معاون سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:

اگر مسجد جامع ساری درست مرمت نشود بخشی از تاریخ از بین می رود

معاون سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت مسجد جامع شناسنامه شهر ساری و استان مازندران است اگر درست مرمت نشود بخشی از تاریخ از بین می‌رود.
کد خبر: ۲۹۹۴۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۶ - 13July 2018
اگر مسجد جامع ساری درست مرمت نشود بخشی از تاریخ از بین می رودبه گزارش دفاع پرس از ساری، «محمدحسن طالبیان» معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازید از آخرین وضعیت مسجد جامع ساری، اظهار داشت: مشکلی که در بسیاری از این مساجد که در اختیار هیأت امنا است همان‌گونه که در مناطق دیگر نمونه‌هایش را داشتیم این است که به‌صورت لحظه‌ای تصمیم می‌گیرند به‌عنوان نمونه بخشی مناطق  را بهسازی تاسیساتی انجام می‌دهند و کابل‌های مختلف می‌آورند اما کابل‌های قدیمی هم وجود دارد و همه آنها عمری دارند که باید از آن نگهداری شود.


وی با بیان اینکه چه اتفاقی از لحاظ برقی افتاد باید اطلاعات کامل در این زمینه گرفته شود، افزود: نگهداری این است که تاسیسات این گونه اماکن باید مرتب پایش شود تا این اتفاق ناگوار نیفتد که مدیریت آن بسیار مهم است.

طالبیان با اشاره به اینکه بخش‌های قدیمی این مسجد که آجری است به سرعت می‌توان کار بازسازی و مرمت آن انجام را داد، اضافه کرد: البته تعدادی از درب‌های چوبی سوخته به تازگی عوض شده ولی تعدادی از درب‌های قدیمی است که خسارت جدی بوده  است.

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: طی دو یا سه روز آینده با توجه به نقشه‌ها و وضعیت موجود کار مرمت را آغاز کنیم، در حال حاضر هنوز آتش کاملا مهار نشد و شعله‌ در بخش‌های وجود دارد که باید کاملا خاموش شود و سپس کار آواربرداری انجام شود.

این مسئول ادامه داد: معمولا سقف‌های چوبی در دوره‌های مختلف عوض می‌شوند چون عمر فرسایشی دارند و این کار سختی نیست و به سرعت می‌توانیم انجام دهیم ابتدا باید مطمئن شویم بنا و ساختار مکان از استحکام کافی برخوردار باشد در غیر این صورت کار مقاوم‌سازی مناره و ایوان‌های اصلی و تاریخی انجام شود تا این مکان به وضعیت گذشته برگردد.

طالبیان با اعلام اینکه مسجد جامع شناسنامه شهر ساری و استان مازندران است اگر درست مرمت نشود بخشی از تاریخ از بین می‌رود، افزود: ما تلاش خواهیم کرد بخشی از این مکان که از جنس چوب و سایر است به سرعت جایگزین شود و خود ساختمان به‌ویژه بخش قاجاری حتما خیلی درست مرمت شود و بخش پهلوی سقف و درب‌های چوبی که یک ماه پیش عوض شده خیلی نگرانش نیستیم به سرعت می‌توان انجام داد و بخش قاجاری بخش اصلی از بین رفته که به هر حال خسارت جدی بوده بخشی جبران ناپذیر است ولی بخش زیادی را می‌توان انجام داد.

وی با تأکید بر ضرورت نگاه جدی در ارتباط با اماکن تاریخی، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های مختلف دست‌اندرکار باید همه کمک کنند تا این وضع سامان یابد، بارگذاری بیش از اندازه در یک مکان تاریخی موجب همین اتفاق می‌شود بارگذاری اضافه در بحث تاسیسات دلیل این حادثه است که در بافت تاریخی این مساله را داریم و باید سر و سامان یابد.

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار