به بهانه سالروز به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان

"جاوید شاه" گویانی که مسجد جامع کرمان را به آتش کشیدند

مهاجمان همگام با دادن شعار «جاوید شاه» به پشت‌بام مسجد رفتند و با پرتاب آجر اقدام به حمله به جمعیت نمودند.
کد خبر: ۳۱۱۸۳
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴ - 16October 2014

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از کرمان، 24 مهر سالگرد به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان است. این واقعه تاثیر بزرگی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ داشت و هر ساله در این روز مراسم خاصی در این مسجد برگزار میشود.

در روز اربعین شهدای ۱۷ شهریور تهران و اولین سالگرد شهادت آیتالله سید مصطفی خمینی، در روز ۲۴ مهر ۱۳۵۷، حدود ۲۰ هزار نفر از مردم کرمان جهت بزرگداشت آن شهدا، به دعوت علما و روحانیون کرمان در مسجد جامع این شهر اجتماع کرده بودند. در این روز بازار و کلیه مغازهها تعطیل شده بود.

در این میان، حدود ۳۰۰ نفر ظاهراً از ساکنین زاغه نشین، با در دست داشتن چوب و میله آهنی و دادن شعار به نفع شاه، در ساعت ۱۱:۳۰ هنگامی که یکی از روحانیون مشغول سخنرانی بود، به مسجد حمله کردند.
این جماعت، نخست دوچرخهها و موتورهای مردم را آتش زدند که با واکنش مردم مواجه شد. پس از آن پلیس جهت حمایت از آنها، به طرف مردم تیراندازی کرد تا آنکه مردم به مسجد پناه بردند.

عدهای از مهاجمان همگام با دادن شعار «جاوید شاه» به پشتبام مسجد رفتند و با پرتاب آجر اقدام به حمله به جمعیت نمودند. مردم جهت ممانعت از ورود آنها درهای شبستان را بستند. اندکی بعد گازهای خفهکنندهای در فضا پراکنده شد و در این هنگام، مهاجمان با شکستن درهای شبستان با چماق و چوب و میلهآهنی، به مردم هجوم بردند.



تعدادی از مردم و روحانیون مجروح و عدهای بیهوش شدند. آیتالله صالحی کرمانی و آیتالله رخشاد نجفی نیز بیهوش شدند که مردم آنان را با حمل روی دستان، از مسجد خارج کردند.

در اثر این واقعه، قسمتی از وسایل و ساختمان مسجد آتش گرفت و تعدادی از قرآنهای داخل مسجد هم سوختند. پس از آن مهاجمان در میدان فابریک (امیرالمومنین) اجتماع کردند و در  حالی که شعارهایی به نفع رژیم میدادند پس از گذر از چند خیابان، در جلوی مسجد صفا پس از تظاهرات کوتاهی، مجدداً به طرف میدان مشتاق (شهدا) آمده و از دو جانب به مسجد جامع هجوم بردند. آنگاه به طرف میدان ارگ حرکت کردند و سه فروشگاه بزرگ اتومبیل و دوچرخه و موتورسیکلت شامل میلیونها تومان جنس و متعلق به معتمدین بازار را به آتش کشیدند.

هدف رژیم از ایجاد این بلوا، برهم زدن اجتماع بزرگ مردم مسلمان و ایجاد رعب و وحشت آن هم به اسم مردم بود. این حادثه موجب نفرت شدید مردم شد و امام خمینی(ره) در پیامی، این اعمال را نتیجه حمله های جنون آمیز دانستند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها