به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، در این تردید نیست که مهمترین رخداد تاریخ معاصر منطقه شکست طرح آمریکا و رژیم صهیونیستی در برابر محور مقاومت است و در این میان تشکیل ائتلافی تحت عنوان «ائتلاف بین المللی ضد داعش» چیزی جز تلاش برای مقابله با شکست این طرح و طراحان آن نیست که به دلیل اختلاف در منافع طرفهای شرکت کننده در آن، پیروزی و موفقیت این ائتلاف را به امری غیر ممکن تبدیل کرده و این به معنای قرار گرفتن محور مقاومت در آستانه یک پیروزی بزرگ منطقهای است.
بسیار شنیده شده که افرادی اقدام به کشتن نزدیکترین و دوستداشتنیترین اشخاص به خود میکنند و چون تاب تحمل شرایط پس از ارتکاب این جنایت را ندارند، دست به خودکشی میزنند، چنین تعاملی را میتوان در میان گروهها، ائتلافها و اتحادها و پیمانها مشاهده کرد که طرفهای یا یکی از اطراف عضو آنها را به اقدامی انتحاری وامیدارد.
در این چارچوب میتوان برخی از عملیاتهای انتحاری رخ داده در منطقه را ملاحظه کرد که هم خود فرد و هم دوستان و هوادارانش را در برمیگیرد و بدون تردید یکی از مهمترین ویژگیهای حاکم بر ائتلاف بین المللی ضد داعش که تحت عنوان «جنگ علیه داعش» مطرح شده، از این دست عملیاتهاست و در این چارچوب قابل ملاحظه است.
صرف نظر از شمار فزاینده چالشها و مشکلاتی که در منطقه بچشم میخورد، مهمترین حادثه رخ داده در منطقه که پایه و اساس تمام حوادث و رخ دادها و تحولات منطقه را تشکیل میدهد، شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر در قبال برخی حوادث منطقه بوده است که به نوعی آبرو و اعتبار آنها را زیر سوال برده است، تهدید دائمی ایران به اقدام نظامی و نداشتن جرات به عمل گذاشتن آن، شکستهای رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه، شکست در سرنگونی نظام سوریه پس از 45 ماه از سختترین جنگ تاریخ و غیره بارزترین نمونههای این شکستها و ناکامیها هستند.
این شکستها زمانی بر آمریکا تحمیل شد که این کشور اینگونه تصور میکرد، با یکه تازی در عرصه بین الملل میتواند، امپراتوری جهانی خود را بنا کند و در حالیکه آمریکا این سودا را در سر میپروراند، خود ایادیش درگیر جنگهایی شدند که هاورد آن تنها و تنها شکست و ناکامی برای این محور بود و برای جبران این شکستها که عموما حمله به محور مقاومت را دربرمیگرفت، به جای تعامل منطقی با قضایا، آمریکا راه درگیر کردن و گرفتار کردن هم پیمانان خویش چه منطقهای و چه غیر منطقهای را در پیش گرفت تا به این ترتیب این کشورها ضمن گرفتار شدن در گرداب جنگهای ناتمام آمریکا، هزینههای آن را نیز تامین کنند.
به این ترتیب استراتژی «هرج ومرج خلاق» و «جنگ نرم» که آمریکا به عنوان جایگزینی برای جنگهای ناکام خویش در منطقه در پیش گرفته بود، اکنون به استراتژی درگیر کردن و گرفتار کردن هم پیمانان در این جنگها تبدیل شده بود.
در این استراتژی اگر آمریکا و هم پیمانانش پیروز میشدند، به نام آمریکا زده میشد، چون این کشور سرمدار و رهبر این محور به شمار میآید و اگر شکستی متحمل میشد، این شکست به نام همه اعضای محور زده میشد.
به این ترتیب جنگ علیه گروه تروریستی تکفیری «داعش» از جمله بازتابهای ناکامی و شکست آمریکا در سوریه به شمار میآید که باید آن را مرحلهای جدید از بحران سوریه به شمار آورد که آمریکا به جای پیروزی در آن وقتی دریافت، جز شکست و ناکامی بهرهای از آن نمیبرد، ترجیح داد وارد جنگی شود که ممکن است، متحدان و هم پیمانانش را به ورطه سقوط و هلاکت بکشاند.
جنگ میان هم پیمانان
همه ملاحظه کردند که شکست در سوریه چگونه هم پیمانان منطقهای و محلی و بین المللی شرکت کننده در جنگ علیه این کشر را رو در روی یکدیگر قرار داد و چگونه این رو دررویی به اختلافات شدید میان این کشورها تبدیل شد که نمونه آن ائتلاف میان مصر و عربستان سعودی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در برابر ائتلاف قطر و ترکیه بود.
این اختلافات بازتاب خود را بر گروههای مسلح تروریستی فعال در سوریه نیز گذاشت، چون مشاهده کردیم که چگونه این گروهها رو در روی یکدیگر قرار گرفته و جنگهای خونینی بین خود به راه انداختند.
در نتیجه گروههای مسلح تروریستی چه تکفیری و چه غیر تکفیری و چه آنهایی که از دید آمریکا میانهرو خوانده شده بودند، با کمکهای مالی و تسلیحاتی آمریکا در دام جنگ در سوریه گرفتار شدند.
در چنین شرایطی میتوان گفت که با تشکیل ائتلاف بین المللی ضد داعش و مشارکت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و اردن در آن و بمباران مواضع داعش در سوریه و عراق، صرف نظر از میزان جدی بودن این حملات، باید در انتظار تحولات و دگرگونیهای غیر منتظرهای در عرصه منطقهای باشیم که تشکیل ائتلافهای جدید را به همراه دارد.
به همین دلیل است که بسیاری از منابع خبری و رسانههای منطقهای در گزارشهای متعدد خود به عدم اعتماد بر آمریکا و هم پیمانیاش و درگیری در جنگهایش تاکید میکنند.
انتهای پیام/ز