به گزارش دفاع پرس از رشت، «رسول جلایی» مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گیلان در یازدهمین دوره از نشست تخصصی و منطقه ای ادبیات دفاع مقدس استانهای گیلان، مازندران، قزوین و زنجان که عصر امروز با حضور امیر سرتیپ دوم «حمیدرضا گرامی» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و جمعی از نخبگان و نویسندگان این حوزه در سالن جلسات نیروی دریایی گیلان برگزار شد، اظهار داشت: انتقال مفاهیم و ارزش های دفاع مقدس، در نگاه اساسی نیازمند توانمند سازی سرمایه نیروی انسانی است.
وی گفت: توسعه ظرفیت ها و قابلیت های انسانی برای پیمودن جاده مجاهدت ترویج فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت نیازمند بینش و روش است. اینکه چگونه باید کار بکنیم، مهم تر از این است که چه کاری باید بکنیم؟!
جلایی گفت: باید توجه کنیم به شیوه ها و ابزارهای موثر و مناسب، با استفاده از زمان و مکان مفید و با استفاده از توانمندی دیگران و اطمینان از راهی که ختم به موفقیت و پیروزی می شود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان، با اشاره به ضرورت های فعلی جامعه در حوزه دفاع مقدس گفت: در ماراتن ترویج فرهنگ دفاع مقدس، ما نیازمند یک حلقه بزرگ انسانی هستیم، آن هم انسانهایی از جنس شهدا و رزمندگان که بتوانند در مسیر انتقال و ترویج ارزش های متعالی دفاع مقدس تلاش وافر کنند.
جلایی تصریح کرد: برای رسیدن به این نقطه آرمان و اهداف بلندی داریم که صرفا یک جهش نمی تواند ما را به موفقیت برساند، بلکه می تواند ما را در مسیر رسیدن به آن آرمانها و اهداف قرار بدهد و آنچه که مهم است استمرار این راه با استفاده از روشهای مناسب است.
جلایی تاکید کرد: دفاع مقدس آثار و مواهبی داشته که هنوز کسی آنها را نشمرده و احصا نکرده است.
وی گفت: برخی را همه می دانند و برخی را باید با تور تحقیق و پژوهش و کارهایی از جنس برگزاری این دوره های کارگاه آموزشی راه اندازی و تقویت کرد تا در مسیر این کارها موفقیت هایی را به دست آوریم.
وی اظهار داشت: به عبارتی گفتنی های ناگفته از جنگ بسیار است که این گفتنی ها که بخش قابل توجهی از خاطرات رزمندگان ما را می تواند تشکیل بدهد منبع مهمی برای «انسان شناسی جنگ» است.
جلایی ادامه داد: این گفتنی ها از این جهت مهم است که ما اولین نسل جنگ را در اختیار داریم. لذا اگر نگاهی به زمان حال کنیم می بینیم که فرصت بسیار اندک تر از آن چیزی است که ما در اذهان خود داریم.
وی خاطر نشان کرد: امیدوارم که این سلسله نشست های تخصصی و منطقه ای ادبیات دفاع مقدس که در گیلان با بحث «روشهای گرد آوری اطلاعات در خاطره نویسی» برگزار شده است، منتهی به برداشت و استخراج هر چه بیشتر گنجینه دفاع مقدس شود.
مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان در یک نگاه آماری نیز گفت: استان گیلان هشت هزار شهید تقدیم انقلاب کرده که بیش از 23 هزار جانباز ، 2600 آزاده و بیش از 72 هزار رزمنده دفاع مقدس که از مجموعه بدنه بسیج، سپاه، ارتش و جهاد بودند.
وی گفت: در یک نگاه محققانه و تحقیقی 20% جمعیت فعال استان گیلان که جمعیتی بین 15 تا 50 سال بودند در دوران دفاع مقدس در جبهه ها حضور داشتند.
جلایی به اسناد مکتوبی که از شهدا در استان گیلان جمع آوری شده اشاره کرد و افزود: از مجموعه سازمانهای اسنادی بنیاد شهید، ستاد کنگره شهدا و اداره کل حفظ آثار نزدیک به 600 هزار برگ سند اعم از عکس، وصیت نامه، دلنوشته، زندگی نامه و آثاری از این جنس جمع آوری شده که در بحث خاطرات شفاهی نزدیک به 7500 نفر از رزمندگان گیلان که دوران دفاع مقدس را درک کردند مصاحبه انجام شده است که به عبارتی می توان گفت 10 % از جمعیت رزمندگان استان می باشند.
وی همچنین به سه هزار ساعت مصاحبه صورت گرفته شده در این حوزه خبر داد و گفت: دهها هزار برگ از این مصاحبه ها پیاده سازی شده که در یک برآورد صحیح بیش از 270 عنوان کتاب به چاپ رسیده که 25% از این کتابها را اداره کل حفظ آثار گیلان در استان منتشر کرده است.
انتهای پیام/