به گزارش خبرنگار دفاع پرس از خرمآباد، «سید موسی خادمی» استاندار لرستان شامگاه پنجشنبه در اختتامیه شانزدهمین اجلاس پیرغلامان و خادمان حسینی که در باغ گلستان خرمآباد برگزار شد، اظهار داشت: مردم استان لرستان از علاقهمندترین و عاشقترین مردم به اهل بیت (ع) هستند.
وی گفت: استان لرستان صاحب سبکی خاص در عزاداری هست که مراسمات ویژه خود ازجمله «گِلمالی» و «چهل منبر» را دارد که در سوگ اهل بیت (ع) انجام میگیرد و مردم با این نوع سبک عزاداری اوج ارادت خود را به اهل بیت عصمت و طهارت نشان میدهند.
خادمی با اشاره به نظریات مختلفی که در مورد قیام امام حسین (ع) وجود دارد، افزود: از بررسی نظرات همه صاحبنظران در خصوص حادثه عاشورا برداشت میشود که امام حسین (ع) از قیام خود اهداف کوتاهمدت را مد نظر نداشتند، بلکه اهداف بلندمدتی را دنبال کردند.
استاندار لرستان با بیان اینکه امام حسین (ع) میدانستند که هدف کوتاهمدت برای ایجاد حکومت اسلامی محقق نمیشود، تصریح کرد: البته اهداف کوتاهمدتی مثل رسوا کردن یزید و ضربه زدن به یزدیان آن زمان و احقاق حکومت اسلامی از اهداف امام حسین (ع) بود که در همان زمان محقق شد.
وی خاطرنشان کرد: جامعه آن زمان از اهداف جامعه نبوی منحرف شده بود و فریب حیلهگریهای معاویه را خورده بود. امام حسین (ع) در جوار خانه خدا هم احساس امنیت نمیکردند و جان آن امام معصوم در خطر بود که طبیعتاً آن دوران زمینه ایجاد جامعه اسلامی را نداشت.
خادمی گفت: امام حسین (ع) به دنبال اهداف بزرگتری بودند و میدانستند که عاقبت، یزید رفتنی است؛ اما یزیدیان در طول تاریخ همیشه هستند؛ لذا ایشانبه دنبال آن بودند که یزیدیان را در طول تاریخ به مردم معرفی و رسوا کنند.
این مسؤول با اشاره به پیامهای نهضت حسینی بیان کرد: در انتقال هر پیامی سه عنصراصلی که شامل خود پیام، انتقال دهنده و گیرنده یا مخاطب پیام است، مهم هستند که در کنار این سه عنصر اصلی، عنصر مزاحمی همیشه وجود دارد که پارازیت یا اختلال در پیام نام دارد و هدف از آن عدم انتقال پیام به مخاطب است.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه پیام عاشورا هم دروندینی و هم بروندینی بود و پیام نهضت عاشورا را منحصر به پیام دروندینی نباید کرد، افزود: ایثار در راه خدا، عبودیت، بندگی، ترجیح دادن مرگ با عزت بر زندگی ذلتبار، عدم پذیرش ظلم و مبارزه با آن از مهمترین پیامهای امام حسین (ع) در نهضت عاشوراست.
خادمی با بیان اینکه حادثه عاشورا یکبار در طول تاریخ اتفاق افتاد، تصریح کرد: کربلا و حاثه عاشورا مرکز تولید پیام است و عاشورا ریشه در قرآن دارد و این عنصر همیشه در حال تولید پیام است.
وی با اشاره به اینکه یکی از پیامهای عاشورا آزادگی است، گفت: همه انسانها مخاطب پیام عاشورا هستند که این پیامها در قید مکان و زمان و دین نیست و فرا مرزی و فرا زمانی هستند و حریتی که امام حسین (ع) به آن اشاره میکنند، پیامی فرا دینی است.
استاندار لرستان افزود: عنصر انتقال دهنده پیام عاشورا از اول مد نظر حضرت امام حسین (ع) بوده است و حضور امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در کربلا اولین پیامرسانهای کربلا آگاهانه بوده و ایشان زنده ماندند تا پیام عاشورا را به مردم برسانند.
خادمی با اشاره به اهمیت کار مداحان عنوان کرد: شعرا، سخنرانان و پیرغلامان عناصر انتقال دهنده پیام عاشورا هستند؛ اما این انتقالدهندگان هرگاه کلام و سخن خود را به عنصر زینت بیارایند، زیباتر و بهتر منتقل میشود و ماندگارتر است.
وی با اشاره به مهمترین اهداف اجلاس تجلیل از پیرغلامان گفت: گردهمایی تجلیل از پیرغلامان با دو هدف تجلیل از کسانی که هنرمندانه نهضت امام حسین (ع) و قیام عاشورا را تبلیغ و ترویح میکنند و همچنین زدودن آلودگی از انتقال پیام عاشورا برگزار شد. یکی از رسالت های ما این است که پیام عاشورا را بدون نقص به مردم منتقل کنیم.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه این اجلاس در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در لرستان برگزار شد، تصریح کرد: یکی از کارهایی که امسال باید انجام دهیم، بررسی ارتباط انقلاب اسلامی با قیام امام حسین (ع) است و اینکه نگاه کنیم که در چه جاهایی موفق و در چه جاهایی ناموفق بودیم.
خادمی خاطرنشان کرد: هرجا به شعارها، فلسفه و هدف قیام امام حسین (ع) نزدیکتر بودیم، موفقتر عمل کردیم و هرجا فاصله گرفتیم، شکست نصیبمان شده است. بررسی فلسفه قیام عاشورا و اهداف انقلاب اسلامی از رسالتهای مداحان است.
انتهای پیام/