به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مستند «حلب: سکوت جنگ» به کارگردانی امیر اصانلو که در بخش رقابتی مستند کوتاه سیویکمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند آمستردام (ایدفا) تاکنون دو بار به نمایش درآمده است؛ روایتی شاعرانه از جنگ و ویرانیهای آن و سکوت مرگباری است که بر شهر حلب به عنوان پررونقترین شهر سوریه در سالهای نه چندان دور حاکم شده است.
امیر اصانلو کارگردان این مستند در گفتوگویی گفت: «حلب: سکوت جنگ» اولین تجربهام برای ساخت فیلمی در شرایط جنگی در خارج از ایران بود، ساخت این فیلم دو سال طول کشید و آدمهای زیادی هم از کشور سوریه و هم از ایران درگیر این پروژه بودند که بدون حضور آنان، این فیلم قاعدتاً ساخته نمیشد.
او همچنین دربارهی فیلم توضیح داد: مستند «حلب،سکوت جنگ» فیلمی مشاهدهگر از شهر حلب است که قدیمیترین شهر زنده دنیا بعد از ۶ سال جنگ است، در این فیلم نه مصاحبهای هست و نه صدای موسیقی و دیالوگهای انسانی تنها صدایی است که شنیده میشود، سکوتی از جنس نابودی و ویرانی است که من در نهایت تصمیم گرفتم اسم فیلم را «سکوت، جنگ» بگذارم؛ سکوتی شکننده که هر لحظه ممکن است، دوباره همه چیز به حالت قبل برگردد. ما فقط شهر را میبینیم با پرترهای از ویرانی و نیستی که نتیجه جنگی است که هیچ برندهای ندارد.
اصانلو با اشاره به دو بار نمایش مستند «حلب،سکوت جنگ» در جشنوارهی مستند «ایدفا» گفت: این فیلم دوبار تاکنون در جشنوارهی ایدفا به نمایش درآمده است و در هر بار نمایش، بلیت فروش رفته و سالن پُر بوده است.
او همچنین با اشاره به بازخوردهای نمایش مستند خاطرنشان کرد: بازخوردها بسیار خوب بوده و مخاطب خارجی به فیلم واکنش خوبی نشان داده است و سوالهای خاصی دربارهی اینکه ساخت این فیلم خطرناک بوده است و یا نه؟ و آیا واقعا کسی در شهر نبوده یا اینکه این شهر واقعا متروکه هست؟ مطرح شده است.
کارگردان مستند «حلب: سکوت جنگ» در پایان گفت: مخاطب این فیلم تمام کسانی هستند که رویای جنگ در سر دارند و فکر میکنند که با توپ، تانک، تفنگ و بمب میتوان به پیروزی رسید؛ این اتفاقی است که برای «حلب» افتاد و من سعی کردم، آن را در این فیلم نشان بدهم؛ مسئله دردناکی که در تمام صحنههای این فیلم حداقل یک انسان کشته میشود و برای خود من به عنوان فیلمساز، بودن در این صحنهها و دیدن این اتفاقات خیلی دردناک بود.
مهدی مطهر تهیهکننده مستند «حلب:سکوت جنگ» نیز در گفتوگویی گفت: انگیزههای مختلفی در کنار هم قرار گرفت، برای اینکه من بتونم مجموعه مستندی با نگاه متفاوت درباره سوریه بسازیم.
او ادامه داد:اتفاقات سوریه مجموعه کنشها و واکنشهایی بود که من به عنوان یک ایرانی مسلمان و انسان نباید از کنارش به راحتی میگذشتم. برای همین با همکاری نسل جدیدی از فیلمسازهایی که شاید در نگاه اول با این موضوع غریب بودند به تجربه بینظیری رسیدیم که کم کم نشانههای روشنی از انتخاب درستمان نمودار شده است.
مطهر گفت: ما خیلی زودتر از کمپانیهای خارجی به عمق فاجعهای که در سوریه رخ میداد، رسیدیم. اروپاییها شاید از جنک سوریه فقط و فقط مهاجرت و آوارههای سوریه را میفهمیدند ولی حضور ما در منطقه بحران، جلوههای جدیدی از فاجعهای که در سوریه رخ میداد را روشن میکرد.
فیلمبرداری مستند «حلب؛سکوت جنگ» توسط ضیا حاتمی انجام شده است و تدوینگر آن سهراب خسروی است و آرش قاسمی در مقام صداگذاری،سامان وفایی در اصلاح رنگ و کاوه فیروز در آهنگسازی این مستند، همکاری کردند.
مستند «حلب،سکوت جنگ» پس از نمایش در جشنوارهی مستند «ایدفا» در دو بخش مسابقه ملی و شهید آوینی جشنوارهی سینما حقیقت که آذر ماه در تهران برگزار میشود، به نمایش درمیآید.
در دومین نمایش مستند «حلب،سکوت جنگ» که در جشنوارهی مستند «ایدفا» روز گذشته 28 آبان ماه انجام شد،محسن خانجهانی مستندساز و مینایی از دستاندرکاران شبکه مستند هم حضور داشتند.
منبع: ایسنا