به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس مهدی قزلی، مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در نشست خبری هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که صبح امروز در ساختمان این بنیاد برگزار شد گفت: جایزه ادبی جلال آل احمد یکی از مهمترین جوایز حوزه ادبیات کشور است که آیین نامهاش به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و تعداد بالای جوایز این جایزه اعتبار بیشتری به آن بخشیده است، به گونهای که به عنوان گرانترین جایزه ادبی کشور شناخته میشود.
وی تأکید کرد: ششمین جلسه اعضای هیئت علمی نیز برگزار شد و در آن تدوین شیوه نامه جایزه در سال 93 و داوری آثار در سال 92 انجام شد همچنین تعیین داوران بخشهای مختلف توسط هیئت علمی جایزه مهمترین وظیفه اجرایی اعضا بود که انجام شده است. البته اسامی داروان به دلیل فشارهایی که ممکن است بر روی آن ها وارد آید اعلام نمی شود اما بعد از معرفی آثار برگزیده به همراه اعلام آثار، اسامی داوران نیز اعلام خواهد شد.
قزلی بیان داشت: آثار کوتاه به عنوان یک بخش مجزا بررسی می شود و در حوزه مستند نگاری و تاریخ نگاری نیز آثاری که از روایت ادبی برخوردار باشند ارزیابی خواهند شد.
مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی تصریح کرد: مراحلی از داوری و ریزشها انجام شده است و سطح کتابهایی که انتخاب شدهاند به هم نزدیک است ما امسال با داورن گفتگوهای زیادی داشتیم و با تک تک آنان مذاکره کردهایم حتی مرامنامهای را گذراندیم که این مرام نامه تفاهم نامهای بین ما و داروان ما است.
وی بیان داشت: انتخاب نهایی توسط ترکیبی از داوران و هیئت علمی انجام خواهد شد و داروان در نهایت به 5 اثر خواهند رسید در رابطه با دادن و ندادن جایزه در بخشی از بخشها که گفته میشود در سال گذشته جایزهای به آن تعلق نگرفته است باید بگویم که نظر هیئت علمی هفتمین دوره جایزه ادبی جلال مبنی بر دادن جایزه است نه ندادن آن بنابراین نگاهمان این است که در تمامی حوزهها برنده داشته باشیم.
قزلی اضافه کرد: آیین نامه جایزه ادبی جلال در تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در حقیقت این جایزه سندی بالا دستی دارد و ما در کل طبق این آییننامه عمل کردهایم.
وی گفت: در بخش مجموعه داستان کوتاه 192 اثر، در حوزه داستان بلند و رمان1644 اثر، در بخش نقد ادبی 375 اثر و در حوزه مستندنگاری و تاریخ نگاری 1333 اثر به دبیرخانه رسیده است اما از این امار تعداد زیادی ریزش کرده است، از عصر امروز نیز سایت راه میافتد و علاقه مندان می توانند اخبار این جایزه ادبی را از این سایت پیگیری کنند.
وی با اشاره به این که اختتامیه این جایزه ادبی در روز تولد جلال برگزار خواهد شد گفت: در رابطه با روز تولد دو روایت است البته تا کنون روز دوم آذر برای اختتامیه در نظر گرفته شده است اما روایت دیگری نیز در رابطه با تولد ایشان وجود دارد که یازدهم آذر ماه است و ممکن است تاریخ اختتامیه نیز به این روز تغییر یابد.
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در رابطه با مکان بنیاد ادبیات داستانی گفت: امیدوارم در این رابطه اتفاقات خوبی صورت بگیرد اما اجازه بدهید که پاسخ این پرسش را در گفتگویی دیگر مطرح کنیم اما در کل اگر برنامهای صورت بگیرد حتما در اطلاع دوستان خواهیم گذاشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در رابطه با جایزه ادبی جلال، جشنواره شعر فجر و جایزه ادبی پروین اعتصامی از هر گونه اسپانسر برای حمایت مالی استقبال خواهیم کرد.
انتهای پیام/