به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، علی لاریجانی امروز (چهارشنبه ۳۰ خرداد) در دیدار نمایندگان و جمعی از کارکنان مجلس شورای اسلامی با مقام معظم رهبری به تشریح گزارشی از عملکرد مجلس دهم در بخش های مختلف تقنینی و نظارتی مجلس پرداخت.
مشروح سخنان رئیس مجلس به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِین وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنَا وَ نَبِیِّنَا وَ حَبِیبُ قُلُوبِنَا أبوألقاسِمِ مُحَمَّدٍ (ص)
سلام علیکم و رحمه الله و برکاته
خدای را شاکریم که توفیق زیارت حضرت مستطابعالی حاصل گردید.
امروز علاوه بر نمایندگان محترم مجلس، مدیران و کارکنان گرامی مجلس، مرکز پژوهش های مجلس، کتابخانه و مرکز اسناد و موزه مجلس، دیوان محاسبات و دادسرا و محکمه دیوان از استان های سراسر کشور و یگان حفاظت مجلس، خبرگزاری خانه ملت و بازنشستگان مجلس که سال ها انتظار دیدار حضرتعالی را از نزدیک داشتند، توفیق شرفیابی یافتند و از این جهت سپاسگزاریم.
با اجازه از محضر مبارک حضرتعالی گزارش اجمالی از تلاش های همکاران گرامی مجلس تقدیم می گردد:
۱- در سال ۹۵ و ۹۶، مجلس حدود ۲۰۰ جلسه علنی داشت که بخشی از آن ها به امور نظارتی مربوط بود و بخشی به حوزه تقنین ارتباط یافت. در حوزه تقنین ۱۰۹ قانون به تصویب رسید، ۳۵ طرح، ۷۴ لایحه و ۷۷ طرح و لایحه رد یا مسترد گردید.
علاوه بر اینکه در بسیاری از جلسات سوالات نمایندگان محترم از وزرا و یا نتایج تحقیق و تفحص یا قرائت گزارش نظارتی کمیسیون ها مطرح گردید. ۲۶ جلسه مجلس به موضوعات مهمی نظیر بررسی وضعیت صندوق های بازنشستگی، مشکل آب در کشور، مسئله سازی های دیماه سال گذشته، مسائل هسته ای، مسائل منطقه ای، وضعیت بانک ها، وضعیت اشتغال در کشور و بررسیهای انجام شده در اولویت های اقتصادی و نظایر آن اختصاص یافت.
از میان قوانین مصوب به عناوین برخی اشاره می گردد:
- قانون اساسنامه سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق
- قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور
- قانون برنامه ششم توسعه
- قانون حفاظت و احیا و مدیریت تالاب های کشور
- قانون هوای پاک
- قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد
- قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری که با عنایت ویژه حضرتعالی به نتیجه رسید
- قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی
- قانون اساسنامه شرکت ملی پست
- قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزش و پرورش غیردولتی
- قانون اصلاح موادی از قانون سیاست های اصل ۴۴
- قانون بودجه سال ۹۶ و ۹۷
- قانون اساسنامه سازمان فرهنگی و هنری فارسی زبانان
- قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب و برق
- قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی
- قانون تشکیل هیات های انضباطی رسیدگی به شکایات و تخلفات نیروهای مسلح
- قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه تروریستی آمریکا
- قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان
- قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی
- قانون حمایت از هنرمندان، استادان و فعالان صنایع دستی
- قانون الحاق موادی به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور
- قانون حمایت از حقوق معلولان
- قانون مبارزه با قاچاق از کمیسیون به صحن مجلس ارائه شده و در حال بررسی آن هستیم
- قانون صندوق های مکانیزه فروش، قانون ارزش افزوده، قانون تجارت و قانون سازمان مبارزه با فساد اقتصادی که قوانین مهمی هستند در کمیسیون ها مورد بررسی قرار گرفته و به زودی در مجلس مطرح می گردد.
۲- در زمینه تنقیح قوانین که حضرتعالی در ملاقات های قبلی تذکر فرمودید، در معاونت قوانین پیگیری و قانون تنقیح قوانین مالیاتی کشور در مجلس تصویب و سه طرح تنقیحی در زمینه قوانین محیط زیست، تجارت و صنعت و معدن و انتخابات نیز تدوین و در کمیسیون ها در حال بررسی است تا در مجلس به تصویب برسد.
۳- در بعد نظارتی، معاونت نظارت ۵ هزار مورد حکم و تکلیف در اجرای قوانین را احصاء نموده و به کمیسیون ها ارسال تا پیگیری لازم جهت اجرای به موقع آن ها توسط دستگاه های اجرایی انجام شود.
در زمینه آئین نامه های قوانین ۱۶۱ مورد آئین نامه باید در دولت تصویب می شد که ۲۳ مورد آن انجام گرفت و ۱۳۸ مورد باقی مانده که در ۱۲۴ مورد، مهلت قانون سپری شده و ۵۴ مورد از آئین نامه ها مربوط به قانون برنامه ششم است که کمیسیون های تخصصی پیگیری لازم می نمایند تا در دولت سریع تر به تصویب برسد.
- در زمینه تحقیق و تفحص ۱۰۵ مورد طرح و ۱۴ فقره در مجلس تصویب و ۳ مورد به نتیجه رسیده و در مجلس قرائت گردید؛ تحقیق و تفحص از عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان، بررسی عملکرد سازمان تامین اجتماعی، بررسی نحوه برخورد با کارگران معدن آق دره تکاب.
- از طریق ساز و کار ماده ۲۳۶ آئین نامه که مربوط به تخلفات یا استنکاف از اجرای قانون است مواردی توسط کمیسیون ها به مجلس ارائه و قرائت گردید که جهت پیگیری به قوه قضائیه ارسال شد نظیر مشکلات موسسه کاسپین، تخلفات منطقه آزاد ماکو، اجرای ناقص قانون تسهیل ازدواج جوانان، نحوه اجرای غلط اصل ۴۴، تخلفات مربوط به حوادث پیش آمده در حوزه وزارت راه، مسکن و شهرسازی.
- کمیسیون های تخصصی ۱۳۱۰ جلسه نظارتی با حضور مسئولان داشته اند که منجر به ارائه ۱۹ گزارش به هیات رئیسه گردید و ۱۵ گزارش در مجلس قرائت شد. در کل گزارش های نظارتی کمیسیون ها نسبت به گذشته ۵۷ درصد افزایش یافته است.
- کمیسیون اصل ۹۰ در زمینه عملکرد بانک ها و معوقات بانکی، وضعیت قاچاق کالا و ارز، حقوق های غیرمتعارف و بررسی پروژه های نیمه تمام عمرانی، گزارش های مهم تدوین و در مجلس قرائت گردید و به قوه قضائیه و مراجع ذیربط ارسال شد.
- هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین ۱۱۳۹ عنوان از مصوبات را بررسی نموده که در ۵۶ مورد منجر به رأی قطعی مغایرت و ابطال مصوبه گردید.
- دیوان محاسبات طبق زمانبندی، تفریغ بودجه سال ۹۴ و ۹۵ را ارائه نمود و در کمیسیون ها و مجلس مورد بررسی قرار گرفت علاوه بر این دیوان ۵۰۳۰ گزارش حسابرسی از درآمدها و منابع و اعتبارات مصرف شده در سطح ملی و استانی ارائه نموده که برخی منجر به رسیدگی در دادسرا شده و برای ۷۴۷ فقره رأی صادر شده است.
- در دیوان با رویکرد پیشگیری از تخلفات ۲۰ کتاب آموزشی برای مدیران تدوین و ۴۰۰ دوره آموزشی برای مدیران و ذی حسابان دایر نموده است که اثر مثبتی در جلوگیری از تخلفات داشته است.
۴- رویکرد مجلس دهم و مرکز پژوهش ها، تمرکز روی اولویت های کشور از بعد اقتصادی است. اولویت ها احصاء گردیده و به صورت کتابی منتشر و در جهت قانونگذاری و نظارت مورد بهره برداری قرار گرفته و می گیرد.
در زمینه وضعیت کلان اقتصادی کشور، شاخص ها و تحلیل اقتصادی برای سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ سه کتاب تدوین و در اختیار نمایندگان محترم قرار گرفت که همگان از تحلیل مشترکی برخوردار گردیم.
بررسی مسائل و مشکلات آب در کشور، ساماندهی وضع روستاها براساس تولید محور بودن روستا و حمایت از اشتغال پایدار، مشکلات صندوق های بازنشستگی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح و کارکنان رسمی کشور مورد بررسی قرار گرفت و در بودجه سال ۹۷ برای حل مشکلات صندوق ها احکام روشنی تصویب شد که باید دولت اجرا نماید.
مشکلات بدهی دولت، شرکت ها، بانک ها، مورد بررسی قرار گرفت و در بودجه سال ۹۷ در حد ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تدبیر شد.
برای حل مشکلات بانک ها در مرکز پژوهش ها بررسی دقیقی به عمل آمد و در مجلس نیز مطرح و امیدواریم با ساز و کاری که حضرتعالی در تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی قوا تدبیر فرمودید به زودی مورد بررسی قرار گیرد و به اجرا درآید چون حل این مشکلات احتیاج به هماهنگی سه قوه دارد.
- مشکل تورم طرح های عمرانی نیمه تمام در چند سال اخیر مورد توجه مجلس بوده و در بودجه سالانه بدان پرداخته شد اما متاسفانه در دولت کمتر اهتمام به این موضوع وجود داشت. در بودجه سال ۹۷ ساز و کاری جدید تدبیر شد و با توجه به شرایط فعلی کشور و آسیب هایی که از جهت رشد نقدینگی به ساختار اقتصادی دولت وارد شده، در مواردی هماهنگی اقتصادی قوا، نیز در حال بررسی جهت حل و فصل سریع تر آن هستیم.
- عدم ارتباط تولید با پژوهش های دانشگاهی که دغدغه حضرتعالی بوده و بارها تاکید فرمودید در مرکز پژوهش ها بررسی و در طرحی که اخیرا در جهت حمایت از کالاهای ایرانی در کمیسیون ویژه آماده گردید به نتیجه خوبی منجر و به زودی در مجلس جهت تصویب مطرح می شود.
- در زمینه سرمایه گذاری بهینه در معادن، بررسی مناسبی در مرکز پژوهش ها انجام و در قانون برنامه ششم شوراهای استانی معادن جهت تسریع در بهره برداری تدبیر شد.
- در مورد اصلاح نظام بودجه ریزی در دیوان محاسبات و مرکز پژوهش ها بررسی کافی صورت پذیرفت و طرح آن در کمیسیون بودجه مورد بررسی است. یکی از مسائلی که مستمرا در مرکز پژوهش ها و کمیسیون امنیت ملی مجلس مورد توجه است، بررسی اقدامات خصمانه آمریکا و مقابله با تحریم ها است و حساسیت نمایندگان محترم نسبت به این امر بسیار جدی است و در بیانیه های مجلس شورای اسلامی چنین اهتمامی در مقابله با اقدامات استکباری آمریکا و رژیم صهیونیستی و اذناب آن ها در منطقه به روشنی دیده می شود و همچنین اهتمام نمایندگان در بین المجالس و بین المجالس اسلامی و کمیته فلسطین در جهت دفاع از ملت مظلوم فلسطین با نهایت قوت هویداست.
مجلس شورای اسلامی بر این باور است که راهنمایی ها و هدایت های حضرتعالی در صیانت از حقوق ملت و مقابله با اقدامات خرابکانه آمریکا در سطح بین المللی و منطقه ای از صلابت و اتقان قابل توجه برخوردار و مایه رستگاری ملی است و مجلس شورای اسلامی در شرایط حساس امروز ایران مطمئن است که با تدابیر هوشمندانه جنابعالی، ملت با سرافرازی از این چالش ها عبور خواهد کرد و اعلام می کنیم مجلس شورای اسلامی با تمام توان پشتیبان و حامی منویات جنابعالی در مقابله با دسیسه های بیگانگان بوده و براساس تاکیدات حضرتعالی در جهت امنیت و سعادت ملت ایران مخصوصا در ابعاد اقتصادی با قوای دیگر همکاری صمیمانه خواهد داشت.
لازم می دانم در محضر جنابعالی از تلاش های صادقانه نمایندگان محترم و همکاران گرامی در معاونت های مختلف قوانین، نظارت و اجرایی، کتابخانه مجلس، مرکز پژوهش ها، دیوان محاسبات و یگان حفاظت سپاسگزاری نمایم.
از تصدیع اوقات شریف عذرخواهم و آماده ایم از رهنمودهای جنابعالی فیض ببریم.
انتهای پیام/