به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، رویترز در گزارشی جهت دار و مغرضانه مدعی شد که عملیات دولت ایران با هدف تاثیرگذاری بر کاربران اینترنت در جهان، بسیار گسترده تر از آن چیزی است که قبلا تصور می شد و شبکه ای از سایت های اینترنتی و حساب های موجود در شبکه های اجتماعی به 11 زبان مختلف را در بر می گیرد.
فیس بوک و چند شرکت دیگر هفته گذشته اعلام کردند که چند حساب کاربری در شبکه های اجتماعی و وب سایت اینترنتی بخشی از پروژه دولت ایران برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی در کشورهای دیگر بوده اند.
رویترز مدعی شده که 10 سایت اینترنتی دیگر و ده ها حساب کاربری دیگر را در فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر و یوتیوب شناسایی کرده است.
موسسه امنیت سایبری فایر آی و شرکت صهیونیستی کلییر اسکای با بررسی ادعاهای رویترز گفته اند، شاخص های فنی نشان می دهد شبکه ای از چندین سایت و حساب کاربری در شبکه های اجتماعی تحت عنوان اتحاد بین المللی رسانه های مجازی، بخشی از همان پروژه دولت ایران بوده که هفته گذشته اقداماتی توسط شرکت های فیس بوک، توئیتر و آلفابت با آن صورت گرفت.
این گزارش مدعی است، این شبکه محتوای رسانه های دولتی و سایر سایت های همسو با دولت ایران را در فضای اینترنت منتشر می کرده است.
در ماه جولای، یک هیئت منصفه آمریکایی علیه 12 شهروند روس به اتهام حمایت از گروه های سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا اعلام جرم کرده بود. مقامات آمریکایی مدعی شده اند، روسیه ممکن است برای ایجاد اختلال در انتخابات میان دوره ای کنگره در ماه نوامبر نیز تلاش هایی را انجام دهد. مقامات روس این ادعاها را رد کرده اند.
بن نیمو، تحلیلگر بخش تحقیقات دیجیتال اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در این باره گفت، فعالیت کمپین اتحاد بین المللی رسانه های مجازی نشان دهنده بزرگی و وسعت عملیات دولت ایران در فضای مجازی است.
وی افزود: «این کمپین یک تقویت کننده گسترده پیام دولت ایران (در فضای مجازی) بوده است... این نشان می دهد که راه اندازی یک عملیات تاثیرگذاری آنلاین تا چه حد آسان است، حتی وقتی مهارت بالایی نداشته باشید. عملیات دولت ایران متکی بر کمیت بوده نه کیفیت، اما سال ها کسی آن را کشف نکرده بود...تحقیقات در این باره ادامه دارد و ما به یافتن اطلاعات بیشتر ادامه می دهیم.»
شرکت توئیتر با انتشار بیانیه ای گفته هفته گذشته 486 حساب کاربری دیگر را به دلیل نقض مقررات این شرکت حذف کرده و تعداد کل حساب های مسدود شده در این زمینه را به 770 مورد رسانده است. توئیتر همچنین گفته است: «کمتر از 100 مورد از این 770 حساب کاربری ادعا می کنند که در آمریکا مستقر هستند و بسیاری از اینها مطالب اجتماعی تفرقه افکنانه را به اشتراک می گذارند.»
گوگل از اظهار نظر در این باره خودداری کرده، اما پس از تماس رویترز حساب کابری اتحاد بین المللی رسانه های مجازی را در یوتیوب مسدود کرده است.
سازمان اتحاد بین المللی رسانه های مجازی هویت و نوع فعالیت های خود را پنهان نمی کند و بر اساس اطلاعاتی که در سایت اینترنتی این سازمان موجود است، مقر آن در تهران قرار دارد و هدف از فعالیت آن مقابله با فعالیت های جبهه صهیونیزم و دولت های غربی عنوان شده است.
رویترز مدعی شده، این سازمان از شبکه سایت های اینترنتی خود، از جمله کانال یوتیو، سرویس اخبار فوری، نرم افزار تلفن همراه و مجموعه کارتون های ضد اسرائیلی، از موضع ایران در مسائل ژئوپلتیک حمایت می کند. بر اساس ادعای رویترز سازمان بین المللی رسانه های مجازی به زبان های انگلیسی، فرانسوی، عربی، فارسی، اردو، پشتو، روسی، هندی، آذربایجانی، ترکی و اسپانیایی محتوا تولید می کند.
منبع: تسنیم