سخنگوی قوه قضائیه خبر داد

دستگیری دو جاسوس مرتبط با بی بی سی/ تلاش قوه قضائیه برای پالایش فضای مجازی

سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری دو جاسوس مرتبط با بی بی سی که در تلاش برای به دست آوردن اطلاعات طبقه بندی شده کشور بودند خبر داد.
کد خبر: ۳۰۴۶۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۳ - 06October 2014

دستگیری دو جاسوس مرتبط با بی بی سی/ تلاش قوه قضائیه برای پالایش فضای مجازی

به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع پرس حجت الاسلام و المسلمین اژه ای در هفتادمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه ضمن گرامیداشت اعیاد قربان و غدیر در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص ریحانه جباری که متهم به قتل است و اظهار نظر برخی از علما در رسانه ها برای بخشش این متهم گفت: اگر همه ما ملتزم به قانون باشیم به نفع همه است قانون قصاص یکی از ملزومات قانون اساسی ما بوده و حقی است که به اولیاء دم داده شده است.

وی ادامه داد: اگر اولیا دم قصاص نخواهند کسی قصاص نمی شود اما اگر حکم به قطعیت رسید و اولیا دم قصاص خواستند و جرم قاتل عمد تشخیص داده شد و مذاکرات به رضایت ختم نشد باید حکم اجرا شود ضمن اینکه علمای و مراجع تقلید ما نمی توانند مصداق پرونده ها را تعیین کنند. در پرونده ریحانه جباری نیز اولیا دم خواهان قصاص هستند.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: الان نیز در حال گرفتن رضایت هستند اگر اولیا دم رضایت دهند قصاص انجام نمی شود و چون برای چندمین بار وقت داده شده بدیهی است که حکم در صورت ندادن رضایت اولیا دم اجرا می شود. متاسفانه برخی از رسانه ها و فضاهای مجازی تبلیغ می کنند که هیچ ربطی به موضوعات مطرح شده در فضاهای مجازی ندارد اگر چه من بارها و بارها اعلام کرده ام که اگر اولیا دم بخشش کنند بهتر است.

محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص چگونگی  الزامات اجرایی در آیین دادرسی کیفری جدید پاسخ داد اجازه بدهید زمان اجرا برسد تا مفصلا به ویژگی های آیین دادرسی کیفری جدیدی بپردازم اما یکی از سیاست های قوه قضاییه قضا زدایی است و تا آنجایی که می شود از مجازات های بدل الحبس استفاده خواهد شد.

سخنگوی قوه قضا در خصوص پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر انتقاد مدیر کل بازرسی در خصوص تاخیر رسیدگی های پرونده های زمین خواری گفت: این پرونده ها چند نوع هستند گاهی اوقات اختلافاتی است بین دستگاه های دولتی و شهرداری ها که همین امر سبب می شود رسیدگی به این پرونده ها طولانی گردد و در مواقعی هم اختلاف نظر است بین حریم ها و صدور مجوزها که در ابتدا باید این اختلافات حل شده و بعد دستگاه قضایی وارد شده و رسیدگی کند.

وی ادامه داد: زمینی تصرف می شود و بعد از صدور مجوز شروع به ساخت و ساز و کشت و کار می کنند و پس از چندین سال گزارش می دهند و درخواست تخریب دارند که در همین زمان دستگاههای مسوول و مرتبط در این رابطه می گویند باید ابتدا تامین اعتبار شود که همین امر نیز باعث تاخیر در رسیدگی این پرونده ها می شود.

محسنی اژه ای در خصوص عدم پرداخت خسارت به مردم از سوی بیمه توسعه گفت: پرونده در شعبه 15حال رسیدگی است که در این خصوص در ستاد مبارزه با فساد اقتصادی رسیدگی و تصمیم گیری خواهد شد.

وی در خصوص اخبار منتشر شده که مطرح شده انگلیس بابک زنجانی را از لیست تحریم ها خارج کرده گفت: در خصوص اینکه بابک زنجانی نقدینگی در دو کشور مالزی و تاجیکستان را مطرح کرده باید بگویم متاسفانه به اثبات نرسید و در خصوص اینکه ایشان سهام هایی را در شرکت هایی خارج از کشور دارد باید بگویم بله در کشورهای همسایه و غیر همسایه ما تعدادی را شناسایی کرده ایم که هم خود متهم و هم وکلای وی در جریان هستند اما رفع تحریم ها در بدهی ایشان تاثیر ندارد مگر اینکه ثابت شود نقدینگی هایی را در خارج از کشور دارد که در آن صورت تاثیر گذار خواهد شد.

اژه ای در پاسخ به این سوال که قوه قضاییه تا چه حد با سایر قوا همکاری دارد گفت: این قوه در خصوص لوایحی که در مجلس داده میشود از جانب قوه قضاییه همکاری کامل را دارد و نمایندگان با اسناد و مدارک دفاع کامل را میکند. طرح های که به مجلس داده میشود از سوی خود قوه صورت میگیرد که در این زمینه دولت با ما همکاری لازم را دارد که خوشبختانه همکاری کاملی هم اکنون بین قوا مشاهده می شود.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در خصوص آزادی خبرنگار واشنگتن پست گفت: هم اکنون دو نفر از خبرنگاران این رسانه در بازداشت به سر می برند و خبری از آزادی آنها وجود ندارد.

وی در خصوص پرونده باشگاه راه آهن نیز گفت: باشگاه راه آهن جزء اموال بابک زنجانی بود که نسبت به قیمت آن اختلاف پیدا شد و تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

سخنگویقوه قضاییه در رابطه با وجود 3 هزار و 700 پرونده بورسیه و انتشار 3 هزارنفر از این افراد در سایتهای خبری و شکایت آنها گفت: در این رابطه وزارتعلوم بیانیهای صادر کرده و انتشار اسامی را رد کرده است اما چنانچه شکایتخصوصی انجام نشود این موضوع دنبال نخواهد شد از این حیث که به صورت سندیطبقهبندی شده باشد موضوع دیگری است اما اگر فردی حیثیتش در این زمینهخدشهدار شود میتواند شکایت خصوصی کند.

 اژهای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر این که سه نفر از وزرا در خصوص پرونده بابک زنجانی مورد تحقیق قرار گرفته اند اظهار داشت: در این پرونده دو وزیر و یک مسئول مورد تحقیق قرار گرفتند.

اژه ای در ارتباط با گزارش رانت 7 هزار میلیاردی نمایندگان مجلس که در ارتباط با دولت گذشته بوده است گفت: هنوز گزارشی در این خصوص به دست ما نرسیده است.

وی همچنین در ارتباط با اعتراض م.ر به حکم پرونده اش بیان کرد: م.ر به حکم پرونده اعتراض کرده لذا پرونده برای تجدید نظر به دیوان رسیدگی فرستاده شده است.

اژهای در ارتباط با تاخیر در رسیدگی پرونده دادستان تهران گفت: دیوان عالی کل کشور هیچ تاخیری در این امر نداشته است بلکه پرونده و بخشی از حکم صادر شده، و طبیعی است طرف پرونده نمی گوید من متهم هستم.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در ارتباط با آخرین نتایج بررسی آنتونوف 147 گفت: هنوز گزارش نهایی نشده است و مطلب قابل بیانی وجود ندارد.

اژهای در ارتباط با فیلترینگ فضای مجازی و دستگاه های ارتباط جمعی گفت: همه قائل هستیم از فناوری نوین باید بهترین استفاده را ببریم . قوه قضاییه باید جلوی فساد را بگیرد که فضای مجازی محملی برای فعالیت های غیرمجاز نشود. برخورد با جرایمی که مشهود باشد هم وظیفه قوه قضاییه است و هم مطالبه مردم.

وی ادامه داد: هم اکنون بعضی از جرایم که در فضای مجازی در اختیار مردم قرار می گیرد ممکن است هم فساد محسوب شوند و هم جرم پس نباید اجازه داد که از این فضای مجازی استفاده نادرست صورت گیرد.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: قوه قضاییه تلاش می کند تا با پالایش و فیلتر صحیح فضای مجازی بهترین استفاده از این فضا صورت گیرد.

محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری خود درپاسخ به سوال خبرنگار دفاع پرس مبنی بر چگونگی رسیدگی به پرونده زندانیان ایرانی در کشور ترکمنستان پاسخ داد: من نمی دانم که این افراد چند نفر هستند اما متولی اصلی رسیدگی به این امر وزارت امور خارجه است که خانوا ده ی این افراد باید از همین طریق خواستار رسیدگی به پرونده های افراد خاطی باشند.

وی ادامه داد: البته روابط بین الملل قوه قضاییه در این امور رسیدگی می کند اما متولی اصلی وزارت امور خارجه است.

وی در خصوص جلوگیری وزارت اطلاعات از خروج اسناد تاریخی کشور گفت: متاسفانه بی بی سی پیوسته تلاش می کند که هم اقدام به جاسوسی کند و هم به متن های طبقه بندی شده دسترسی پیدا کند که خوشبختانه وزارت اطلاعات با ورود به موقع، از خروج اسناد تاریخی جلوگیری کرد که در همین راستا دو نفر بازداشت شده اند و البته طبیعی است که به اینجا ختم نمی شود و این حق برای ایران محفوظ است که در جوامع بین المللی نیز آن را رسیدگی کنند.

محسنی اژه ای در خصوص سوال خبرنگاری مبنی بر فضای حاکم بر جامعه برای آزادی شهرام جزایری گفت: رسانه ها اگر مسایل را درست منتقل کنند و مردم را آگاه سازند دیگر شاهد این اتفاقات نخواهیم بود و این افرد با القاب متفاوت مردم را فریب نمی دهند.

وی ادامه داد: مساله پیشگیری از جرم فقط با تلاش دستگاه قضا امکان پذیر نیست البته این دستگاه به سهم خود اهتمام بیشتری داشته تا تکرار جرم رخ ندهد ولی تمام دستگاه ها باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار