«حسین نوشآبادی» معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاع پرس، با بیان اینکه مطرح شدن کنوانسیون مبارزه با پولشویی موضوع تازهای نیست و در مجلس نهم به تصویب رسیده است، اظهار داشت: لایحه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم از سالهای پیش مطرح بود؛ اما مسئلهای که امروز نمایندگان موافق و مخالف را درگیر این نکته کرده وجود ابهاماتی در لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم این کنوانسیون است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم نسبت به سایر کشورهای پیشگام است، افزود: ایران یکی از بزرگترین کشورهایی است که قربانی تروریسم بوده و همواره مورد تهام جریانهای تروریستی در داخل و خارج از مرزهای کشور است.
معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از دغدغههای مهم کشور ما مبارزه با تروریسم است؛ چراکه متحمل بیشترین خسارات از این پدیده ایران است.
نوشآبادی کشورهای G8 را طراحان کنوانسیون پالرمو دانست و تصریح کرد: کشورهای صنعتی مطرح دنیا برای جلوگیری از ضررهایی که به دلیل پولشویی اشخاص حقیقی و حقوقی متحمل میشدند، پیشنهاد مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی جریانهای تروریستی را به سازمان ملل ارائه دادند و قوانینی را در جهت مبارزه با قاچاق کالا و انسان، مبارزه با پولشویی و مقابله با جریانهای افراطی را نهادینه و کشورهایی که خواهان عضویت در این کنوانسیون بودند را ملزم به اجرای دقیق قوانین مربوطه کردند.
سفیر اسبق ایران در عمان سرمایهگذاری کشورها در بازارهای جهانی را مستلزم عضویت در کنوانسیون مبارزه با پولشویی بیان کرد و یادآور شد: کشورهایی که گردانندگان این کنوانسیون هستند اعلام کردند که کشورهای عضو این معاهده باید هرگونه تخلف مالی به وقوع پیوسته در کشورشان را به سازمان ملل گزارش کنند تا بتوانند از مزایایی که از تشکیل کنوانسیون پالرمو ایجاد شده است، استفاده کنند.
وی با اشاره به اهداف طراحان پالرمو گفت: آنها میخواهند ریسک سرمایهگذاری را در کشورهای مختلف بررسی کنند تا امکان حضور و سرمایهگذاری آنها در بازارهای جهانی بیشتر فراهم شود و کشورهای عضو با اطلاعات کامل از شرایط مالی یکدیگر بتوانند به دور از هرگونه خطر احتمالی، تبادلات تجاری را انجام دهند.
معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی مبارزه با حقوقهای نجومی نامشروع و قاچاق کالا و ارز را بزرگترین وظیفه مسوولان دانست و خاطرنشان کرد: کنوانسیون مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم اقدامی موثر در جهت بهبود وضعیت سایر کشورهای عضو این معاهده است؛ لذا این موضوع مورد تایید شورای نگهبان واقع شد و به تصویب مجلس شورای اسلامی هم رسید.
نوشآبادی با بیان اینکه نیت دولت در ارائه لایحه مبارزه با پولشویی به مجلس خیرخواهانه است، گفت: نمایندگان مجلس در حال بررسی و شناخت ابهامات کنوانسیون پالرمو هستند و با حساسیتی که دارند، قطعا اقدامی در جهت تامین منافع ملی و رضایتمندی مردم انجام خواهند داد. دقتنظر و مباحث مطرح شده از سوی نمایندگان موافق و مخالف FATF بهجاست.
سفیر اسبق ایران در عمان با توجه به مفهوم کلمه تروریسم از نظر غربیها خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی کشورهایی که از حق و حقوق خود دفاع کرده و در حال مبارزه با استکبار هستند را تروریسم نمیداند. تشکلهای آزادیخواه و انقلابی در کشورهایی همچون لبنان، فلسطین، یمن، عراق و سوریه حضور دارند، مصداق بارز مجاهدینی هستند که بهدور از شعار و مطرح شدن کنوانسیونها، اراده جدی برای خشکاندن ریشه تروریسم در منطقه و جهان دارند؛ اما در نگاه کشورهای غربیها جبهه مقاومت تروریسم تلقی میشود.
وی در خصوص عدم تفاهم غربیها با کشورهای اسلامی پیرامون معنای تروریسم، افزود: همین موضوع باعث شده که امتهای اسلامی همچون ایران از عضویت در کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم عقبنشینی کنند؛ چراکه قطع پشتیبانی از جبهه مقاومت در منش و سیاستهای ما نیست.
معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب کردن لایخه مبارزه با پولشویی در صحن علنی مجلس و قبول داشتن لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم نشان میدهد که عزم ما برای مبارزه با هرگونه آسیبها و تهدیدات جامعه جهانی جدی است؛ اما همکاری ایران با طراحان پالرمو مستلزم وحدت برای شناخت و معرفی تروریستهاست.
نوشآبادی خاطرنشان کرد: ما هرگز به کنوانسیونی که برای حمایتهای همهجانبه کشورمان از ملتهای مظلوم فلسطین، لبنان، یمن، عراق و سوریه محدودیت ایجاد کنند، نخواهیم پیوست.
انتهای پیام/ 151