به گزارش گروه سیاست خارجی دفاع پرس، «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود که صبح امروز (دوشنبه 26 شهریورماه) برگزار شد، پیرامون تعرض به کنسولگری ایران در بصره و سفارت کشورمان در پاریس، اظهار داشت: در هر دو مورد موضعگیریهای لازم صورت گرفته است و تصور میکنم که ارتباطی به صورت مستقیم میان دو حادثه وجود ندارد.
وی گفت: در مسئله بصره، توسط عناصر مشخصی که وابستگی به یکی از کشورهای فرامنطقهای داشتند، تلاش کردند در این برهه خاص بر روابط دو ملت ایران و عراق تاثیر بگذارند که خوشبختانه همانگونه که پیش بینی میشد به دلیل میزان استحکام روابط دو کشور به هدف خود نرسیدند.
قاسمی افزود: در پاریس مسئله دیگری بود و کسانی که وابسته به گروهی تروریستی بودند، این تعرض را ترتیب دادند و صدماتی هم وارد آوردند. بر این اساس با دولت فرانسه تماسهای لازم انجام گرفت و قرار شد در این خصوص پیگیریهای لازم صورت بگیرد؛ بار دیگر تاکید میکنم که هیچ ارتباطی میان این دو حادثه وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص عملی کردن تعهدات اروپاییها در برجام، تصریح کرد: تصور میکنم ما در مسیر نسبتا درستی حرکت میکنیم، تماسهای مستمر ما با طرفهای اروپایی ادامه دارد و طرحهای قبلی که امکان عملیاتی شدن نداشت را کنار گذاشتیم و در حال پیگیری مکانیزمهای جدیدی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: تماسهای فنی میان دو طرف ادامه دارد و با سرعت بیشتری نسبت به قبل در حال حرکت هستیم و امیدوارم در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیداری میان وزرای خارجه چهار بهعلاوه یک صورت بگیرد. فکر میکنم باید کمی صبور بود تا دید طرح ها و برنامههای جدید میتواند رضایت طرف ایرانی را به همراه داشته باشد یا خیر.
قاسمی در خصوص تامین امنیت مراسمهای عزاداری در خارج از کشور با توجه به شرایط فعلی، گفت: ما همیشه در تمام سفارتخانههای خود در همه کشورهای جهان مراسمهای ملی و مذهبی خود را با حضور ایرانیان با امنیت کامل برگزار کردیم و امسال هم نگرانی نداریم و دولتهای میزبان هم وظیفه دارند که امنیت اماکن دیپلماتیک را تامین کنند. یک حادثه یا دو حادثه نمیتواند جمع بندی خاصی را القا کند که نمایندگیهای ایران امنیت لازم را ندارند. با هوشیاری لازم از طرف وزارت خارجه و دیگر دستگاههای مرتبط هیچ نگرانی در این خصوص نداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص عدم حضور سفرای ایران در هند و چین اظهار داشت: این کار مراحل خاص خود را دارد و به طور طبیعی زمانبر است و شاید ماهها طول بکشد و بار دیگر تاکید میکنم که چین و هند از شرکای خوب ایران به حساب میآیند.
وی گفت: سفیر جدیدالورود ایران در چین با توجه به نیازی که دولت به حضور ایشان در بانک مرکزی داشت، به سمت رئیس کلی بانک مرکزی منصوب و مراحل جهت اعلام سفیر جدید از همان زمان آغاز شد و نبود سفیر علیرغم موقعیت و جایگاه بالایی که دارد، به معنای عدم انجام هیچ اقدامی از سوی سفارت خانهها نیست.
قاسمی ادامه داد: سفیر ایران در هند مشخص شده و بخش عمده مراحل داخلی و خارجیاش را طی کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص بیان برخی خاطرات از سوی جان کری وزیر خارجه وقت آمریکا از ملاقاتهای خود با ظریف و حواشی بهوجود آمده در قبال آن، گفت: فکر میکنم امروز شاهد جدلی میان دولت فعلی آمریکا و اپوزیسیون آن هستیم که به صلاح نیست به این مسئله چندان ورودی داشته باشیم و این بحث دیدارهای آقایان کری و ظریف هم در این قالب قابل تفسیر است.
وی افزود: این دیدارها در ادوار نزدیک انجام نشده بلکه در گذشته و بصورت رسمی یا غیر رسمی در حاشیه برخی اجلاسهای بینالمللی از جمله اجلاس امنیتی مونیخ یا ژنو و امثال آن بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آقای کری در دوران آقای ترامپ دیگر مسئولیت ندارد و نمیتوان دیدار میان آقایان ظریف و کری را در حاشیه اجلاسهای بینالمللی به مثابه دیداری رسمی در نظر گرفت، من فکر میکنم این مسئله داخلی مرتبط با آمریکاییها است که ما هم بهتر است به آن ورود نداشته باشیم.
قاسمی ادامه داد: همواره در مذاکرات با طرف آمریکایی موضوعات بحث در چارچوب مشخصی بوده است و عمدتا مسئله برجام بوده و نه موضوع دیگری.
وی گفت: اگر در حاشیه اجلاسهای مختلف بینالمللی سلام و احوال پرسی صورت گرفته باشد، در چارچوب ملاقات و دیدارهای رسمی نیست و نباید اجازه دهیم در دامی که آمریکاییها برای جمهوری اسلامی ایران پهن کردهاند گرفتار شویم؛ باید ببینیم با گذشت زمان این مسئله در آمریکا چگونه پیش خواهد رفت و تاکید میکنم که نباید در خصوص مسائلی که برای ما مورد نیاز نیست و واقعیتی هم ندارد ورود پیدا کنیم.
انتهای پیام/ 151