روایت زندگی امام جواد (ع) در یک رمان

رمان «یک‌ خوشه‌ انگور سرخ» نوشته فاطمه سلیمانی ازندریانی با نگاه به زندگی امام جواد (ع) منتشر شد.
کد خبر: ۲۹۴۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۱ - 03June 2018

روایت زندگی امام جواد(ع) در یک رمانبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، رمان «یک‌ خوشه‌ انگور سرخ» نوشته فاطمه سلیمانی ازندریانی با نگاه به زندگی امام جواد (ع) منتشر شد. این کتاب در  ۲۰۰ صفحه و با قیمت ۱۹هزار  تومان در انتشارات نیستان  منتشر شده  است. 

 در معرفی کتاب عنوان شده است: رمان دینی به قلم و خامه بسیاری از نویسندگان جوان ایران در سال‌های اخیر توانسته است افقی تازه در ادبیات داستانی ایران بازگشاید و با کشف روایت‌ها و راویان تازه از داستان‌هایی که شاید بارها و بارها به اختصار شنیده شده باشد و استفاده از تخیلی مؤمنانه که نویسنده مبدع آن بوده است به خلق آثاری بدیع، خواندنی و مانا و در قامت یک نسخه تازه ساخت و خوش‌خوان از داستان‌نویسی تاریخی خود را به ثبت برساند.

از جمله نویسندگانی که در این مسیر در سال‌های گذشته توانسته‌اند گام‌هایی جدی و قابل تامل بردارند، فاطمه سلیمانی ازندریانی، نویسنده جوانی است که با خلق رمان «به سپیدی یک رؤیا» بر مبنای زندگی حضرت فاطمه معصومه (س) توانست یکی از آثار داستانی در این گونه را خلق کند، رمانی که در آن نویسنده با استفاده از تخیل مؤمنانه، شرحی داستانی از زندگی خواهر گرامی امام هشتم شیعیان بازگو کند که در تاریخ و متون، اخباری درباره آن کمتر می‌توان خواند.

رمان تازه این نویسنده با عنوان «یک خوشه انگور سرخ» نیز با چنین رویکردی و با نگاه به زندگی امام جواد (ع) نوشته شده است. راوی این داستان «ام‌فضل» همسر امام و دختر مأمون است که در نهایت با تحریک معتصم خلیفه عباسی، امام نهم شیعیان را مسموم و به شهادت می‌رساند.

ازندریانی در این رمان «ام‌فضل» را به عنوان راوی کتاب انتخاب کرده است و سعی کرده با نگاهی تازه به نقش او به عنوان یک شخصیت منفور و در عین حال ترسو و ناتوان در انتخاب میان خیر و شر، روایتی دست اول از زندگی امام نهم شیعیان بیان کند، اما هنر او در روایت را باید در به تصویرکشیدن درون کاخ عباسی و نیز درون ذهن خود به عنوان عضوی تراز اول از آن و نیز ترسیم سیمای دو خلیفه عباسی از سویی و نیز ترسیمی از سیمای امام شیعه و سیره و زندگی و منش اخلاقی او از سوی دیگر دانست؛ تلفیقی که در قالب داستان بلند پیش از این کمتر در افق ادبیات داستانی رخ داده است.

نویسنده توانسته با هنرمندی و در قالب تخیلی مؤمنانه بدون وارد ساختن خدشه و یا بیان اخباری ناصحیح درباره خلیفه عباسی و نظام زیستی امام شیعه این دو مظهر خیر و شر و زندگی غیرمؤمنانه و مؤمنانه را در مقابل یکدیگر با بهره‌گیری از کلماتی شاعرانه ترسیم کند. نثر و توصیفی شاعرانه را شاید به همین اعتبار بتوان مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین مشخصه هنری این داستان به شمار آورد.

منبع: ایسنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار