دبیر ستاد اربعین:

حضور زائرین صد ملیت در اربعین/ چتر امنیتی اربعین در جهان بی نظیر بود

شهریار حیدری گفت: گاهی مواقع در جهان برای یک موضوع مشخص ماه‌ها تبلیغات صورت می‌گیرد و در نهایت به نظم و انضباط اربعین نمی‌رسد اما امسال به گواهی شرکت‌کنندگان اربعین، بیش از صد کشور با ملیت و ادیان مختلف در اربعین حسینی با امینت کامل شرکت کردند.
کد خبر: ۳۱۶۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۲ - 03November 2018

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، نشست خبری جمع‌بندی پیاده روی اربعین صبح امروز با حضور «شهریار حیدری» دبیر ستاد اربعین در وزارت کشور برگزار شد.

«شهریار حیدری» دبیر ستاد اربعین در این نشست اظهار داشت: حرکت اربعین حرکت بزرگ و بی‌نظیری است که در طول تاریخ بشر، زمین شاهد چنین حرکتی نبوده که با اربعین با شروع می‌شود. اربعین امسال در شرایطی برگزار شد که که در سه ماه گذشته در عراق شاهد تحولات سیاسی در مجلس، دولت و ریاست جمهوری بودیم. طبیعی بود در چنین شرایطی مدیریت ۲۴ میلیون زائر کار سخت و پیچیده‌ای باشد.

وی افزود: خدمات دهی به بیش از ۲ میلیون زائر ایرانی کار بزرگی بود. اگر بخواهیم رفت و برگشت این جمعیت را در نظر بگیریم بیش از پنج میلیون نفر در مرزهای کشور در رفت و برگشت بودند. مسئله اربعین اگر چه یک حرکت جهانی است اما در یک کشور و با قوانین همان کشور انجام می‌‌شود بنابراین اگر گره‌هایی وجود دارد به این مسائل مربوط است.

حیدری گفت: اربعین در بهترین وجه و در امنیت مناسب برگزار شد. این نوع امنیت در جهان بی نظیر است. ۲۴ میلیون جمعیت از مرزهای مختلف عبور کردند و در اربعین حضور پیدا کردند. این نوع امنیت در فضای خاورمیانه مثال زدنی است. چتر امنیتی اربعین در ایران و عراق مثال زدنی بود.

دبیر ستاد مرکز اربعین عنوان کرد: گاهی مواقع در جهان برای یک موضوع مشخص ماه‌ها تبلیغات صورت می‌گیرد و در نهایت به نظم و انضباط اربعین نمی‌رسد اما امسال به گواهی شرکت‌کنندگان اربعین، بیش از صد کشور با ملیت و ادیان مختلف در اربعین حسینی با امینت کامل شرکت کردند.

وی افزود: علی‌رغم همه توطئه‌های از پیش هماهنگ شده همه آن‌ها خنثی شد. برگزاری مراسم اربعین هماهنگی‌هایی لازم دارد که بخش اول آن مربوط به زیرساخت‌ها و امنیت است اما بخش دوم نقش مردم در مشارکت این حرکت بزرگ و تاریخی است.

حیدری گفت: اگر ۲ هزار موکب در ایران و عراق انجام وظیفه می‌کنند نتیجه مشارکت مردمی بود که ظرف ۱۵ روز تجمیع شد. تا امروز که روز پایانی مراسم اربعین ۹۷ است این عزیزان در ایران و عراق به نحو شایسته‌ای انجام وظیفه کرده اند.

دبیر ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: همه فعالیت‌های مشترک با امضای تفاهم نامه‌ای با کشور عراق صورت گرفته بود. این تفاهم‌نامه در شرایطی انجام شد که دولت عراق با تغییراتی همراه بود. در حوزه ثبت نام زائرین امسال نظم و انضباط بیشتری داشتیم. امسال تمام زائرین که نزدیک به ۲ میلیون نفر بودند بیمه همراه داشتند اما الزام نکردیم بلکه زائرین رعایت کردند.

وی از ایجاد زیرساخت‌ها مناسب برای ربعین خبر داد و گفت: ۱۴۰ کیلومتر راه احداثی و یک هزار و ۳۸۰ کیلومتر خط کشی و نصب علائم راهنمایی و رانندگی در این مسیر انجام شد که موجب شد هیچ گره ترافیکی نداشته باشیم. پایانه‌های مرزی به لحاظ توسعه گیت‌ها به خوبی اداره شدند. توسعه پارکینگ‌های شخصی به خوبی صورت گرفت در حالی که سال‌های گذشته بیشترین نگرانی‌ها در این حوزه بود.

حیدری اذعان کرد: سال ۹۸ ما هیچ مشکلی زیر ساختی نخواهیم داشت. اتوبان مهران برای چند روز آینده افتتاح خواهد شد تا به صورت دائم مورد استفاده قرار گیرد. استقرار ۴۲ خودپرداز نیز به تسهیل امور بانکی زوار کمک خوبی کرد. به روزرسانی سایت‌های سیار، در حوزه کنسولی که هشت دفتر روادید موقت مستقر شد موجب رفع گله‌مندی مردم شد. بیش از ۲ هزار دفتر زیارتی ثبت نام زائرین را انجام دادند و سال آینده با تجمیع این خدمات هیچ مشکلی در این حوزه نخواهیم داشت.

دبیر ستاد اربعین افزود: در حوزه فرهنگی در بحث‌های آموزش، فعالیت‌های مشترک با کشور عراق، استفاده از ظرفیت هنرمندان، از کارهای موثر و خوبی بودند که در ایران و عراق به خوبی انجام شد. این بخش لازمه کار اربعین بود چون فلسفه و هدف اربعین را تشریح می‌کرد.

وی اظهار داشت: درباره اسکان نیز ۲ و نیم میلیون نفر زائر را پیش‌بینی کرده بودیم. در یک روز بیش از پنج میلیون وعده غذایی توزیع شد. در بحث خدمات شهری نیز ناوگان درون شهری برای تسریع جابه جایی زائرین به کار گرفته شد که به تثبت و کاهش قیمت‌ها کمک کرد.

حیدری تاکید کرد: ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس ساماندهی شد تا به موقع به زائرین خدمات دهند. این ناوگان دائما در حال خدمات بودند اما در یک روز ۲۵۰ هزار زائر فقط از مرز مهران وارد ایران شدند که طبیعی بود انتقال این جمعیت کار دشواری باشد. به جز مرز مهران، مرزهای چذابه، شلمچه و مرزهای هوایی روان بودند.

این مقام مسوول بیان کرد: در حوزه امداد و نجات یک کار مثال زدنی و بی نظیر در سطح جهان اتفاق افتاد. مواکب امدادی متناسب با جمعیت و حرکت زائرین خدمات قابل قبولی ارائه دادند که در این دوره حوداث امنیتی نداشتیم و همچنین در حوزه تصادفات نیز کاهش چشم‌گیری داشتیم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار