نقشه اروپا برای فرار از اجرای تعهدات

توطئه جدید کشورهای اروپایی در اتهام‌زنی و پرونده‌سازی‌های عجیب و غریب علیه ایران نشان می‌دهد که اروپایی‌ها همان گونه که انتظار می‌رفت، به دنبال راه فراری هستند که با دستاویز و بهانه‌ای از اجرای تعهدات برجامی خود شانه خالی کنند، چرا که عملا حاضر به تقابل با آمریکا بر سر ایران نیستند.
کد خبر: ۳۱۶۴۰۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۰ - 01November 2018

نقشه اروپا برای فرار از اجرای تعهداتبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، توطئه جدید کشورهای اروپایی در اتهام‌زنی و پرونده‌سازی‌های عجیب و غریب علیه ایران نشان می‌دهد که اروپایی‌ها همان گونه که انتظار می‌رفت، به دنبال راه فراری هستند که با دستاویز و بهانه‌ای از اجرای تعهدات برجامی خود شانه خالی کنند، چرا که عملا حاضر به تقابل با آمریکا بر سر ایران نیستند.

شامگاه روز دوشنبه رئیس ‌سازمان امنیت و اطلاعات دانمارک با حضور در یک نشست خبری بدون ارائه هیچ مستنداتی، ضمن متهم کردن ایران به دست داشتن در حمله به یک شخص دانمارکی ادعا کرد که این حمله علیه رهبر گروهک تروریستی الاهوازیه انجام گرفته است.

 وی در ادامه اتهام‌زنی‌های خود علیه ایران مدعی شد که ما با یک سازمان اطلاعاتی ایرانی که برای حمله در خاک دانمارک برنامه ریخته است، طرف هستیم. ما نمی‌توانیم این را قبول کنیم و این کار را نخواهیم کرد.

وی همچنین اعلام کرد که پلیس دانمارک در بیست و یکم اکتبر، یک شخص نروژی با اصالت ایرانی را دستگیر کرده است و پلیس نروژ نیز با پلیس دانمارک بر سر آنچه که «حمله ترتیب داده شده در خاک دانمارک» خوانده شده، در حال همکاری است.

«آندرس ساموئلسن» وزیر خارجه دانمارک نیز سه‌شنبه شب در یک نشست خبری این ادعای پلیس دانمارک را تکرار و اعلام کرد کپنهاگ سفیر خود در تهران را برای مشورت

فرا خوانده است. «ساموئلسن» همچنین گفت که دانمارک در تلاش خواهد بود تحریم‌های جدیدی در چارچوب اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال کند.

وزارت خارجه دانمارک هم عصر سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد «مرتضی مرادیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران را برای نشست با مدیر دفتر سیاسی این وزارتخانه احضار کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران سه‌شنبه شب ادعاهای دانمارک را «مغرضانه» خواند و انتساب عملیات ادعایی به جمهوری اسلامی را قویا تکذیب کرد. «بهرام قاسمی» طرح این ادعاها را «در ادامه توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان شناخته‌شده روابط خوب و رو به گسترش ایران و اروپا در شرایط خاص و خطیر کنونی» توصیف کرد.

این اتهام عجیب دستگاه اطلاعاتی و وزارت خارجه دانمارک به جمهوری اسلامی ایران، در ادامه تحرکات به شدت مخرب و مشکوک کشورهای اروپایی برای پرونده‌سازی علیه جمهوری اسلامی ایران طی چند ماهه اخیر صورت گرفته است.

نکته قابل تامل اعلام حمایت و ذوق‌زدگی وزیر خارجه آمریکا از این اقدام ضدایرانی دانمارک بود. «مایک پمپئو» در توئیتی از این اقدام دانمارک استقبال کرده و آن را تبریک گفت!

ميزباني و حمایت  از گروهک‌های تروریستی

چند كشور اروپايي ضمن ميزباني و حمايت از گروه‌هاي تروريستي ضدايراني، در چندماه اخیر اقدام به اخراج و بازداشت چند ديپلمات ايراني كرده‌اند. ميزباني نشست منافقين و برخورد با ديپلمات‌هاي ايراني نیز دقيقا يك روز قبل از سفر روحاني به اتريش و ظريف به فرانسه اتفاق افتاد و از سر تعمد و توهين بود.

11 تیرماه 97، همزمان با سفر آقای روحانی به اروپا، پلیس بلژیک اعلام کرد که دو بلژیکی ایرانی‌تبار را به اتهام تلاش برای حمله «تروریستی» به مقر سازمان منافقین در پاریس، بازداشت کرده است. پلیس بلژیک مدعی شد دو شهروند بلژیکی ایرانی‌تبار که ادعا شده قصد سفر به فرانسه و حمله به همایش منافقین در پاریس را داشته‌اند، دستگیر و در خودروی آنها یک بمب کشف کرده است.

طبق گفته دستگاه‌های اطلاعاتی بلژیک، دو نفر دیگر نیز در فرانسه و آلمان در ارتباط با این حمله ادعایی دستگیر شدند که فردی که در آلمان دستگیر شده، یک دیپلمات ایرانی است که در سفارت ایران در اتریش مشغول به کار است.

بازداشت و پاس‌کاری «دیپلمات ایرانی» در اروپا

9  آبان ماه، دادگاه منطقه بامبرگ آلمان اعلام کرد که دیپلمات ایرانی بازداشت‌شده «اسدالله اسدی» نام دارد و عضو هیئت نمایندگی ایران در اتریش است. دادگاه بامبرگ در ادعایی حیرت‌انگیز مدعی شد به این علت که این دیپلمات ایرانی در تعطیلات به سر می‌برده و در کشور محل مأموریتش یعنی اتریش حضور نداشته است، بنابر‌این فاقد مصونیت دیپلماتیک است و می‌توان او را محاکمه کرد! در نهایت این دادگاه، موافقت خود را با استرداد این دیپلمات ایرانی، که خلاف همه اصول دیپلماتیک و استانداردهای جهانی بازداشت شد، به بلژیک صادر کرد.

پرونده‌سازی و اخراج  دیپلمات‌های ایرانی از هلند

15 تیرماه سال جاری، خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) خبری منتشر کرد که به سرعت بر روی خروجی خبرگزاری داخلی و خارجی قرار گرفت. «2 نفر از وابستگان سفارت ایران در تاریخ ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) از هلند اخراج شده‌اند و متاسفانه اطلاعات بیشتری در این زمینه نمی‌توانیم ارائه دهیم.» این جمله‌ای بود که هولبرت بِریده‌مَیِر، سخنگوی «سرویس اطلاعات و امنیت هلند» بیان کرد و بهت و حیرت افکار عمومی و همچنین محافل سیاسی و رسانه‌ای را برانگیخت و اذهان همگان را با پرسش‌های متعددی مواجه کرد.

در پی این اتهام‌زنی، سرویس امنیتی هلند در اقدامی عجیب و خلاف عرف دیپلماتیک (قبل از برگزاری هر دادگاهی) سفیر ایران را فراخواند و اتهام قتل این دو تروریست را شفاها به سفیر اعلام کرد و خواستار خروج فوری دو دیپلمات ایران از این کشور شد. نکته قابل تامل و تاسف‌بار آنجاست که سازمان اطلاعات هلند علاوه ‌بر انتساب اتهامات به جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که سفارتخانه و وزارت امور خارجه حق رسانه‌ای شدن این موضوع را ندارند و باید دیپلمات‌های یاد شده را (بدون هیچ‌گونه دلیل و مدرکی) به عنوان «عناصر نامطلوب» معرفی کند تا نام آنها در لیست سیاه سازمان ملل نیز ثبت شود.

هجوم پلیس به مرکز فرهنگی شیعی در فرانسه

10 مهرماه دولت فرانسه اعلام کرد که دارایی‌های دو شهروند ایرانی و آنچه دارایی‌ها وزارت اطلاعات ایران در فرانسه خوانده شد را به واسطه پرونده کذایی «بمب‌گذاری در مقر منافقین» در پاریس، مسدود کرده است.

11مهر نیز ده‌ها تن از نیروهای پلیس فرانسه به یک مرکز فرهنگی شیعی در این کشور یورش بردند، برخی را بازداشت کردند و رفتاری توهین‌آمیز و تهاجمی از خود بروز دادند. اتهامی که فرانسه به این مرکز فرهنگی و فعالانش وارد کرد نیز در نوع خود جالب بود؛ فعالیت فرهنگی و رسانه‌ای علیه اسرائیل! رژیم آپارتاید اسرائیل روزانه فلسطینی‌ها را سرکوب و سلاخی می‌کند و کشوری که مدعی مهد دموکراسی است، به یک مرکز فرهنگی در خاک خود به اتهام حمایت از مظلومان فلسطینی و اعتراض به جنایتکاران صهیونیست یورش می‌برد. همان فرانسه‌ای که میزبان قاتلان 17 هزار ایرانی است و به هر بهانه‌ای جمهوری اسلامی ایران را متهم به نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم می‌کند!

دروغپردازی ماکرون

روز 20 آبان، مصاحبه‌ای از «امانوئل مکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه، با خبرگزاری فرانس 24 منتشر شد که در آن مکرون تلاش کرد بر موج اختلافات جناحی داخل ایران سوار شود و باز اتهام تلاش برای حمله به مقر منافقین را به جمهوری اسلامی ایران بچسباند. او در بخشی از این مصاحبه گفت: همان طور که می‌دانید [حکومت‌] ایران در مواردی دسته‌بندی‌ها و اختلافات خودش را دارد. برای همین نمی‌توان گفت که آیا دستور [بمب‌گذاری] از بالا آمده بود، یا از این دستگاه امنیتی یا آن یکی نهاد!

روز 4 آبان (چند روز پیش)، نیز رویترز مدعی شد که یک دیپلمات ایرانی در پاریس، به واسطه ارتباط با طرح «بمب‌گذاری در مقر منافقین» توسط دولت این کشور اخراج شد. این در حالی بود که نه دستگاه دیپلماسی فرانسه و نه دستگاه دیپلماسی ما هیچ‌گونه توضیحی در این‌باره نداد.

انفعال وزارت خارجه  و گستاخ‌تر شدن اروپایی‌ها

اما انفعال عجیب و حیرت‌آور وزارت خارجه کشورمان که اقدامات آن در قبال این اتهام‌زنی‌های سنگین، تنها محکومیت‌های فرمالیته و نه چندان موثر ظریف، عراقچی و بهرام قاسمی بود، منجر به آن شده که دولت فرانسه به جای پاسخگویی درباره میزبانی چند دهه‌ای خود از یک تشکیلات تروریستی و جنایتکار به نام سازمان منافقین، در جایگاه طلبکار بنشیند و دولت دانمارک نیز به جای آنکه طبق عرف و قوانین بین‌المللی، سران گروهک تروریستی که رسما مسئولیت حمله وحشیانه تروریستی در اهواز را به عهده گرفتند، تحویل جمهوری اسلامی ایران دهد، حال مدعی شده و ایران را به تلاش برای حمله به رهبران یک گروهک تروریستی و جنایتکار متهم می‌کند!

به نظر می‌رسد که خوش‌باوری دولتمردان کشورمان به پروژه موهومی به نام «کانال تجاری با اروپا» یا همان «برجام اروپایی» باعث شده که دستگاه دیپلماسی ما آشکارا چشم بر شرارت‌ها و خباثت‌های اروپایی‌ها علیه کشور ببندند و موجب تحریص و تحریک بیشتر آنها به سناریوسازی علیه منافع ملی ایران شوند. این در حالی است که از «طرح» اروپایی‌ها برای ادامه برجام و باز نگه‌داشتن کانال‌های تجارت با ایران، تا به امروز، هیچ دستاورد عملی بیرون نیامده و آنها عملا و رسما در حال کشتن وقت و سر دواندن دولت ایران هستند.

اواسط هفته فاینشنال تایمز در گزارش خود در همین رابطه به نقل از دیپلمات‌های اروپایی نوشته بود که هیچ یک از کشورهای اروپایی بویژه فرانسه، آلمان و انگلیس به عنوان امضا کنندگان برجام حتی حاضر نیستند میزبان مقر این ساز و کار جدید مالی باشند. این در حالی است که خبرگزاری رویترز هم در گزارش اخیر خود اعلام کرده بود این کانال مالی یا ساز و کار اتحادیه اروپا با هدف عبور از تحریم‌های آمریکا، تا سیزدهم آبان به شکل «نمادین» آماده می‌شود اما عملیاتی شدن آن تا اوایل زمستان سال جاری طول

می‌کشد.

همین امید واهی دولت ایران به اروپا موجب شده که استراتژی نگاه به شرق هم وضعیت خوب و مطلوبی نداشته باشد و بعضا شرکای شرقی دلخوری‌های عمیقی از دولت ایران پیدا کنند.

متاسفانه همان گونه که انتظار می‌رفت و قراین نشان می‌دهد، اروپایی‌ها به دنبال راه فرار هستند که با دستاویز و بهانه‌ای از اجرای تعهدات برجامی خود شانه خالی کنند و همین تعهد نیم‌بند و ظاهری را هم به ایران نداشته باشند، چرا که عملا حاضر به تقابل با آمریکا بر سر ایران نیستند و می‌توان توطئه جدید آنها در پرونده‌سازی علیه ایران را در همین چارچوب تحلیل کرد.

گفتنی است یک مامور سابق سازمان سیا نیز در گفت‌و‌گو با شبکه آی 24 رژیم صهیونیستی در مورد ادعای دانمارک علیه ایران بطور تلویحی گفت که اروپا بدنبال خروج «آبرومندانه» از برجام است و در این مسیر به همراهی افکار عمومی اروپا نیازمند است. بازداشت و اخراج دیپلمات‌های ایرانی از اروپا و مورد اخیر دانمارک نیز در همین راستاست.

منبع: کیهان

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار