ظریف:

اروپا و بقیه برای امنیت جهانی هزینه کنند/ نمی‌شود بدون خیس شدن، شنا کرد

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران طی سخنانی در چهارمین نشست گفتگو‌های مدیترانه‌ای در رم به رفتار اروپا و سایر کشورهای مدعی در برابر مبارزه با تروریسم انتقاد کرد.
کد خبر: ۳۲۰۱۳۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۴ - 23November 2018

به گزارش گروه سیاست خارجی دفاع پرس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران طی سخنانی در چهارمین نشست گفتگو‌های مدیترانه‌ای در رم اظهار داشت: ایران نه ۴۰ سال که هفت هزار سال دوام آورده و می‌آورد. تاریخ امپراطوری ایران و ایتالیا از عمر برخی کشور‌های مدعی بیشتر است و برای همین است که زیر بار زور نمی‌رویم، چون می‌دانیم هیچ قدرتی دائمی نیست.

وی در بخش دیگری از اظهارتش با طرح این سوال که چرا ایران باید سیاست هایش را در منطقه عوض کند؟ پرسید: آیا ما از صدام حمایت کردیم؟ آیا ما از داعش و طالبان و جبهه النصره حمایت کردیم؟ آیا ما ۱۱ سپتامبر را خلق کردیم؟ آیا ما قطر را محاصره کردیم؟ آیا ما داریم مردم یمن را بمباران می‌کنیم؟ آیا ما نخست وزیر کشور دیگری را در خاک خود زندانی کردیم؟ ما اشتباه کردیم یا دیگران؟ و این آن‌ها هستند که باید سیاست‌ها و رفتار‌های منطقه‌ای خود را تغییر دهند.

رئیس دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: ما همراه سایر کشور‌ها با آمریکا مذاکره کردیم و به نتیجه خوبی رسیدیم. الان اروپا و بقیه باید برای زحمات خود و امنیت جهانی سرمایه گذاری و هزینه کنند. نمی‌شود بدون اینکه خیس شد شنا کرد.

وزیر خارجه افزود: همه من را اهل تعامل و گفتگو می‌شناسند؛ اما اگر پای انتخاب استقلال ایران و تعامل در میان باشد، حتما برای استقلال ایران می‌ایستم.

وی تصریح کرد: دیپلماسی یک بازی نیست و ما همیشه برای امر جدی آماده‌ایم.

ظریف افزود: آمریکایی‌ها چه حقی دارند برای شرکت‌های جهان که می‌خواهند با ایران همکاری کنند به طور غیر قانونی مانع تراشی کنند؟

نشست تجاری اتاق بازرگانی مشترک ایتالیا و ایران و کنفدراسیون صنایع ایتالیا دیروز (پنجشنبه اول آذرماه) با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در رم برگزار شد.

در این نشست که جمعی از کارآفرینان ایتالیایی، معاون وزیر خارجه ایتالیا، رئیس اتاق بازرگانی ایتالیا و معاون اتحادیه اتاق‌های بازرگانی ایتالیا و رئیس آژانس بین المللی سازی صنایع ایتالیا حضور داشتند، الساندرلو رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایتالیا و ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط بازرگانی ۲ کشور، به حجم پنج میلیارد یورویی تجارت دو کشور که ایتالیا را شریک نخست تجاری در اروپا کرده، اشاره و اظهار امیدواری کرد ایتالیا همچنان این جایگاه را حفظ کند.

وی تاکید کرد: شرکت‌های ایتالیایی زمینه‌های خوبی برای کار در ایران دارند و با گذر از برخی مشکلات، می‌توان روابط اقتصادی و تجاری را حفظ کرد و گسترش داد.

ظریف نیز در این نشست به روابط عمیق تاریخی و فرهنگی دو کشور اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف برجام عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران بوده است که در حال حاضر با قلدری دولت ترامپ و ایجاد مانع برای سایر کشور‌های جهان مواجه شده است.

وی تصریح کرد: اگر آمریکایی‌ها دوست ندارند یا نمی‌توانند از فرصت‌های تجاری و اقتصادی در ایران بهره ببرند، چه حقی دارند برای شرکت‌های جهان که می‌خواهند با ایران همکاری کنند به طور غیر قانونی مانع تراشی کنند؟! شرکت‌های ایتالیایی و ایرانی باید بدون هیچ مانعی از فرصت‌های تجاری و اقتصادی عظیم دو کشور بهره ببرند.

ظریف خاطر نشان کرد: راه‌های زیادی برای همکاری شرکت‌های دو کشور وجود دارد که در حال هموار کردن این راه‌ها از طریق اتحادیه اروپا و یا همکاری‌های دو جانبه هستیم.

وی با تاکید بر نقش و اهمیت مردم ایران به عنوان تنها پشتوانه و تکیه گاه کشور اظهار داشت: ما برجام را مذاکره نکردیم که به دنبال بهانه برای کنار گذاشتن آن باشیم، اما چنانچه مردم ایران احساس کنند سایر شرکای برجام نمی‌خواهند یا نمی‌توانند منافع آن‌ها را تامین کنند و آن را به دولت منتقل کنند، این نظر برای ما محور تصمیم گیری خواهد و ما انتخاب‌های مختلفی خواهیم داشت.

در ادامه این نشست چند تن از مدیران شرکت‌های ایتالیایی به طرح دیدگاه‌های خود و پرسش پرداختند که از سوی وزیر امور خارجه پاسخ داده شد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار