در بیانیه اداره‌کل حفظ آثار دفاع مقدس بوشهر مطرح شد؛

امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، مؤثرترین ابزار اصلاح جامعه بشرى و حکومت اسلامی

اداره‌کل حفظ آثار دفاع مقدس بوشهر در بیانیه‌ای به‌مناسبت هفته امر‌به‌معروف و نهى‌از‌منکر، اعلام کرد: امر‌به‌معروف و نهى‌از‌منکر به‌عنوان برجسته‌ترین فریضه در دین مبین اسلام، هدف تمام انبیاء و اولیاء و مؤثرترین ابزار اصلاح جامعه بشرى و حکومت اسلامی به شمار می‌رود که یکی از راه‌های ضامن اجرای احکام دینی در جامعه محسوب می‌شود.
کد خبر: ۳۰۹۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۵ - 15September 2018

گسترش «دهکده جهانی» مسبب کمرنگ تر شدن فریضه «امر به معروف و نهی از منکر»به گزارش خبرنگار دفاع پرس از بوشهر، به مناسبت هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر و همزمان با ایام حزن‌انگیز ماه محرم، اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان بوشهر ضمن گرامی‌داشت این ایام، بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است:

«تمام کارهاى نیک حتى جهاد در راه خدا در برابر «امر‌به‌معروف و نهى‌از‌منکر» همانند رطوبت دهان (قطره‌اى) است در برابر دریا امام علی (علیه السلام)».

دین اسلام به‌عنوان نظامی که از سوی خداوند در قالب کتاب و سنت نازل گردیده است، معیار‌ها و هنجار‌هایی برای اندیشه، احساس و عمل دارد که در راستای هدایت و راهنمایی انسان به سوی سعادت دنیوی و اخروی به شمار می‌رود.

امر‌به‌معروف و نهى‌از‌منکر به‌عنوان برجسته‌ترین فریضه در دین مبین اسلام، هدف تمام انبیاء و اولیاء و مؤثرترین ابزار اصلاح جامعه بشرى و حکومت اسلامی به شمار می‌رود که یکی از راه‌های ضامن اجرای احکام دینی در جامعه محسوب می‌شود.

اهمیت این مسئله از آن‌جایی مشخص می‌شود که در قرآن کریم یکی از دلایل نابودی تمدن‌ها را رواج منکرات و زشتی در جامعه می‌داند و امیر مؤمنان امام علی (ع) می‌فرمایند: «امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر را ترک نکنید؛ زیرا در آن صورت، اشرار و ستمگران بر شما مسلط خواهند شد، آن‌گاه هرچه دعا کنید، دعای شما مستجاب نخواهد شد»؛ در واقع این فریضه واجب، موجب محکم شدن پایه‌های اقتدار جامعه اسلامی و ریشه‌کن شدن فسق و فجور در جامعه می‌شود.

این فریضه از واجبات و فروع دین ما، نماد و نشانه غیرت دینى و احساس مسؤلیت با هدف اساسی محقق شدن معروف و زدوده شدن منکر در جامعه در برنامه گسترده دین اسلام نگاشته شده است.

در اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، فریضه امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر به‌عنوان تکلیفی همگانی مورد تبیین قرار گرفته است، وظیفه‌ای که بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم، مردم نسبت به دولت که شرایط کیفیت آن در قانون تعیین و به ثبت رسیده است.

مهم‌ترین امر واجبی که مسبب برپایی قیام عاشورا به وسیله امام حسین (ع) در نهضت کربلا جهت حفظ دین اسلام و پیاده شدن احکام الهی صورت گرفت؛ «امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر» بود.

فریضه بزرگی که با وجود گذشت قرن‌ها از این واقعه، همچنان اهمیت خود را به واسطه قیام خونین شهید کربلا حفظ نموده است و مصداق جمله ماندگار امام خمینی (ره) که فرمودند: «محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» را در خود معنا و مفهوم بخشید.

امروزه در جامعه کنونی به‌دنبال پیشرفت امکانات ارتباطی و به وجود آمدن و گسترش «دهکده جهانی»، کشور‌های اسلامی در رأس آن‌ها کشور ایران در معرض شبیخون و استحاله فرهنگی فراوانی نسبت به تمام دوره‌های پیشین قرار گرفته و کم‌رنگ‌تر شدن انجام امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر را سبب شده است.

واجب فراموش شده‌ و مظلومی که باید توسط متولیان امر و افراد جامعه احیا و گسترش یابد و در جامعه همگانی شود تا نظام اسلامی از بسیاری از مشکلات و معظلات مصون بماند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار