رئیس انجمن گردشگری ایران در نشست «شنبه‌های انقلاب»:

تبادل شش میلیون گردشگر مذهبی بین ایران و عراق/ انقلاب اسلامی موجب رونق گردشگری معنوی شد

محمدحسین ایمانیان با بیان اینکه سالانه حدود شش میلیون گردشگر معنوی بین کشور‌های ایران و عراق تبادل می‌شود، گفت: نگاه معنوی به گردشگری یکی از تحولات انقلاب اسلامی در حوزه گردشگری بود.
کد خبر: ۳۰۹۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۵ - 15September 2018

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌ پرس، بیست و دومین نشست «شنبه‌های انقلاب» با موضوع گردشگری، صبح امروز با حضور «محمدحسین ایمانیان» رئیس انجمن گردشگری ایران و «سعید اوحدی» رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در حسینیه جماران برگزار شد.

محمدحسین ایمانیان در این نشست با بیان اینکه امروزه همه کشور‌ها گردشگری را محور اقتصادی کشورشان قرار داده‌اند، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران نیز در بهمن‌ماه سال ۱۳۵۷ دنیا را با یک اتفاق جدید روبه‌رو کرد. در بخش گردشگری انقلاب اسلامی موجب شد نگاه جدیدی ایجاد شود. گردشگران خارجی که در گذشته نگاهی از بالا به پایین به مردم ایران داشتند ـ. که تحقیرآمیز بود ـ. تغییر نگرش پیدا کردند.

رئیس انجمن گردشگری ایران تصریح کرد: امروز نگاه گردشگران خارجی به ایران عوض شده است. حتی مظاهر فیزیکی پیشرفت ما، برای گردشگران خارجی قابل ملاحظه است؛ بنابراین اگر تعداد گردشگران ما حدود پنج میلیون عنوان می‌شود با نگاه فرهنگی می‌توانیم این آمار را نزدیک به ۳۰ میلیون بدانیم، چون هر گردشگر برای ما نقش مبلغ خواهد داشت؛ لذا مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه گردشگری تغییر در نوع نگاه گردشگران است.

وی افزود: نوع گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند عمدتا گردشگران فرهنگی و مذهبی هستند، چون مقصد ایران یک مرکز فرهنگی و مذهبی است. این استدلال که محدودیت‌های ما موجب عدم استقبال گردشگران شده، نادرست است. ما یک مقصد فرهنگی شناخته شده در دنیا هستیم.

ایمانیان ادامه داد: بسیاری از علاقمندان جمهوری اسلامی مایل هستند پیشرفت‌های ما را از نزدیک ببینند. ما باید این بستر را فراهم کنیم. در بخش گردشگران داخلی ما گردشگری را از یک کالای لوکس به کالای ضروری خانه‌ها تبدیل کرده‌ایم.

رئیس انجمن گردشگری ایران خاطرنشان کرد: کمتر خانواده‌ای در سال به مشهد نمی‌رود. در ۴۰ سال اول عمر انقلاب، رشد تعداد گردشگران و گونه‌های آن قابل ملاحظه است.

وی گفت: حدود ۳۰ مقبره پیامبران در ایران وجود دارد که اگر در چارچوب گردشگری مذهبی تعریف شود، تحول بیشری در این عرصه رقم می‌خورد.

ایمانیان به نقش راهیان نور در موضوع گردشگری داخلی اشاره کرد و بیان کرد: گردشگری جنگ یا راهیان نور نیز یکی از انواع گردشگری است. این گردشگری با این شکل جوشان در یک برنامه‌ریزی دقیق سال به سال برگزار می‌شود که یک تحول در گردشگری داخلی است؛ بنابراین در بحث گردشگری در بخش تقاضا دستاورد‌های بزرگی داشته‌ایم.

رئیس انجمن گردشگری ایران تصریح کرد: دستاورد‌ها و داشته‌های انقلاب اسلامی در این عرصه عظیم بوده، اما ما به درستی از این دستاورد‌ها استفاده نکرده‌ایم. گردشگری تنها صنعتی است که توزیع و تحصیل درآمد آن مساوی عرضه می‌شود.

وی گفت: طی ۴۰ سال گذشته دولت‌های مختلف از گردشگری زیاد گفته‌اند، اما اتفاق مهمی را رقم نزده‌اند. تحریم‌ها از یک زاویه برای ما فرصت است تا به ظرفیت‌ها نگاه کنیم. نگاه معنوی به گردشگری یکی از تحولات انقلاب اسلامی در حوزه گردشگری بود.

ایمانیان گسترش گردشگری معنوی را دستاورد مهم انقلاب اسلامی در حوزه گردشگری دانست و بیان کرد: خوشبختانه در حیات انقلاب اسلامی گردشگری معنوی مورد توجه قرار گرفته که برای جهان نیز جذاب است. خوشحالیم که از یُمن انقلاب اسلامی این بحث به دنیا منعکس می‌شود.

وی بیان کرد: یقیناً ما از لحاظ علمی از بسیاری از کشور‌ها جلوتر هستیم. اینکه فقط بگوییم ما جزو ۱۰ کشور دارای منابع گردشگری هستیم کافی نیست بلکه باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

رئیس انجمن گردشگری ایران افزود: ایام سوگواری امام حسین (علیه السلام) یک ثروت عظیم برای گردشگری است که گردشگران خارجی علاقمند به آن هستند. امروز عرضه کنندگان گردشگری ما نیز محدود نیستند بلکه همه مردم دست‌اندرکار گردشگری می‌شوند، اما عزم ملی بیشتری نیاز دارد.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار