ملاجعفری:

آثار «هزار باده» برای مهربانی و مهرورزی است/ استفاده از ادبیات فارسی در تابلوهای نقاشی

خالق نمایشگاه «هزار باده» هدف از خلق این آثار را مهربانی و مهرورزی دانست و گفت: نمایشگاه «هزار باده» حاصل تجربات تجسمی من در زمینه شناخت رنگ با استفاده از ادبیات فارسی است.
کد خبر: ۳۲۱۴۷۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۳ - 01December 2018

آثار «هزار باده» برای مهربانی و مهرورزی/ استفاده از ادبیات فارسی در تابلوهای نقاشیبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، ایمان ملاجعفری هنرمند نقاش در حاشیه افتتاح نمایشگاه خط‌نقاشی «هزار باده» با اشاره به موضوع این نمایشگاه که مهرورزی، محبت و دیگر دوستی است، اظهار داشت: آسیب جدی جامعه ما بی تفاوت است. یعنی آدم‌ها با دست‌آویز قرار دادن این شعار که «کلاه خودمان را سفت نگه داریم»، نسبت به اطرافیان بی‌تفاوت می‌شوند. آن‌هایی که می‌خواهند بی‌تفاوت نباشد، این بی‌تفاوتی نسبت به همه چیز را با اعتراض نشان می‌دهند.

درحالی که به نظرم اعتراض، نمک به زخم است و راه حل این مشکل نیست. تنها راه حل نجات و برون رفت از این جریانی که روابط اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده، مهرورزی است. فقط باید باهم مهربان‌تر باشیم. به همین خاطر من این موضوع را برای نمایشگاه انتخاب کردم و آثارم را متناسب با آن جلو بردم.

این هنرمند نقاش افزود: نمایشگاه «هزار باده» حاصل تجربات تجسمی من در زمینه شناخت رنگ با استفاده از ادبیات فارسی است. در این نمایشگاه اشعار بی نظیر ادبیات دستمایه قرار گرفته تا مضمون هزار باده شکل گیرد. نام این نمایشگاه از شعر اقبال لاهوری «گمان مبر که به پایان رسید کار مغان/ هزار باده ناخورده در رگ تاک است» گرفته شده است. خط نقاشی هنری است که طیف وسیعی از هنرمندان به آن روی آورده‌اند ولی من با همین مضمون شعر اقبال لاهوری معتقدم که می‌توان تجارب جدیدی در این زمینه انجام داد.

وی ادامه داد: تعداد هنرمندانی که خط‌نقاشی پخته و درست انجام می‌دهند، کم هستند. بخاطراینکه عموماً برای کار وقت نمی‌گذارند و تجربه و زمانی که برای رسیدن به پختگی لازم است هنوز ایجاد نشده است. به نظرم خط‌نقاشی به همان اندازه که سهل الوصول می‌باشد، به همان اندازه سخت است. و این مخاطب است که به مرور زمان می‌تواند تشخیص دهد و فرق آثار را بشناسد.

خالق آثار نمایشگاه خط‌نقاشی «هزار باده» گفت: ادبیات در خط‌نقاشی دخیل است. می‌خواستم با دیدن این آثار و لذت بصری حاصل از فرم، شوری در مخاطب ایجاد کنم تا او شعر کنار تابلو را بخواند و این شعر تاثیری ایجاد کند که می‌تواند طور دیگری با خانواده و اطرافیانش برخورد کند. تمام ابیاتی که در این نمایشگاه انتخاب شده با مضمون مهرورزی است که اشاره به «هزار باده» دارد. هر چه از مهربانی و عشق حرف بزنیم، باز هم کم است و جا دارد درباره آن بیشتر حرف زده شود. امیدوار بودم با خلق این تابلوها شوری در دل کسی ایجاد شود تا احساس کند می‌توانیم با هم مهربان‌تر باشیم. اگر به این هدف برسم، همه آن چیزی است که از این نمایشگاه می‌خواستم.

ملاجعفری درباره تکنیک کارهای ارائه شده در نمایشگاه «هزار باده» افزود: تکنیک کارها بسیار متفاوت و با تنوع خیلی زیادی است. چون کار من گرافیک است، هیچ وقت اسیر یک تکنیک نبوده‌ام و سعی داشته‌ام همواره تکنیک‌های متنوع را تجربه کنم. ترکیب مواد با متریال‌های مختلف و تکنیک‌های متنوع در آثار نمایشگاه دیده می‌شود. اشعار نیز از شاعران کلاسیک و معاصر از جمله هوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، صائب تبریزی، اقبال لاهوری و... انتخاب و مورد استفاده قرار گرفته است.

این هنرمند به مدت زمان خلق آثار نمایشگاه «هزار باده» اشاره داشت و افزود: آثار ارائه شده این نمایشگاه در مدت یک‌سال گذشته خلق شده‌اند اما در واقع آثار متعلق به تجربه 10 ساله من است. نزدیک به 50 تابلو طی یک سال گذشته داشته‌ام که حدود 41 اثر در این نمایشگاه به نمایش درآمده است. من یک هنرمند فاین آرت که فقط کار تجسمی انجام دهد، نیستم. بلکه بیشترین فعالیت‌ام در حوزه گرافیک و مارکتینگ است. خط‌نقاشی شاخه‌ای است که وقتی می‌خواهم کار عاشقانه انجام دهم، به این هنر رو می‌آورم. البته من از سال 86 تا 1390 معاون فرهنگی شهرداری تهران بوده‌ام.

ملاجعفری درباره مشکلات و چالش‌های هنرمندان گفت: مشکلات و چالش‌ها اتفاقاتی طبیعی هستند که خود یک موضوع فرهنگی است. تعامل هنرمندان با ساختارهای دولتی از قدیم با چالش‌هایی همراه بوده است به گونه‌ای که هیچ وقت این چالش‌ها حل نمی‌شود؛ چون انتظارات هنرمندان هیچ‌گاه تمام نمی‌شود و توان دولت نیز همواره در حد رفع تمام انتظارات نیست. مسوولین سعی می‌کنند به اندازه خودشان تاثیرگذار باشند، اما میزان موفقیت‌ آن‌ها بستگی به شرایط زمانه جامعه دارد.

وی به قیمت‌گذاری آثار این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: نمایشگاه «هزار باده» از 9 آذر به مدت 10 روز، از ساعت 15 تا 20 میزبان در گالری آریانا، واقع در خیابان فیاضی (فرشته) میزبان علاقمه‌مندان خواهد بود. البته گالری روزهای شنبه تعطیل است.

انتهای پیام/۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار