شناخت اختلافات رشته‌های وحدت مسلمین را مستحکم‌تر خواهد کرد

هر چقدر ما اختلافات میان مسلمین را بشناسیم، می‌توانیم وحدت میان مسلمانان را قوام بیشتری ببخشیم.
کد خبر: ۳۱۵۷۵۹
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۶ - 27October 2018

شناخت اختلافات رشته‌های وحدت مسلمین را مستحکم‌تر خواهد کردبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس از عراق، پیاده روی اربعین دارای وجوه متعدد و قابل توجهی است که از میان آن می‌توان به تبادل‌نظر و مناظره توام با احترام درباره اختلافات مذهبی اشاره کرد. هر چند حفظ وحدت و پرهیز از اختلاف‌افکنی از ارکان پیاده روی اربعین است؛ اما مباحثه درباره اختلافات با تاکید بر اشتراکات منافاتی با حفظ وحدت ندارد.

در مسیر پیاده روی اربعین موکب‌های متعددی هستند که پذیرای ملیت‌های مختلف با مذاهب مختلف است. در یکی از موکب‌های مسیر نجف به کربلا در عمود 120 جمعی از عزاداران امام حسین (ع) در حال استراحت بودند.

دو زائری که یکی از اهل سنت و دیگری شیعه بود، با هم در مورد یکی از موضوعات مورد اختلاف خود بحث می‌کردند. آن‌ها ضمن بحث با مواد خوراکی که داشتند به هم تعارف می‌کردند. فارغ از اینکه در موضوع بحث‌شان به هیچ عنوان عصبی نشده و به اعتقادات هم اهانت نمی‌کردند.

پس از بحث نسبتا طولانی خود نیز بدون کدورت خداحافظی کردند و از هم جدا شدند.

درباره فلسفه این بحث‌ها در ایامی که باید بر وحدت فرق مسلمین تاکید شود با این دو عزادار حسینی گفت‌وگویی کوتاه انجام شد که می‌خوانید:

«عبدالقادر نظری» از اهل سنت غرب کشور درباره این‌گونه بحث‌ها در ایام اربعین اظهار داشت: بحث کردن درباره اختلافات مذهبی نه‌تنها اشکال ندارد، بلکه ضروری هم هست. این مساله با جدل کردن متفاوت است. اتفاقا اگر ما نسبت به موارد مورد اختلاف آشنایی نذاشته باشیم دشمن می‌تواند از این مساله سوءاستفاده کرده و با آن وحدت شیعه و سنی را از میان بر دارد.

احمد پزشکی از شیعیان آذری زبان نیز بیان داشت: آن دسته از شیعیان و سنیانی که موارد مورد احتلاف را به جدل می‌کشانند اصلا مسلمان نیستند، بلکه دست نشانده دشمن هستند و یا بدون آنکه بخواهند بازیچه آن‌ها شده‌اند؛ چرا که این جدل‌های بیهوده جز ایجاد حس بدبینی و انزجار میان مسلمانان حاصلی ندارد و این بدبینی نسبت به هم باعث قدرت گرفتن دشمانان می‌شود.

وی در ادامه گفت: همه این اختلاف افکنی و ترویج فرهنگ جدال و اهانت در شبکه‌هایی ریشه دارد که پول و سرمایه‌آن‌ها را دولت انگلیس و آمریکا تامین می‌کند. اختلافات میان مسلمانان به خود آن‌ها مربوط می‌شود، آن‌ها کاسه داغ‌تر از آش می‌شوند و به اسم حق طلبی شبهاتی را مطرح می‌کنند که نتیجه خوبی ندارد.

عبدالقادر نظری با تاکید بر اینکه باید چینن مباحثی در فضایی برادرانه شکل بگیرد، گفت: هر چند معتقدم که مباحثه کردن اشکالی ندارد، اما باید سعی شود دو طرفی که بحث می‌کنند از اطلاعات نسبی تاریخی و سیاسی برخوردار باشند. به صرف دانستن چند عبارت و واقعه ناقص تاریخی نباید وارد بحث شد؛ چرا که کمی اطلاعات هم سبب بروز سوءتفاهماتی می‌شود که نتیجه‌اش همانی می‌شود که دشمن می‌خواهد.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار