کارشناس مسائل کردستان در گفت و گو با دفاع پرس:

سکوت اردوغان در قبال فجایع کوبانی خشم مردم ترکیه را برانگیخت

کارشناس مسئل کردستان با اشاره به آخرین تحولات کوبانی گفت: سکوت ترکیه نسبت به فجایع کوبانی موجب خشم مردمی در این کشور شد چرا که نوعی مماشات ترکیه نسبت به کوبانی را شاهد بودیم.
کد خبر: ۳۱۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳ - 18October 2014

سکوت اردوغان در قبال فجایع کوبانی خشم مردم ترکیه را برانگیخت

سیامک کاکایی کارشناس مسائل کردستان با اشاره به آخرین تحولات کوبانی به خبرنگار بین الملل دفاع پرس گفت: منطقه کوبانی منطقه کردنشین در شمال سوریه است که در طول 2 هفته در صدر مهمترین اخبار بین المللی بوده و در این بین دامنه حملات داعش به شهر کوبانی و چگونگی نفوذ آن به این شهر، مقاومت مردم کوبانی ، جنگجویان این شهر و بی تفاوتی از سوی ترکیه برای کمک رسانی به مردم کوبانی مجموعه مسائل و رویدادهای قابل بحث بوده است.

وی با اشاره به مقاومت باشکوه مردم کوبانی در مقابل تروریست های داعش گفت: مقاومت مردم یکی از شاخصه های این بحران بود چرا که با کمترین تجهیزات در شهر باقی ماندند و به مقابله با گروه تروریستی داعش پرداختند.

کارشناس مسایل کردستان گفت: در عرصه رسانه ای آخرین تحولات مخابره شده از کوبانی ادامه جنگ میان جنگجویان کرد و داعش است بطوریکه کردها موفق به بیرون راندن داعش از شهر شدند اما در گیری های در اطرف شهر هم چنان ادامه داد.

 

کاکایی ادامه داد: مهم ترین پرسشی که در تحولات کوبانی مودر توجه قرار گرفته است سیاست ترکیه در قبال حملات داعش به کوبانی است.

وی در این باره تصریح کرد: نگاه منتقدانه دیگری که در حال حاظر در جامعه جهانی وجود دارد نسبت به کشورهایی است که در ائتلاف ضد داعش شرکت کردند چراکه تاکنون با عملیاتی که انجام داده اند نتوانستد مانع نفوذ داعش به شهر کوبانی شوند.

کارشناس مسایل کردستان خاطرنشان کرد: آنچه بیشتر توجه افکار عمومی را در عرصه منطقه ای به خود جلب کرده سیاست دو پهلو و نگاه حمایت گرایانه ترکیه و نگاه متخاصم آن به شرایط کوبانی است.

کاکایی ادامه داد: سوالی که در این جا مطرح است این است که چرا ترکیه مانع از ورود داوطلبان خود به کوبانی شده و از سوی دیگر اقدامی برای کمک رسانی به آوارگان کرد در دستور کار قرار نداده است.

وی در این  باره گفت: خیلی ها معتقدند ترکیه با یک نگاه استراتژیک به کوبانی و نگاه بلند مدت به این منطقه اقداماتی را در دستور کار قرار داده چرا که برای ترکیه آینده کردها مهم است.

 

کاکایی با اشاره به سه شرطی که رجب طیب اردوغان برای مشارکت در دفع داعش مطرح کرد، افزود: رییس جمهور ترکیه سه شرط برای ورود به اقدام علیه داعش در کوبانی مطرح کرد که شامل اقدام هم زمانی علیه بشار اسد و داعش، ایجاد منطقه حائل  و یا منطقه امن پروازی در مرز سوریه و ترکیه و کمک رسانی به تجهیز مخالفان سوریه را شامل می شد.

کارشناس مسایل کردستان با بیان اینکه این سیاستها نوعی سیاست تهاجمی به سوریه است افزود: این شروط نشان داد که ترکیه بیشتر به دنبال تهاجم علیه دولت بشار اسد است تا مقابله با داعش از این رو در عرصه داخلی احزاب مخالف و کردهای ترکیه با برگزرای اعتراضات و تظاهرات به نقد سیاست دولت داوود اوغلو پرداختند.

 

کاکایی ادامه داد: سکوت ترکیه نسبت به فجایع کوبانی موجب خشم مردمی در این کشور شد چرا که نوعی مماشات  ترکیه نسبت به کوبانی را شاهد بودیم.

انتهای پیام/ک.ح

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار