به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، سردار «مسعود منفرد» جانشین رئیس پلیس آگاهی ناجا در مراسم اختتامیه اولین دوره آموزشی افسران پیجوی مبارزه با جعل و کلاهبرداری با بیان مقدمهای در خصوص چگونگی برخورد با فعالیت شرکتهای هرمی در گذشته و روند فعلی به وضعیت اقتصادی کنونی کشور اشاره و اظهار داشت: باید با حساسیت بیشتری ماموریتهای محوله به پلیس آگاهی پیگیری شود.
وی تاکید کرد: هرچند طرحهای هرمی و بازاریابی شبکهای غیر مجاز به صورت قانونی در کشور فعالیت ندارد، ولی اقدامات مجرمانه آنان در این حوزه به صورت زیرزمینی و به دور از چشم مردم و پلیس است کارآگاهان پلیس بر فعالیتهای هرمی و شرکتهای غیر مجاز با عنوان بازاریابی اشراف دارند.
جانشین رئیس پلیس آگاهی ناجا استفاده از اقدامات فنی، منابع خبری و بانکهای اطلاعاتی را در شناسایی و دستگیری متهمان جرایم مالی تاثیرگذار دانست و افزود: باید در این خصوص با استفاده از دورههای آموزشی مربوطه توانایی افسران زبده را در شناسایی مجرمین و کشف جرم به صورت علمی و کارآگاهی تقویت و ارتقاء داد.
این مقام ارشد انتظامی همچنین بر اشراف اطلاعاتی پلیس بر شرکتهای هرمی تاکید و تصریح کرد: افسران پرونده میبایست شرکتهای بازاریابی و شبکهای مجاز سطح حوزه خود را نیز به طور مستمر رصد و اطلاعات کامل و دقیق نسبت به نوع فعالیت آنان داشته باشند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده از سوی این پلیس و همچنین اطلاع رسانی همگانی و اعلام هشدار در این خصوص فعالیت شرکتهای هرمی کاهش یافته و اگر شرکتی تحت این عنوان فعالیت میکند هم غیر قانونی است.
سردار منفرد با بیان اینکه برخی جوانان جویای کار و دارای تحصیلات دانشگاهی با تبلیغات وسوسه انگیز و واهی در دام دسیسههای هرمی قرار میگیرند، توصیه کرد: از شهروندان درخواست داریم به هر شرکتی که از طریق فضای مجازی مدعی قانونی بودن فعالیت خود با عنوان بازاریابی و... هستند، اعتماد نکنند بلکه حتماً از طریق سایتهای ایران هشدار و سایت مرکز اصناف و امور بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت به آدرس www.Easnaf.ir مراجعه و از قانونی بودن آن اطلاع حاصل کنند.
وی در خصوص بازاریابی شبکهای نیز یادآور شد: این شرکتها با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل و دارای شعباتی در سراسر کشور بوده و در حال فعالیت هستند.
جانشین رئیس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: بر اساس گزارشهای واصله فعالیت برخی از شرکتهای بازاریابی شبکهای در چارچوب قوانین مشخص شده نبوده و دارای تخلفات متعددی است که این موضوع نیز در کمیته نظارت بر عملکرد شرکتهای بازاریابی شبکهای که متشکل از نمایندگان ناجا و دیگر سازمانهای مرتبط است، مورد بررسی و سپس با هماهنگی مراجع قضائی نسبت به پلمب شرکتهای متخلف اقدام میشود.
وی در پایان گفت: امید است هموطنان عزیز خصوصاً جوانان تحصیل کرده و جویای کار تجارب تلخ افراد فریبخورده شرکتهای هرمی را سرلوحه کارخود قرار دهند تا مسیر سودجویی افراد شیاد و کلاهبردار بسته شود.
بنا بر این گزارش، این دوره آموزشی برای اولین بار برای افسران پی جوی پروندههای شرکتهای هرمی و طرحهای بازاریابی غیر مجاز برگزار شد که نتایج بسیار خوبی نیز در بر داشته است.
انتهای پیام/ ۲۴۱