به گزارش خبرنگار دفاع پرس از تهران، شهید «غلام حسن ضرغام» در ماه محرم سال 1341 در خانواده ای متوسط اما مذهبی در شهرستان «ورامین» به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه «سهروردی» راه آهن ورامین به اتمام رساند.
در برنامه های صبحگاهی خواندن قرآن به عهده ایشان بود. بعد از اتمام دوره دبستان، دوره راهنمایی را آغاز کرد. در اوج مبارزات مردم علیه رژیم ستم شاهی، بچه ها را جمع می کرد و در کوچه های اطراف مدرسه علیه رژیم شعار می دادند.
در سال های اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در عملیات های مختلفی شرکت کرد. در سال 1362 مشغول کسب تحصیلات علوم حوزوی شد، ولی این کار او را از رفتن به جبهه بازنداشت. وقتی به قم برای تحصیل اعزام شد؛ ابتدا جای مشخصی نداشت و گاهی چند شب پیش دوستان می ماند. او حتی تا اواخر مربوط به شهادتش شهریه ای نداشت، ولی هیچ کس از وضعیت او مطلع نبود.
با این که بنیاد شهید مقرری مختصری را برای او در هر ماه به خاطر جانباز بودنش معین کرده بود، ولی هرگز از آن استفاده نکرد.
سرانجام وی در تاریخ پنجم مردادماه سال 1367 در منطقه اسلام آباد غرب و در جریان عملیات مرصاد به شهادت رسید.
حساسیت نسبت به بیت المال
یکی از مسئولین اسبق شهرداری ورامین می گوید: روزی شهید ضرغام به دیدار من در شهرداری آمد و پس از دیدار همدیگر،با خداحافظی از من جدا شد. دقایقی نگذشته بود که برگشت و یک عدد سوزن ته گرد را در جای خود قرارداد. وقتی از او سوال کردم که این چه کاری است؟گفت:این سوزن از اموال شهرداری می باشد که در دست من قرار دارد و می بایست آن را بر می گرداندم.
فرازی از وصیت نامه شهید
اول مردم را توصیه به تقوا و پرهیز از گناه می کنم و این نکته قابل توجه است که ما همیشه خود را در محضر خدا دانسته و از معاصی دور کنیم.
امت عزیز امروز دوران مظلومیت جنگ است و باید آماده شد و جان را در طبق اخلاص گذاشت و فدای محبوب و معشوق نمود.سعی کنید در مورد جنگ احساس مسئولیت بیشتری کنید و به ظواهر فریبنده دنیا توجه نکنید.چیزی که انسان را به لقاءالله می رساند،شوق واقعی به محبوب و دل کندن از دنیای فانی است.
عزیزان سخنان امام را با جان و دل گوش کنید و به آن عمل نمائید.نکند در روز قیامت شرمنده وخجالت زده وارد محشر شوید.
انتهای پیام/