مسوول بخش جغرافیای نظامی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس خبر داد؛

۱۹ پروژه جدید اطلس در دستور کار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

رستمی از ۱۹ پروژه جدید اطلس در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس خبر داد و گفت: در مدیریت جدید با ارتباطاتی که با واحد‌ها و رده‌های مختلف سپاه برقرار شد، به این نتیجه رسیدیم که واحد‌های تخصصی نیز قابلیت این کار را دارند که در قالب اطلس به آن‌ها بپردازیم و عملکردشان را نشان دهیم.
کد خبر: ۳۰۰۹۳۳
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵ - 22July 2018

۱۹ پروژه جدید اطلس در دستور کار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدسبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، اکبر رستمی مسوول بخش جغرافیای نظامی مرکز به زیرشاخه‌های جغرافیای نظامی با اشاره به اینکه ساختار گروه مطالعات و جغرافیای نظامی مرکز شامل سه حوزه مختلف است، اظهار داشت: گروه مطالعات نظامی، گروه جغرافیای نظامی و گروه پژوهش‌های یگانی سه حوزه یاد شده هستند که هر یک زیرشاخه‌های خودشان را دارند.

مسوول بخش جغرافیای نظامی مرکز به زیرشاخه‌های جغرافیای نظامی اشاره کرد و گفت: این حوزه شامل زیرشاخه‌های اطلس‌های یگانی، اطلس‌های نبردی، اطلس موضوعی، اطلس استانی و اطلس واحد‌های تخصصی است.

اطلس‌های یگانی:

رستمی با اشاره به اینکه گروه جغرافیای نظامی ضمن فعالیت در پنج حوزه که محصول نهایی آن تدوین اطلس است، بیان کرد: در حوزه اطلس‌های یگانی به بررسی عملکرد یک یگان در طول دوره دفاع مقدس می‌پردازیم و در مرحله اول ۴۰ یگان شاخص سپاه پاسداران مدنظرمان است تاکنون از این مجموعه «اطلس لشکر ۴۱ ثارالله» چاپ شده و ۷ یگان دیگر نیز در حال پژوهش هستند.

وی در خصوص روند پیشرفت این پروژه‌ها گفت: در شش ماهه دوم سال قبل، «اطلس لشکر ۷»، «اطلس لشکر ۱۰»، «اطلس لشکر ۱۷» و «اطلس لشگر ۳۳» را قرارداد بستیم که کار پژوهش «اطلس لشکر ۷»، «اطلس لشکر ۱۰» و «اطلس لشکر ۱۷» به‌طور کامل تمام شده و در حال ورود به فاز صفحه‌بندی و آماده‌سازی می‌شود و می‌توان گفت: حدود ۷۰ درصدد از پژوهش لشگر ۳۳ نیز به اتمام رسیده است.

مسوول بخش جغرافیای نظامی مرکز افزود: «اطلس لشکر ۳۱ عاشورا» در مرحله آماده‌سازی و چاپ است و تا حدود ۲ ماه آینده منتشر خواهد شد. «اطلس لشکر ۲۷» نیز یکی از کار‌های خوب ما است که این اطلس نیز تا ۲ ماه آینده چاپ خواهد شد.

وی با بیان اینکه اطلس‌های یگانی به‌طورکلی دارای هشت فصل هستند، عنوان کرد: در فصل اول اطلس‌های یگانی، کلیاتی از یگان و نحوه تشکیل و فرمانده‌هان اولیه و لیست عملیات‌های یگان مذکور مطرح می‌شود. از فصل دوم وارد جنگ می‌شویم و عملکرد آن‌ها را در جنگ در مقاطع مختلف بررسی می‌کنیم.

اطلس‌های نبردی:

رستمی با بیان اینکه اطلس‌های نبردی یا عملیاتی از دیگر فعالیت‌های جغرافیای نظامی است، گفت: در این حوزه طبق چشم‌انداز ۵ ساله‌ای که داشته‌ایم، فعلا ۱۰ عملیات تعیین‌کننده و بزرگ دفاع مقدس مدنظرمان است. از این مجموعه در حال حاضر «اطلس بیت‌المقدس» به چاپ رسیده و دو عنوان دیگر هم در حال پژوهش هستند.

مسوول بخش جغرافیای نظامی مرکز افزود: در حوزه اطلس‌های نبردی، ۲ مجموعه اطلس جامع نبرد‌های زمینی و اطلس جبهه‌ای نیز داریم. در اطلس‌های جبهه‌ای، کل نوار مرزی را به سه جبهه جنوبی، میانی و شمال غرب تقسیم‌بندی کرده‌ایم. تاکنون «اطلس جبهه جنوبی (خوزستان)» چاپ شده و اطلس جبهه میانی که استان‌های شامل ایلام و کرمانشاه است در حال انجام است و اطلس جبهه شمال غرب هم شامل استان‌های کردستان و آذربایجان غربی است.

وی در رابطه با «اطلس نبرد‌های جامع زمینی» بیان کرد: این پروژه یکی از سنگین‌ترین پروژه‌های گروه مطالعات و جغرافیای نظامی مرکز است به‌طوری‌که کل نبرد‌های زمینی را در تمام جبهه‌ها دربر دارد. قرارداد این پروژه در تیرماه سال ۹۷ بسته‌شده و پیش‌بینی کرده‌ایم پژوهش آن حداقل دو سال زمان ببرد.

رستمی ادامه داد: این اطلس کل سه جبهه را در بردارد و ۹۵ عملیات شاخص دفاع مقدس در این پروژه دیده می‌شود و تقریبا ۳۵۰ تا ۴۰۰ صفحه برآورد حجم شده است. در این اطلس برای هر عملیات بسته به سطح عملیات بین دو تا هشت صفحه پرداخته خواهد شد.

اطلس موضوعی:

وی از اطلس‌های موضوعی به عنوان سومین نوع اطلس‌ها یاد و تصریح کرد: در این نوع از اطلس‌ها به یکسری از موضوعات خاص دفاع مقدس که قابلیت ارائه به صورت اطلس را دارد، می‌پردازیم. از این مجموعه می‌توان «اطلس موانع و استحکامات در دفاع مقدس» را نام برد که شروع شده است.

مسوول بخش جغرافیای نظامی مرکز به «اطلس قرارگاه رمضان» اشاره کرد و گفت: این اطلس هم در حال اجرا است و سردار صادقی مجری آن است و در حال حاضر یک‌فصل از این اطلس نوشته شده است.

اطلس استانی:

وی به اطلس‌های استانی اشاره کرد و اظهار داشت: این نوع از اطلس‌ها، عملکرد و نقش یک استان را در دفاع مقدس بیان می‌کنند. در این اطلس، استان‌ها به دو دسته کلی تفکیک شده‌اند چراکه ما پنج استان مرزی داشتیم که مستقیما درگیر جنگ بوده‌اند و در اطلس‌های قبلی به آن‌ها به نوعی پرداخته‌شده است، ولی اطلس‌های استانی مدنظر ما، استان‌هایی هستند که خارج از نوار مرزی هستند. طبق تقسیمات استانی در زمان جنگ ۲۴ استان داشتیم که ۱۹ استان در نوار مرزی نبوده‌اند و در زیرمجموعه اطلس‌های استانی هستند. در حال حاضر «اطلس استان کرمان» در مرحله پژوهش است.

رستمی تأکید کرد: در اطلس‌های استانی به تمام ظرفیت‌های استان اعم از ویژگی‌های نظامی و مردمی و اصناف و تمام حوزه‌هایی که در جنگ نقش داشته‌اند، پرداخته می‌شود و تمرکز بیشتر بر روی نقش صنوف و اقشار مختلف استان‌ها در پشتیبانی از جبهه‌های نبرد است.

اطلس واحد‌های تخصصی:

وی اطلس واحد‌های تخصصی را به‌عنوان جدیدترین کار این گروه و نوع پنجم از اطلس‌ها برشمرد و گفت: در مدیریت جدید با ارتباطاتی که با واحد‌ها و رده‌های مختلف سپاه برقرار شد، به این نتیجه رسیدیم که واحد‌های تخصصی نیز قابلیت این کار را دارند که در قالب اطلس به آن‌ها بپردازیم و عملکردشان را نشان دهیم. در این راستا در مرحله نخست، ۱۰ رده از واحد‌های تخصصی سپاه مدنظرمان است و تاکنون قرارداد پنج‌تا از آن‌ها را نوشته‌ایم که عبارت‌اند از: «اطلس واحد زرهی»، «اطلس واحد توپخانه»، «اطلس ادوات و ضد زره» و «اطلس فاوا» و اطلس «بهداری».

مسوول بخش جغرافیای نظامی مرکز همچنین از «اطلس نیروی دریایی» به‌عنوان جدیدترین پروژه‌در این حوزه نام برد و توضیح داد: در این اطلس به بررسی عملکرد نیروی دریایی سپاه پاسداران در طول دوره دفاع مقدس پرداخته می‌شود. سردار علایی ناظر پروژه «اطلس نیروی دریایی» هستند.

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار