به گزارش دفاع پرس از آذربایجان شرقی، سرتیپ دوم پاسدار «عابدین خرم» فرمانده سپاه عاشورا آذربایجان شرقی در همایش بسیجیان حقوقدان با گرامیداشت روز تصویب قانون اساسی و نقش موثر آیتالله بهشتی در تدوین آن، اظهار داشت: وقتی تاریخ شفاهی تدوین این قانون را میخوانیم، تازه میفهمیم کلمه به کلمه این بزرگان چقدر دقیق و مطابق با شرع اسلام، عقلانیت و علم روز میباشد.
وی خاطرنشان کرد: اشخاص فعال در تدوین قانون اساسی در کمتر از سه ماه با زحمات شبانهروزی و بیوقفه خود قانون اساسی را جهت رأیگیری از ملت آماده کردند و مردمی انقلابی و قهرمان به این قانون رای دادند.
فرمانده سپاه عاشورا با بیان اینکه یک نظام بر اساس «عدلیه، بلدیه و نظمیه» رسمیت مییابد، اضافه کرد: اگر در جامعه بشری یک نظام میخواهد پابرجا باشد باید بر اساس این مبنا شکل گیرد؛ مهمترین و شیرینترین اثر یک حکومت، عدالت محوری و قانون مداری است و اگر این دو مورد در بنای یک حکومت رعایت شود، موجب استحکام جامعه خواهد شد.
وی ادامه داد: رعایت عدالت محوری و قانون مداری از لحاظ مختلف اقتصادی، اجتماعی و سایر ابعاد به جامعه دوام میدهد؛ جوهره نظام اسلامی، دین مداری و دین محوری است که این موارد اگر با عدالت عجین شود، شیرین خواهد بود.
این مسئول با تاکید بر اینکه لازمهی تحقق کامل عدالت، گفتمانسازی است، تصریح کرد: مسئولیت مستقیم را آن عزیزانی بر عهده دارند که در دادگاهها و دادگستریها فعالیت میکنند و در بحث عدالت در خط مقدم هستند.
وی بیان داشت: جهت رسیدن به یک جامعه پویا، عدالت باید به گفتمان تبدیل شود و برای گفتمانسازی عدالت نیز جامعه باید فعال و کوشا باشد، چون ترقی جامعه وابسته به عدالت است.
فرمانده سپاه عاشورا با اشاره به اینکه در گفتمان عدالت باید به سه عامل «تقوا، معنویت و عقلانیت» توجه کرد، افزود: تقوا علاوه بر اینکه از لحاظ شخصی یک چراغ راهنما است، زوای تاریک زندگی انسان را روشن میکند؛ تقوا همچنین جنبه اجتماعی و مدیریتی هم دارد و اگر بخواهیم در حوزه عدالت قدم موثر برداریم، باید تقوا را در رأس کار قرار دهیم.
وی ابراز داشت: همچنین معنویت و عقلانیت نیز دیگر رکن اجرای عدالت در جامعه هستند و چنانچه سه عامل «تقوا، معنویت و عقلانیت» در جامعه اجرایی شوند، دادگاههای ما کمتر درگیر شکایتهای مختلف خواهند بود.
سردار خرم با نقل قولی از امیرالمومنین (ع) مبنی بر اینکه هرکس تقوا را رعایت نکند نمیتواند در مقابل مخاطب و جامعه خود موفق شود، در تشریح پیامدهای عدم وجود معنویت در جامعه، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند اگر معنویت رعایت نشود در تقوا افراط و تفریط پدید میآید و اجرای عدالت سخت میشود.
این مسئول ادامه داد: عدهای عقلانیت را محافظهکاری معنا میکنند، این درحالیست که در بیشتر منابع و کتابهای ما به بحث عقلانیت توجه خاصی شده است و نباید آن را محافظهکاری تلقی کرد.
فرمانده سپاه عاشورا در پایان صحبتهای خود فراگیر شدن عدالت را مهمترین فریضه جمهوری اسلامی ایران خواند و تاکید کرد: بسیج حقوقدانان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا در زمینه فرهنگسازی حقوقی فعال باشد و خلاء بزرگ به وجود آمده در این بخش را پر کند، بسیج در کنار اینکه برند فعال ملت است، برای خودش سهمی نمیخواهد.
انتهای پیام/