به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، در این اواخر گزارشهای بیشماری منتشر شده که افشا میکند، ارتباطی عمیق و مستحکم میان «آل سعود» و گروه تروریستی تکفیری «داعش» وجود دارد و روزی نیست که تحلیلی منتشر نشود که در آن تاکید شده باشد، اندیشههای وهابی سعودی پایه و اساس ایدئولوژی این گروه تروریستی تکفیری را تشکیل میدهد که از ارتکاب هیچ جنایتی به نام دین و اعتقادات مذهبی دریغ نمیکند.
اما صرف نظر از موارد فوق الذکر که هریک به نوعی بر ارتباط و وجود وجه اشتراک میان آل سعود و داعش تاکید میکند، به تازگی مستندت جدیدی در این خصوص ارائه شده که در جای خود قابل تامل است.
مستندات جدید اعترافهای شهروندان عربستانی است که تاکید میکنند، «سیستم و نظام آموزشی» و «سیاستگذاریهای دینی» و «مفتیهای وهابی سعودی» سهم بسزایی در شکل گیری و قدرت یافتن گروه تروریستی تکفیری داعش در منطقه داشته است.
به این ترتیب میتوان گفت که واقعیت قرار داشتن آل سعود در پس شکل گیری گروه تکفیری داعش اینبار از زبان شهروندان عربستانی بیان شده که برای بیان دیدگاهها و نظرات و خواستههای نادیده گرفته شدهاشان زیر سایه حکومت استبدادی آل سعود به صفحات اینترنتی روی آوردند، حکومتی مستبدی که در مجازات شهروندان معارض و منتقد خود از صدور و اجرای شدیدترین احکام و مجازاتها دقیقا همانند مجازاتهایی که تروریستهای تکفیری داعش در سوریه و عراق اجرا میکنند، واهمه ندارد.
تاملی در مطالب منتشر شده از سوی شهروندان عربستانی در پایگاه اجتماعی توئیتر به خوبی نشان میدهد که آنها دریافتی آشکار و عیان از حقیقت دارند که ارتباطی ارگانیک میان ایدئولوژی و اندیشههای وهابی – سعودی با ایدئولوژی و اندیشههای گروه تکفیری داعش وجود دارد که همان شیوههایی را در مجازات و شکنجه افراد بکار میبرد که حکومت سعوی علیه شهروندان خود اجرا میکند.
همچنین این تفسیرها و تحلیلها به شکلی واضح و آشکار بر مسئولیت نظام آموزش سعودی در تشکیل داعش تاکید و تمرکز دارد. این شهروندان عربستانی برای اثبات ادعای خود به استفاده کتابهای درسی سعودی توسط داعش در مناطق تحت تصرف خویش است، به گونهای که یک جوان عربستانی در انتقاد از نظام حاکم بر کشورش و مسئولیت آن در قبال تشکیل گروه تکفیری داعش در صفحه توئیتر خود نوشت که «به من نگفتند که آنچه در مدرسه فرا میگیریم، روزی توسط گروه تروریستی داعش و گروههای تروریستی مشابه آن مورد استفاده قرار میگیرد و به اجرا گذاشته میشود.
این منتقدان همچنین تاکید میکنند، یکی از دلایلی که بسیاری از سعودیهای وهابی را به حمایت از گروه تروریستی داعش واداشت، به ویژه پس از آنکه این گروه مناطقی را در شمال عراق و شرق سوریه تصرف کرد و پیوستن شمار زیادی از سعودیها به صفوف این گروه را درپی داشت، وجود تشابهات بسیار میان شیوه و خط مشی زندگی تحمیل شده بر عربستانیها و خط مشی و شیوهای است که عناصر تروریستی داعش علیه اهالی مناطق تحت تصرف خویش پیاده میکنند. به نحوی که یک شهروند زن عربستانی در صفحه توئیتر خود نوشت که این امری طبیعی است که مردم عربستان به سمت داعش سوق پیدا کنند، چون همه ما در طول زندگیامان با افکار واندیشهها و آموزهها و خط مشی داعش زندگی کردیم.
این دیدگاهها و اظهار نظرها موجب شده تا بسیاری از صاحبنظران تاکید کنند که مردم عربستان بیش از هر منبع موثق و مستند دیگری میتوانند، میزان تاثیرگذاری و سهم اندیشهها و مفتیهای وهابی و نظام آموزش سعودی – وهابی را در شکل گیری و رشد و نمو داعش ارزیابی کنند.
تسلط مطلق حکومت سعودی بر رسانههای عربستان تاکنون موجب شده تا بسیاری از آرا و دیدگاههای مردم عادی و عامی این کشور چه در قالب معارض نظام و چه به شکل حامی آن اجازه ظهور نیابند و در این میان صفحات اینترنتی و پایگاههای اجتماعی از جمله معدود راههای فرار و گریز از این اعمال نظارت است که عربستانیها میتوانند با توسل جستن به آنها دیدگاههای خود را بیان و به بحث و مناقشه درباره آنها بپردازند.
طی 4 سال گذشته آل سعود و دیگر شیوخ عرب حوزه خلیج فارس و دولت ترکیه و رژیم صهیونیستی و به همراه آنها تعدادی از کشورهای غربی از ارائه هیچگونه حمایتی از گروههای تروریستی مسلح فعال در سوریه دریغ نکردند و حتی پا را از این هم فراتر نهاده و گروه متوحش و مخوفی به نام داعش را تشکیل دادند که از حیث پایههای فکری از اندیشههای وهابی – سعودی تبعیت میکرد که باید آن را پایه و اساس افراط گرایی و تندروی در جهان اسلام وعرب به شمار آورد.
عوامل مشترک بسیاری وجود دارد که اندیشههای وهابی – سعودی را به اندیشهها و دیدگاههای داعش نزدیک میکند که «داشتن نفرت و کینه از تمام افراد بشر که آیین و دیدگاهی غیر از دیدگاهشان دارند» و «اجرای معتقدات و تشریعات افراط گرایانهاشان بدون هیچ چشم پوشی» و «نداشتن واهمه از ارتکاب فجیعترین جنایات» مهمترین آنهاست.
و در این بین هرکس نگاهی مجدد به تاریخ وهابیت و شکل گیری و انتشار آن اوایل قرن نوزده بیاندازد، به وجوه تشابه بسیاری میان خط مشی خشونتآمیز آل سعود در ابتدای شکل گیری برای تحمیل موجودیت خویش بر دیگران و خشونت اعمال شده از سوی داعش برای تحمیل افکار و اندیشههایش و بسط نفوذش پی میبرد.
به همین دلیل است که تاکید میشود، داعش زاده افکار واندیشههای وهابی – سعودی است.
انتهای پیام/ز