مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

بررسی اسناد ادعایی درباره ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران آغاز شده اما زمان‌بر است

یوکیا آمانو گفت: بررسی اسناد ادعایی رژیم‌ صهیونیستی درباره ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران آغاز شده اما اظهارنظر درباره آنها چندین سال طول می‌کشد.
کد خبر: ۲۹۴۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۳ - 04June 2018

بررسی اسناد ادعایی درباره ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران آغاز شده اما زمان‌بر استبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس، «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (دوشنبه) اظهار داشت: بررسی اسناد ادعایی ارائه شده از سوی رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران، آغاز شده است.

آمانو با اشاره به اسنادی که چندی پیش توسط «بنیامین نتانیاهو» نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه ادعایی تسلیحاتی هسته‌ای ایران رونمایی شد، گفت: «بررسی این اسناد زمان بسیاری می‌برد. درمورد ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران، چندین سال طول می‌کشد که صحبت اطلاعات بررسی شود».

وی مجددا تاکید کرد که آژانس اتمی در حال حاضر نمی‌توانند هیچ اظهار نظری درباره این اسناد داشته باشد و این مسئله مدت زیادی  به طول خواهد انجامید.

مدیرکل آژانس اتمی پیشتر در اولین نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان خروج واشنگتن از برجام درباره راستی‌آزمایی و نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران گفته بود:« آمریکا-یکی از اعضای برنامه جامع اقدام مشترک-خروج از این توافق را ماه گذشته اعلام کرد. آژانس همچنان به درخواست شورای امنیت سازمان ملل و با مجوز شورای حکام، بر راستی‌آزمایی و نظارت بر اجرای تعهدات هسته‌ای ایران مطابق برجام ادامه می‌دهد». 

آمانو تاکید کرده بود: «آژانس همچنان به راستی‌آزمایی (تأیید) عدم انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده به وسیله ایران طبق توافقات پادمانی ادامه می‌دهد. ارزیابی‌های مرتبط با نبود مواد هسته‌ای و فعالیت‌های اعلام نشده در ایران همچنان ادامه دارد».

نتانیاهو چندی پیش در شوی تبلیغاتی جدید، در یک سخنرانی زنده تلویزیونی اسناد، مدارک و لوح‌های فشرده‌ای را نشان داده و مدعی شد بعد از امضای برجام، ایران به صورت مخفیانه بعد نظامی برنامه هسته‌ای خود را حفظ کرده و تلاش داشته به سلاح اتمی برسد. 

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفت.  او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد. 

ترامپ شامگاه سه‌شنبه (18 اردیبهشت) طی سخنرانی در کاخ سفید با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی، مخفی کردن ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای و دخالت در امور کشورهای منطقه، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد.

وی همچنین تاکید کرد تحریم‌های پیشین هسته‌ای و تحریم‌های سخت‌تر جدیدتر در بازه 90 تا 180 روزه علیه ایران باز خواهند گشت. ترامپ همچنین از مقامات تهران دعوت کرد تا به مذاکرات جدید با آمریکا برگردند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار