«اصغر مسعودی» عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم شهرستان نیریز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی دفاع پرس، با اشاره به ظرفیتهای بالقوه صنعت گردشگری در کشور اظهار داشت: متاسفانه در این خصوص کمکاریهایی صورت گرفته که میبایست با همت جدی همهجانبه متولیان و دستاندرکاران فرهنگی از ظرفیتهای صنعت گردشگری برای رونق اقتصاد کشور بیشترین بهره را ببریم.
وی در ادامه با بیان اینکه رونق صنعت گردشگری تاثیرات مثبت قابل توجهی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور دارد، افزود: امروز یکی از دغدغهها و چالشهای پیش روی اقتصاد ما کمبود ارز در کشور است؛ لذا میطلبد که در معرفی جاذبههای غنی گردشگری اقصی نقاط کشورمان به سایر کشورها بیش از گذشته تلاش کنیم؛ چراکه با حضور توریست و گردشگران خارجی در کشور مشکلات ارزی کاهش پیدا خواهد کرد.
مسعودی گفت: علیرغم اینکه توسعه و رونق صنعت گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی یکی از وعدههای انتخاباتی دولتها بوده، اما امروز ما شاهد عملکرد ضعیف در پویایی این سه صنعت بزرگ و مهم در کشور هستیم.
این نماینده خانه ملت تبدیل سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه را گامی مهم در تحقق آرمانهای این سه صنعت بزرگ برشمرد و یادآور شد: متاسفانه بُعد نظارتی مجلس بر روی این سازمان چندان دقیق و قوی نبود؛ لذا با رای حداکثری نمایندگان و تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه علاوه بر اینکه نظارت بر عملکرد این وزارتخانه افزایش پیدا میکند، اهداف مطلوب در جهت رونق صنعت گردشگری نیز محقق خواهد شد.
وی با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصادی کشور تصریح کرد: امروز بیکاری جوانان یکی از آسیبهای بزرگ اجتماعی و از دغدغههای اصلی اکثر خانوادههاست؛ راههای فراوانی برای کاهش مشکلات بیکاری در کشور وجود دارد که یکی از آنها استفاده حداکثری از ظرفیتهای صنعت گردشگری است که رونق آن باعث ایجاد اشتغال و درآمدزایی میشود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تبدیل سازمان به وزارتخانه برای دولت بار مالی ندارد، گفت: برخی بر این باورند که وقتی سازمانی به وزارتخانه تبدیل شود از آن طرف هزینههای دولت افزایش پیدا میکند، اما در خصوص تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه باید گفت که اگر از ظرفیتهای گسترده این صنعت بتوانیم حداکثر بهره را ببریم، نهتنها هزینهای بر دولت تحمیل نشده بلکه میتوانیم از این طریق هزینه چندین وزارتخانه را هم تامین کنیم.
به گزارش دفاع پرس، در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی بررسی طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و پس از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق، ماده واحده این طرح به تصویب رسید.
در صورت تائید نهایی این طرح و بر اساس ماده واحده آن «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با کلیه اختیارات و وظایفی که به موجب قوانین و مقررات دارد، بدون توسعه تشکیلات و افزایش نیروی انسانی، به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تبدیل میشود و بار مالی ناشی از تغییر عنوان، از محل منابع داخلی و صرفه جویی تأمین خواهد شد.
بر اساس این طرح، کلیه امکانات، اموال و نیروی انسانی سازمان مورد اشاره در اختیار وزارتخانه جدید قرار میگیرد؛ همچنین شرح وظایف این وزارتخانه مطابق قوانین مورد عمل سازمان میراث فرهنگی خواهد بود و دولت موظف است تغییرات در شرح وظایف وزارتخانه جدید را حداکثر ظرف مدت یک سال برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
همچنین یکی از تاکیدات این طرح این است که هرگونه افزایش نیروی انسانی، امکانات و بار مالی برای وزارتخانه موضوع این ماده در طول اجرای برنامه ششم توسعه ممنوع است.
ماده واحده این طرح که کلیات آن در جلسات قبلی مجلس به تصویب رسیده بود، با 137 رأی موافق، 21 رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
نمایندگان موافق این طرح، تشکیل وزارت میراث فرهنگی را باعث چابکتر شدن این سازمان و پاسخگو شدن آن نسبت به مجلس میدانستند و مخالفان نیز تشکیل وزارتخانه جدید را مسئله غیراولویتدار و نیز مغایر اهداف برنامههای پنجم و ششم توسعه مبنی بر کاهش حجم دولت و تعداد وزارتخانهها عنوان کردند.
انتهای پیام/ 151