به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حسین فتاحی عضو کارگروه کودک ونوجوان کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی)، اظهار کرد: محتوای آثار با تعبیرها و انتظارهایی که از ادبیات مقاومت داریم، فاصله دارد. کتابهایی که با موضوع مقاومت نوشته شدهاند به دوران انقلاب و دفاع مقدس اختصاص دارند اما در متن آثار به ریشه وقایع اشاره نشده است. بیشتر مولفان ماجراهای سطحی را در داستانهای خود دنبال میکنند و نگاه عمیقی به جریانها ندارند.
وی افزود: نویسندگان در نگارش کتابهای مقاومت میتوانند دنبال طرح چرایی و علتهای اصلی رویدادهای انقلاب و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران یا قدرتهایی که در پشت صحنه ماجرا حضور داشتند باشند. دیگر آن که، مردم چگونه در مقابل این هجمهها مقاومت میکردند. مقاومت در برابر استعمار و قدرتهای بیگانه که هدفشان از بین بردن منابع انسانی و مالی کشورهاست، حمله نرم محسوب میشود اما در کمتر اثری به این موضوعها پرداخته شده بود.
فتاحی گفت: جشنواره شهید آوینی باید نگاه جدید و تازهای را به نویسندگان نشان دهد تا آثاری که تولید میشود در راستای اهداف با موضوع مقاومت و پایداری به نگارش درآید، به دلیل اینکه مضمون و موضوع این جشنواره در نوع خود جدید است و نویسندگان با آن آشنایی کمتری دارند با برگزاری نشستهای تخصصی با حضور نویسندگان و استادان اطلاع رسانی شود و رسانهای کردن آن با موضوع مقاومت و پایداری میتواند از راهکارهای آشنا کردن نویسندگان خواهد بود.
عضو کارگروه کودک ونوجوان کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی (جایزه ادبی شهید آوینی)، ادامه داد: بینالمللی شدن این جشنواره میتواند به اینکه چه آثاری در دنیا با این موضوع تولید شده را به مخاطبان معرفی کرد و نویسندگان هم از تجربیات آنها بهره گیرند.
فتاحی درباره کیفیت کتابها در این گروه افزود: نتیجه حاصل شده به نسبت نخستین دوره برگزاری مطلوب است اما آثار به صورت کلی در حوزههای متن و تصویرگری نیازمند تلاش بیشتر هستند.
دومین جشنواره کتاب سال مقاومت بینالملل اسلامی طی چهار مرحله از شهریور تا آذر ماه سال جاری در تهران برگزار میشود.