتش خمپاره، میدان‌های مین، توپ و تانک را به سخره گرفته و در مصاف با اهریمنان به پیروزی رسیدند.

فتح خرمشهر؛ بزرگ‌ترین پیروزی در تاریخ ایران

رزمندگان، اقتدار اسلام و قدرت معنوی خود را به رخ جهانیان کشیدند و توانستند با دست‌خالی و کم‌ترین تجهیزات، خونین‌شهر را از چنگال دشمن درآورده و با سلحشوری خود، یکی از بزرگ‌ترین پیروزی‌ها را در تاریخ ایران به ثبت برسانند.

روزگاری که طبل نبرد برای بازپس‌گیری پاره تن ایران نواخته شد، جوانان بسیاری بپا خواستند تا خرمشهر را آزاد کنند؛ بنابراین پس از آمادگی رزمندگان اسلام، عملیات بزرگ «بیت‌المقدس» در ۳۰ دقیقه بامداد روز ۱۰ اردیبهشت سال ۶۱ با قرائت رمز عملیات «بسم‌الله الرحمن الرحیم. بسم‌الله القاسم الجبارین، یا علی ابن ابی‌طالب» از سوی فرماندهی برای آزادسازی منطقه وسیع جنوب غربی اهواز آغاز شد.

روایت ایثاری که حماسه شد؛ مردم لرستان در عملیات «آزادسازی خرمشهر» 190 شهید تقدیم کردند

تقدیم ۱۹۰ شهید لرستانی در عملیات «بیت‌المقدس»

غیور مردان لرستان در سه مرحله عملیات «بیت‌المقدس» نقش بی‌بدیلی ایفا کردند و با تقدیم ۱۹۰ شهید در این عملیات پرافتخار٬ برگ زرینی را در تاریخ حماسه‌آفرینی مردم قهرمان لرستان خلق کردند؛ کسانی که در میدان ایثار قد کشیده و نامشان بر تابلوی حماسه‌سازان حک‌شده و بر تارک تاریخ ایران اسلامی می‌درخشند.

سلحشوری رزمندگان «لُر» در عملیات آزادسازی خرمشهر در حالی بود که سپاه پاسداران لرستان تا آن زمان هنوز تشکیلات منسجمی نداشت و پس از عملیات «فتح‌المبین» آماده تشکیل تیپی مستقل شده بود که جهت تشکیل این تیپ و شرکت در عملیات بعدی به منطقه عملیاتی دارخوین اعزام شد، ولی به دلیل کمبود امکانات و سریع رخ دادن عملیات «بیت‌المقدس» موفق به تشکیل تیپ مستقل نشد.

استقرار نیرو‌های لرستان در ۱۵۰۰ متری خرمشهر

گردان حضرت ابوالفضل (ع) تحت پوشش تیپ ۲۲ بدر تشکیل و در روز‌های آخر مرحله اول عملیات «بیت‌المقدس» وارد عمل شد و در محدوده بخشی از شمال خرمشهر اقدام به تک علیه دشمن کرد؛ بیشتر نیرو‌های این گردان با مستقر شدن در هزار و ۵۰۰ متری خرمشهر به شهادت رسیدند، ولی با اینکه تعداد کمی از بچه‌های گردان باقی ماندند، دست از مقابله برنداشتند و هشت روز در این منطقه پدافند کردند.

گردانی دیگر از نیرو‌های لرستان تحت پوشش تیپ «المهدی» در این زمان تشکیل و جهت شرکت در مرحله سوم به منطقه عملیاتی «بیت‌المقدس» اعزام شد که توانست با مبارزه پرشور خود، دشمن را تا «پل نو» مجبور به عقب‌نشینی کند که با رشادت این جوانان دلاور، تنها راه مواصلاتی دشمن به دست رزمندگان اسلام افتاد و توانست تعداد بسیاری از نیرو‌های بعثی را در محاصره خود درآورد و مهلتی ۴۸ ساعته برای تسلیم شدن به آن‌ها بدهد.

خرمشهر آزاد شد

با گذشت ۴۸ ساعت، رزمندگان اسلام با تمام توان دشمن را مورد حمله خود قرار دادند و اجازه هیچ‌گونه مقاومتی به نیرو‌های بعثی داده نشد، بنابراین مرکز فرماندهی آنان که در یکی از بیمارستان‌های خرمشهر قرار داشت، توسط رزمندگان اسلام مورد حمله قرار گرفت و خرمشهر پس از ۲ سال اسارت در سوم خردادماه سال ۶۱ طی عملیاتی در سه مرحله به مدت ۲۵ روزبه دست رشید مردان ایران آزاد شد.

روایت ایثاری که حماسه شد؛ مردم لرستان در عملیات «آزادسازی خرمشهر» 190 شهید تقدیم کردند

سپاه پاسداران لرستان با چهار گردان در عملیات «بیت‌المقدس» حضور داشت و شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب اسلامی کرد؛ غیور مردان همیشه پیروز لرستان از جمله کسانی بودند که برای اولین‌بار توانستند گلدسته‌های مسجد جامع خرمشهر را زیارت و نماز را در این مسجد برپا کنند.

پادگان امام حسین (ع) میعادگاه شهدای لرستان

«حسین موحدی» از رزمندگان دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس اظهار داشت: برای اعزام به جبهه به پادگان امام حسین (ع) که در حقیقت میعادگاه شهدای استان است رفتیم و پس از اعزام به خوزستان، به پادگان «گلف» رفته و از آن‌جا به سمت «دارخوین» حرکت کردیم.

وی افزود: با توجه به تقارن آغاز عملیات آزادسازی خرمشهر با ۱۳ رجب (میلاد حضرت علی (ع))، عملیات «بیت‌المقدس» با رمز یا علی بن ابی‌طالب (ع) دهم اردیبهشت‌ماه سال ۶۱ شروع شد.

نبرد حماسی رزمندگان لرستان

این رزمندگان دفاع مقدس عنوان کرد: نیرو‌های لرستان را در تیپ ۲۲ بدر قرار دادند و این تیپ تحت فرماندهی قرارگاه «نصر» عمل می‌کرد که در جنوبی‌ترین منطقه خوزستان قرار داشت؛ یک گردان نیز به نام «حضرت سجاد (ع)» به فرماندهی حاج «علی‌محمد سوری» تشکیل شد که نیرو‌های لرستان در این گردان حضور داشتند.

وی بیان کرد: نیرو‌های خودی از سه محور شمال، قسمت میانی و از سمت خرمشهر به نیرو‌های بعثی عراق حمله کرده و توانستند به عراقی‌ها آسیب بزنند.

موحدی تصریح کرد: عراق با داشتن تجهیزات و امکانات جنگی، توانست مقداری از رزمندگان را زمین‌گیر کند، ولی با هوشیاری نیرو‌ها و عزم و اراده مثال‌زدنی‌شان، دشمن را شکست داده و خرمشهر را به آغوش وطن بازگردانند.

فتح خونین شهر؛ حماسه تاریخی رزمندگان اسلام

فتح خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است، روزی که شور و شوق پیروزی تمام کشور را فراگرفت و فتحی عظیم نصیب لشکریان توحید شد، به دنبال این پیروزی عظیم، خاک‌ریز‌های دشمن یکی پس از دیگری به تصرف قوای اسلام درآمد و فرماندهان مزدور عراقی در اوج وحشت و هراس پی‌درپی فرمان عقب‌نشینی صادر می‌کردند.

روایت ایثاری که حماسه شد؛ مردم لرستان در عملیات «آزادسازی خرمشهر» 190 شهید تقدیم کردند

رزمندگان ایران اسلامی بزرگ‌ترین سلاحی که در دست داشتند و توانستند بر دشمن غلبه کنند شهادت‌طلبی، اراده و ایمان راسخ‌شان بود، نام‌آوران این کشور جان‌برکف به مقابله با دشمن بعثی درآمدند و پیروزی‌های غرورآفرینی را بر صفحه زرین تاریخ سراسر حماسه انقلاب اسلامی ثبت کردند؛ پرستو‌های سبک‌بالی که زیباترین حدیث بندگی را با بندبند وجودشان و با قطره‌قطره خون‌شان نوشتند تا برای نسل‌های امروز و فردا به یادگار بماند.

آری، شهدا گواهان صادق و یادگاران عزم و اراده‌های استوار و آهنینی هستند که ظلمات دنیا را درهم‌شکسته و راهی کربلایی شدند که همچو ارباب‌شان حسین (ع) سر دادند، مسافران عاشقی که بندگان مخلص حق بودند و مراتب انقیاد و تعبد خویش را به پیشگاه اقدس حق‌تعالی، با نثار خون و جان به اثبات رساندند.

حال ما که وارثان خون شهدا هستیم، رسالتی سنگین بر دوش داریم و نباید اجازه دهیم تا رشادت‌های رزمندگان لرستان در هشت سال دفاع مقدس به فراموشی سپرده شود و باید یاد و نام رزمندگان غیور اسلام را برای همیشه زنده نگهداریم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار