به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین وقایع قرن بیستم بوده و آسیب جدی به منابع انسانی و اقتصادی 2 کشور وارد کرد؛ اما هشت سال پایداری و مقاومت مردمی ایران اسلامی در این جنگ، برگ زرین دیگری به کتاب افتخارات بشریت افزود؛ دفاع جوانمردانهای که بار دیگر پیروزی کرامت و انسانیت در مقابل شقاوت و ددمنشی را همچون عاشورای حسینی (ع) به گوش جهانیان رساند.
در این جنگ، صدام و حامیان جهانیاش با انگیزههای شیطانی کشتار و سلطه در یک طرف کارزار بودند و در طرف دیگر ملتی که تازه رژیم استبدادی و دستنشانده حاکم بر خود را با انقلابی اسلامی واژگون کرده بود، قرار داشت. حامیان رژیم بعثی با دادن تسلیحات، پول، اطلاعات کاربردی و حتی اعزام نیروی انسانی در طول هشت سال، از آن حمایت و جانبداری میکردند؛ اما ملت غیور ما بدون اتکا به احدی در این هشت سال توانستند از تمامیت ارضی کشور خود دفاع کنند.
در این میان، جنگ روانی دشمن یک طرف دیگر ماجرا بود؛ چرا که نحوه پوشش و انعکاس این جنگ در رسانههای جهان قابل تامل بود. سلطهگران جهانی با به کارگیری طیف وسیع رسانهها از طریق جعل اخبار، وارونه جلوه دادن حقایق و نشر اکاذیب در تمامی ابعاد از ابتدای جنگ به تشویق و حمایت از متجاوز میپرداختند.
روزنامه «الأنباء» یکی از رسانههایی بود که در 29 مهرماه 1359 گزارشی را با این عنوان «فشارهای اسرائیل به آمریکا برای تحویل اسلحه به ایران» منتشر کرد که در ادامه میخوانید:
دولت آمریکا ظهر دیروز رسما درخواست ایران مبنی بر خارج ساختن هواپیماهای «آواکس» از عربستان سعودی را با توجه به اهمیت استراتژیک منطقه و اهمیت عربستان در منطقه خلیج فارس رد کرد.
پیشنهاد «محمد علی رجایی» نخست وزیر ایران به حکومت آمریکا برای فشار آوردن به حکومت آمریکا، پیشنهاد اول و آخر نیست، چرا که پیشنهادات و فشارهای مکرر اسرائیل از طریق سفیرش در واشنگتن نیز وجود دارد که از حکومت آمریکا میخواهد از این فرصت استفاده کند و به ایران در جنگ علیه عراق کمک کند.
یک مقام مسئول دولت آمریکا با اظهار مطلب قوی در ادامه افزود: «وجود این هواپیماها در منطقه خلیج فارس به منظور حفظ منافع حیاتی و استراتژیک آمریکا در منطقه است و برای دفاع از عربستان سعودی یا کویت یا امارات و دیگر کشورهای عربی نیست.»
این مقام آمریکایی در ادامه افزود: «پیشنهادات و درخواستهای ایران برای آزادی گروگانها و پیشنهادات اسرائیل به منظور تقویت موقعیت این کشور، آمریکا را در بن بستی قرار داده است که نمیداند چگونه از آن رهایی یابد. اسرائیل نیز برای طولانی شدن جنگ ایران و عراق از طریق کمک نظامی و ارسال قطعات یدکی به ایران و ضعیف کردن جبههی عربی و ضعیف کردن بهار هر فعالیت عربی که برای غلبه با خشم علیه اسرائیل انجام میشود، به ما فشار میآورد.»
وی اضافه کرد: بدون شک چشم پوشی از این امر به دلیل اهمیت روابط با اسرائیل به عنوان همپیمان اصلی آمریکا در خاورمیانه امکان ندارد، از جنبهی دیگر چشم پوشی از روابط حسنهی آمریکا و دولتهای حاشیه خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی و نقش حیاتی آنها در زمینههای اقتصاد و صنعت جهانی نیز امکان ندارد.»
در پایان ذکر این نکته ضروری است که ایران هیچ نیازی به حمایت آمریکا و اسرائیل نداشته و ندارد. آنها اگر خیلی دلشان برای ایران سوخته بود، حداقل میان قول و عمل خود و بی طرف ماندن در جنگ را انتخاب میکردند و دست از حمایتهای نظامی، اطلاعاتی، سیاسی، اقتصادی خود از عراق را که باعت طولانی شدن جنگ و ممانعت از شکست سریع صدام میشد، بر میداشتند.
انتهای پیام/ 441