به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، فیلم سینمایی «تاریکترین ساعت» پنج شنبه شب از شبکه یک تلویزیون پخش شد، ماجرای فیلم درباره جنگ جهانی دوم و نقش انگلیس و چرچیل نخست وزیر این کشور در آن مقطع تاریخی است.
برخی از وزرای کابینه چرچیل اعتقاد دارند که باید با هیتلر وارد مذاکره و صلح شوند اما چرچیل چنین اعتقادی ندارد، با قاطعیت پافشاری میکند که باید مقابل ماشین جنگی آلمان با رهبری هیتلر ایستاد و آن را نابود کرد. در حالی که ارتش انگلیس در وضعیت و شرایط مناسبی قرار ندارد و ارتش آلمان که به سرعت در حال پیشروی و اشغال اروپا است، بسیار قوی تر و قدرتمندتر از ارتش انگلیس است.
فیلم، یک داستان واقعی را روایت میکند، داستانی که درباره تصمیم گیری نخست وزیر انگلستان است، برای منافع ملی، استقلال و آزادی کشورش اصرار دارد که حتی اگر شکست هم بخورد، مقاومت کرده و آیندگان درباره انگلیس به خوبی قضاوت خواهند کرد. چرچیل که در میان افکار عمومی به ویژه در میان مردم ایران یک چهره سیاستمدار و فریبکار است، در مقطعی از تاریخ کشورش تن به مذاکره با آلمان هیتلری نمیدهد و اعتقاد دارد مقابل این شخص جنایتکار و آدمکش باید مقاومت کرد و مذاکره و مصالحه نمیتواند منافع انگلیس را تأمین کند.
داستان مقاومت برای بسیاری از مردم جهان و کشورهای دنیا یک داستان ملموس است، بسیاری آن را احساس و لمس کردهاند و طعم شیرین مقاومت را با پیروزی چشیدهاند. البته بوده و هستند کشورهایی که تن به مذاکره و توافق ذلت بار دادهاند تا شاید بتوانند از دفاع عزتمندانه و مقاومت سخت دوری کنند، اما جز پریشانی و پشیمانی برای آنها به یادگار نمانده است.
ایران اسلامی ۴۰ سال است که مقاومت میکند و با این مقاومت توانسته است نظام سلطه را که یکی از محورهای آن انگلیس با پیشینه سیاستهای وینستون چرچیل است، به چالش جدی بکشد، چرچیل گرچه تنها راه را مقاومت مقابل آلمان و مذاکره و مصالحه نکردن با هیتلر میداند، اما خود یک رژیم استکباری در نظام سلطه است. اکنون نیز انگلستان که پس از جنگ جهانی دوم در جایگاه یکی از کشورهای قدرتمند دنیا قرار گرفته و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است، سیاستهای زورگویانه و ظالمانه خود را علیه بسیاری از کشورهای دنیا اعمال میکند، جمهوری اسلامی ایران از گزند سیاستهای رژیم سلطنتی انگلستان چه پیش از انقلاب اسلامی و چه پس از انقلاب، در امان نبوده است.
شاید داستان فیلم سینمایی «تاریکترین ساعت» شباهتهایی با ایران داشته باشد، شباهتهایی از جنس مقاومت و امتناع از مذاکره و تن دادن به خواستههای هیتلر. نتیجه مذاکرهای که ایران با آمریکا بر سر موضوع هستهای انجام داد حقانیت مقاومت و ایستادگی را اثبات میکند، هر چند این موضوع شاید برای جامعه جهانی حل شده باشد و همگان اکنون پی برده باشند که جمهوری اسلامی ایران در پی ساخت سلاح نبوده و نخواهد بود، اما یکسوی ماجرا این است که کشورهای زورگو در مذاکرات هستهای تعهدات خود را اجرا نکردند و حتی توافق به دست آمده را نیز نابود کردند. آمریکا گرچه بارها بی اعتمادی خود را اثبات کرده بود اما برخی در داخل کشور اعتقاد داشته و هنوز هم دارند که باید با ایالات متحده مذاکره کرد و به توافق رسید.
منتقدین و مخالفین مذاکره که دلواپس خطاب میشوند، همانهایی هستند که مذاکره با آمریکا را بی سود و بی ثمر میدانند و در طول مذاکره هستهای ایران و آمریکا هشدارهای جدی و لازم را دادند، اما خوش باوران، هشدارها را باور نکردند و به باور توافق رسیدند.
اکنون نیز سعی دارند وضعیت کنونی را تقصیر دلواپسان بیندازند، در حالی که علیرغم انتقادات و مخالفتهای همان دلواپسان، توافق به امضا رسید، ایران تعهدات خود را اجرا کرد و سازمان بین المللی انرژی اتمی نیز هر دوره تعهد ایران را تأیید میکند، اما هیچ نهاد و سازمانی وجود ندارد که نقض عهد آمریکا و اروپا را گزارش دهد و آنها را تنبیه کند.
اکنون نیز برخی بر این باورند که تحت فشارهای آمریکا، باید تن به مذاکره داد و در پس این مذاکره باید امتیازاتی به طرف مقابل اهدا کرد تا تهدیدات و تحریمهای آمریکا علیه ایران پایان یابد، تلاش برای پیوستن به اف ای تی اف نیز در همین زمینه است، در حالی که به این جمله چرچیل در فیلم تاریکترین ساعت باید توجه کرد که گفت؛ «چگونه وقتی سر ما در دهان ببر درنده است، با او درباره صلح مذاکره کنیم.»
قدر مسلم شرایط و وضعیت جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با انگلیس در زمان جنگ جهانی دوم قابل مقایسه نیست، شرایط ایران اکنون از هر نظر و هر لحاظ بسیار مناسب تر و قدرتمندتر از شرایطی است که انگلیس مقابل آلمان داشت.
ایران اسلامی نیروهای مسلح قدرتمندی دارد که میتواند از حریم کشور و انقلاب دفاع کند و متجاوز را پشیمان سازد، مردمی دارد که مقاوم است، حتی اگر برخی در داخل سیاست سازش را در پیش گرفته باشند و ایستادگی را نفی کنند و راه حل را مذاکره با رژیمی بی منطق و زورگو بدانند. فرهنگ مقاومت باید در میان مردم تقویت شود و چنین فرهنگی است که تضمین امنیت، صلح، استقلال و آزادی کشور خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران «تاریکترین ساعت» را به تاریکترین زمان برای دشمن تبدیل کرده است. روشن ترین ساعت، روز، ماه و سالها در انتظار جمهوری اسلامی ایران است.
منبع: سیاست روز