به گزارش خبرنگار دفاع پرس از مشهد، همزمان با هفته دفاع مقدس و به مناسبت فرارسیدن سالگرد عملیات غرورآفرین «ثامنالائمه(ع)» که منجر به شکست حصر آبادان شد، مراسم بزرگداشتی با حضور امیر سرتیپ دوم «محمدکاظم تارخ» مشاور امنیتی، انتظامی استاندار خراسان رضوی و جمعی از روایان و پیشکسوتان دفاع مقدس امروز (جمعه) در مسجد «ایزدی» مشهد برگزار شد.
امیر تارخ در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) و شهدای حماسه آفرین دفاع مقدس اظهار داشت: اگر به چگونگی ایستادگی و مقاومت مردم در دوران دفاع مقدس توجه کنیم، پی به رشادتها، ایثارها و دلاوریهای مردم این سرزمین خواهید برد.
وی افزود: اگر شرایط روزهای اول جنگ را بررسی کنید متوجه خواهید شد که صدام و حزب بعث به دنبال آن بودند تا در تجاوز به ایران به خواستههای خود در حداقل زمان ممکن دست پیدا کنند.
امیر تارخ با بیان اینکه بین ایران و عراق دو بار جنگ رخ داده است، خاطر نشان کرد: جنگ ایران و عراق بعد از جنگ ویتنام طولانیترین جنگ در قرن بیستم است. جنگ ویتنام 11 سال به طول انجامید و جنگ ایران و عراق هشت سال طول کشید.
وی در مورد خسارتهای جنگ ایران و عراق ابراز داشت: بر اساس برآوردهایی که صورت گرفته جنگی که ما پشت سر گذاشتیم پنج برابر پنج جنگ اعراب و اسرائیل تلفات داشته است.
امیر تارخ ریشههای جنگ ایران و عراق را مورد بررسی قرار داد و گفت: جنگ تحمیلی یک ریشه تاریخی 420 ساله دارد. این طور نباید تصور بشود که صدام در یک شب تصمیم به حمله به ایران میگیرد. از زمان شکلگیری حکومت عثمانی در کنار مرزهای کشورمان، بین کشور ما و عثمانی 18 جنگ رخ داد و 25 عهدنامه امضاء شد.
مشاور امنیتی، انتظامی استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: صدام و حزب بعث معتقد بودند هر کجا عرب زندگی میکند آنجا عربستان است؛ در صورتی که ما این ادعا را نمیپذیرفتیم. ما در کشورمان ایرانی عرب زبان داشتیم؛ لذا صدام در طرح حمله خود به ایران به دنبال تجزیه خوزستان بود.
وی ادامه داد: بر اساس مستندات موجود، دنیا بر این باور بود که جنگ تحمیلی، باعث سرنگونی جمهوری اسلامی میشود، اما در همان هفته اول جنگ، تمام اهداف صدام و حزب بعث بر باد رفت. آنها نه به اروند توانستند مسلط شوند، و نه موفق به تجزیه خوزستان شدند و از طرفی نیز نتوانستند در مدت سه روز خوزستان و در مدت یک هفته تهران را به اشغال خود در آورند.
امیر تارخ در بخش دوم سخنانش به عملیات «ثامنالائمه(ع) اشاره کرد و اظهار داشت: فرمان تاریخی امام راحل مبنی بر شکست حصر آبادان باعث شد برای اجرای این فرمان اقدامات گستردهای صورت بگیرد. برای اجرای عملیات «ثامنالائمه(ع)»، طرح عملیات که به تصویب شورای عالی دفاع رسیده بود به لشکر 77 پیروز ثامنالائمه(ع) به فرماندهی سرهنگ «سید شهابالدین جوادی» که آن زمان لشکر 77 خراسان نام داشت ابلاغ شد و این لشکر برای اجرای این مأموریت، یگانهای خود را که در مناطقی همچون «سرپل ذهاب»، «سردشت» و «سومار» مستقر بودند، فراخوان کرد.
این مسئول خاطر نشان کرد: طرح علمی و عالمانه شکست حصر آبادان در اولین دقایق روز پنجم مهرماه 1361 به اجرا در آمد و در ششم مهرماه، رزمندگان اسلام به تمام اهداف از پیش تعیین شده دست یافتند.
امیر تارخ تأکید کرد: عملیات «ثامنالائمه(ع)» طلیعهای برای اجرای عملیاتهای بزرگ شد و نشان داد که ما میتوانیم عملیاتهای بزرگی داشته باشیم. بعد از عملیات «ثامنالائمه(ع)» بود که سلسله عملیاتهای بزرگ دفاع مقدس از جمله «طریقالقدس»، «فتحالمبین» و «بیتالمقدس» انجام شد.
وی در پایان گفت: در خلق حماسههای دفاع مقدس لطف خداوند، همبستگی و حضور ملت قهرمان کشورمان، رهبریهای هدایتگرانه امام خمینی(ره) و ایثار نیروهای مسلح تجلی عینی داشت و به دنیا نشان داد اگر با هم باشیم ناممکنها، ممکن خواهد شد.
این مراسم به همت انجمن راویان فتح رضوی و جلسه دعای ندبه رزمندگان اسلام مشهد برگزار شد.
انتهای پیام/