به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، «حسین ذوالفقاری» رئیس کمیته مرکزی اربعین در نشست خبری برنامههای حماسه پیادهروی اربعین که امروز (22 مهرماه) در وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به برنامهریزیهای اربعین اظهار داشت: اربعین مراسم بزرگی است و مدیریت آن چندوجهی و مختص خود است.
اعزام 2 میلیون زائر به عتبات در ایام اربعین
وی با بیان اینکه ما هیچ مناسبتی در کشور نداریم که حدود 2 میلیون نفر از یککشور را به کشور دیگر اعزام کنیم، بدون اینکه محل اسکان و تغذیه آنها را پیشبینی کرده باشیم، افزود: در ایام اربعین 20 دستگاه و نهاد، 31 ستاد استانی و ستاد عراق به همراه چهار قرارگاه فعال است و هر دستگاه هم برنامه جداگانهای دارد که کار ساماندهی زائران را انجام میدهند.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه اربعین تجربه خاصی است که بین بخشهای دولتی و خصوصی ساماندهی شده است، گفت: تفاهمنامه اربعین در 9 ماده منعقد شده است که تمام جزئیات دو کشور در اربعین نهایی شده است؛ بنابراین سند محکم و مبنای اقدامات ایران و عراق است.
رئیس ستاد اربعین با بیان اینکه پیگیریهای داخلی نیز در سطح گسترده انجام شد و تمامی بخشهایی که در سالهای گذشته فعالیت داشتند اقداماتی را خواهند داشت، افزود: شهرداری مقدماتی فراهم کرده و امیدواریم برنامه شهرداری در شورای شهر به تصویب برسد.
تدارک 260 گیت خروجی در مرزهای کشور برای راحتی زائران
ذوالفقاری بااشاره به اقدامات زیرساختی برای تردد زائران اربعین گفت: در محور مواصلاتی به مرزهای چهارگانه 84 کیلومتر راه اصلی ساخته و تقویت گیتها برای سهولت در ورود پیشبینی شده است. همچنین در سه مرز مهران، چذابه و شلمچه 200 گیت و در خسروی 60 گیت تدارک دیده شده است.
تدارک ۴۰۰ هکتار پارکینگ و توزیع روزانه ۴۰۰ هزار بسته آب آشامیدنی
وی با بیان اینکه پایانههای مسافربری بهسازی شده و بخشهای خدمات بهداشتی تقویت شدند، به تکمیل پارکینگها اشاره کرد و افزود: در چهار مرز خروجی 400 هکتار پارکینگ پیشبینی شده است. علاوه بر این، خط لوله آب چذابه با ظرفیت روزانه 300 هزار نفر کامل شده است و روزانه 400 هزار بسته آب در اختیار زائران قرار میگیرد.
رئیس ستاد اربعین به اصلاح کنارگذرهای مهران و چذابه اشاره کرد و افزود: امیدواریم در زمان باقیمانده تا اربعین آسفالت کنارگذر غربی را به اتمام برسانیم. همچنین جانمایی مناسب برای موکبها داریم تا آنها در نقاطی قرار گیرند که موجب ترافیک نشود. در مجموع از نظر تردد جادهای امسال مشکل خاصی نخواهیم داشت.
برپایی 1945 موکب در اربعین امسال
ذوالفقاری با بیان اینکه تعداد موکبها افزایش یافته است خاطر نشان کرد: یک هزار و 945 موکب امسال در ایام اربعین موکب برپا میشود که البته همچنان برخی متقاضی برپایی موکب هستند.
وی با اشاره به اینکه خدماتدهی از نظر اسکان و تغذیه از 10 تا 23 صفر صورت میگیرد، گفت: با توافقاتی که صورت گرفته در این 13 روز خدمترسانی ارائه میشود.
ثبتنام 550 هزار نفر در سامانه سماح و صدور 464 هزار ویزا تا شب گذشته
ذوالفقاری با اشاره به اینکه ویزا به صورت انفرادی صادر میشود، گفت: تا شب گذشته 550 هزار نفر در سامانه سماح ثبتنام کردند که 464 هزار ویزا صادر شده که از این تعداد 364 هزار ویزا ارسال شده است و باقیمانده ویزاها امروز به دفاتر ارسال خواهد شد.
هزینه صدور ویزا 199 هزار و 875 تومان/ هزینه کارگزاری 20 هزار تومان
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات پیش روی اربعین موضوع ویزای اربعین بود، گفت: با مکاتبات مختلف وزیر کشور و ستاد اربعین و سایر مسؤولان در مرحله اول با ارز ثانویه موافقت شد و در روزهای اخیر هم مصوب شد 41 دلار ویزای اربعین 199 هزار و 875 تومان محاسبه شود که کمک خوبی به زائران است.
رئیس ستاد اربعین با اشاره به اینکه هزینه کارگزاری 100 هزار تومان است که در ایام اربعین این مبلغ به 15 هزار تومان کاهش یافت، خاطر نشان کرد: هزینه بیمه و خدمات درمانی سرپایی در شرایط عادی 33 هزار تومان است که در اربعین به 20 هزار تومان تقلیل یافته است؛ علاوه بر این، خدمات بیمهگزار افزایش داشته است.
وی در ادامه به عوارض خروج از کشور برای زائران اربعین اشاره کرد و افزود: نمایندگان مجلس مصوب کردند خروج از کشور برای زائران زمینی که 12 هزار و 500 تومان است، اخذ نشود و زائران زمینی اربعین بدون عوارض خروج از کشور از مرز خارج شوند.
صدور ویزا برای اتباع خارجی با قیمت مصوب
رئیس ستاد مرکزی اربعین به صدور ویزای اربعین برای اتباع خارجی اشاره کرد و گفت: سفارت عراق برای اتباع افغانستانی که دارای مدارک هستند، با همان قیمت مصوب ویزای اربعین صادر میکند.
تشکیل ستاد استقبال از زائران دیگر کشورها
وی تشکیل ستاد استقبال از زائران دیگر کشورها را از دیگر اقدامات ستاد عنوان کرد و افزود: در مرزهای مختلف ستادهای استقبال تشکیل شده است تا علاوه بر نقشه راه خدماتی به زائران ارائه شود. سال گذشته مشکلاتی برای زائران پاکستانی داشتیم که با مذاکرات مقرر شد معطلی زائران برطرف شود.
ذوالفقاری با بیان اینکه سال گذشته زائرانی از افغانستان بدون ویزای عراق وارد ایران شدند که مشکلاتی را به همراه داشت گفت: با همکاری سفارت عراق این مشکل را برطرف کردیم، اما باید این زائران قبل از ورود ویزای ایران و عراق را بگیرند.
اعزام پنج هزار کامیون تجهیزات به عراق معاف از هزینه گمرک
رئیس ستاد اربعین با اشاره به حذف عوارض گمرکی خاطر نشان کرد: حدود پنج هزار کامیون امکانات و تجهیزات به آن سوی مرز باید ارسال کنیم که بر اساس توافقنامه اربعین کامیونهای موکبها از پرداخت هزینه گمرکی معاف شدند.
وی با بیان اینکه امنیت در عراق باید توسط مسؤولان اینکشور تأمین شودکه اقدامات خوبی انجام شده است، تصریح کرد: امیدواریم با توجه به آمادگی عراقیها امنیت زائران مثل سال گذشته برقرار شود. سال 95 قبل و بعد از اربعین دو حادثه تروریستی برای ایرانیان داشتیم که در جلسات با مقامات عراقی تأکید داشتیم قبل از اربعین و تا پایان اربعین و حضور زائران مراقبتهای امنیتی ادامه داشته باشند که امیدواریم امسال هم این روند ادامه یابد.
ذوالفقاری درباره مرز چیلات در دهلران نیز گفت: ما آمادگی داریم که مرز چیلات را بازگشایی کنیم، اما طرف عراقی تاکنون اعلام آمادگی نکرده و زیرساختها برای بازگشایی مرز نیز آماده نیست. بر همین اساس با توجه به عدم آمادگی عراق مرز چیلات برای تردد زائران آماده نخواهد شد.
زیرساختهای مرز خسروی آماده است/ منتظر موافقت طرف عراقی هستیم
وی در ادامه به بازگشایی مرز خسروی اشاره کرد و افزود: بدون پذیرش مسؤولیت عراق نمیتوانیم از این مرز زائران را اعزام کنیم؛ اما تمامی زیرساختها برای بازگشایی مرز خسروی آماده است و ما در انتظار موافقت عراق هستیم. همچنین با فرمانده نیروی مسلح فرات همکاران ما جلساتی داشتند که امیدواریم با توجه به خواست مردم منطقه، دولت عراق آمادگی خود را اعلام کند؛ چرا که ما هیچ مشکلی برای بازگشایی مرز خسروی نداریم.
صدور گذرنامه و ویزا در کنار هم
رئیس ستاد مرکزی اربعین به تدابیر لازم برای سهولت در صدور گذرنامه اشاره کرد و گفت: افرادی که برای دریافت گذرنامه به دفاتر پلیس+10 تهران مراجعه میکنند، میتوانند مدارک ویزا را همراه با مدارک گذرنامه تحویل دهند تا مراحل آن انجام شود. دفترهایی در کنار گذرنامه ناجا ایجاد کردیم که همزمان با گذرنامه، ویزا هم در 48 ساعت صادر شود.
زائران فقط از سامانه سماح اقدام کنند و به شرکتهای ناشناخته مراجعه نکنند
ذوالفقاری با بیان اینکه برخی افراد سودجو مدعی میشوند با هزینه کمتر ویزا میدهند، خاطرنشان کرد: هزینه ویزا 199 هزار و 875 تومان است که با هزینههای بیمه و خدمات درمانی این مبلغ 234 هزار و 875 تومان میشود و اگر کسی بگوید از این مبلغ ارزانتر ویزا میدهد به طور حتم این ویزا جعلی است؛ بنابراین زائران نباید به هیچ وجه به شرکتهای ناشناخته مراجعه کنند؛ بلکه برای اخذ ویزا فقط در سمانه سماح نام نویسی و سایر مراحل را طی کنند.
همه زائران بیمه هستند
وی با اشاره به اینکه زائران مبلغی ارز رایج عراق به همراه داشته باشند، افزود: ما افراد بیمه نشده را به حداقل و خدمات را به حداکثر رساندیم. سال گذشته نیمی از افراد بدون بیمه به عتبات مشرف شدند که امسال تمامی زائران با بیمه به عتبات مشرف خواهند شد؛ چرا که بدون بیمه مراکز، ویزای عراق صادر نمیکنند. همچنین افرادی که مدت گذرنامه آنها کمتر از ۶ ماه است برای تمدید گذرنامه زودتر اقدام کنند.
رئیس ستاد اربعین به تقویت وضعیت ارتباطی در مسیر پیادهروی اربعین اشاره کرد و گفت: رعایت مقررات کشور عراق و حفظ افتخار میزبانی مردم و دولت این کشور در امر اربعین نکته مهمی است که باید به آن توجه شود. در این سفر باید کاری کرد تا تجلی وحدت و انسجام مردم ایران و عراق را نشان دهیم که این امر با همدلی بیشتر در سفر امکانپذیر خواهد بود.
انتهای پیام/ 241