به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گویی درباره امام ششم شیعیان اظهار داشت: ائمه اطهار و اهل بیت (ع) از جمله امام صادق (ع) در طول حیاتشان در رفتار و زندگیشان به گونهای عمل کرده و سیره عملی را به عنوان الگو به ما معرفی کردند که ما با مشاهده این بزرگواران باید از این الگوها و سیره عملیشان در زندگیمان استفاده کنیم.
وی در همین راستا افزود: حضرت امام جعفر صادق (ع) به شیخ الائمه معروف هستند، طولانی ترین مدت امامت را میان امامان در جامعه داشتند و تمامی ابعاد امامت را برای مردم بیان کردهاند. در دوره امام ششم با توجه به قدمهای بسیار حساب شدهای که امامان سجاد و باقر (ع) در دوره های قبل از ایشان برداشته بودند، بستر ترویج دین توسط امام صادق (ع) فراهم شد.
این کارشناس علوم قرآنی درباره نقش مردم و جامعه در همراهی امام و ترویج دین اظهار کرد: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه در خطبه سوم میفرمایند اگر حضور مردم نبود من پا به عرصه خلافت نمیگذاشتم. در دوره امام صادق(ع) نیز حضرت جامعه را مستعد دریافت فیوضات الهی دیدند و آنچه لازمه جامعه بود برای مردم بیان کردند. این بیان و شیوه حضرت تبدیل به مکتب و سیرهای شد که مذهب جعفری نام گرفت.
وی با اشاره به کسانی که در مذهب جعفری از حضرت امام صادق (ع) درس آموخته و در محضرشان شاگردی کردند، بیان کرد: زرارة بن اعين شيبانى، جابربن حیان و عنوان بصری کسانی بودند که با یک نگاه بسیار خردمندانه در کنار امام در مسیر دین قرار گرفتند. بنابراین اگر بتوانیم از شخصیت وجودی این افراد بهرهبرداری کرده و در مسیر درست حرکت کنیم نمونه ای از پیروان شیعه جعفری خواهیم شد.
این کارشناس علوم قرآنی درباره شخصیت علمی حضرت امام صادق (ع)، توضیح داد: هرگز نباید فکر کنیم که این حضرت در یک بُعد و آن هم بُعد فقهی وارد ترویج دین شده است بلکه امام ششم در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به اشکال مرتبط با آن موضوع، به ترویج دین و راه درست زندگی پرداخته اند.
حجتالاسلام والمسلمین بهاری خاطرنشان کرد: دوره حیات امام ششم در زمان خلفای ظالم و ستمگر عباسی بوده است. منصور دوانیقی و امثال او برای همه شناخته شده و جنایتهایشان محرز بود.
منبع: میزان