دفاع پرس گزارش می دهد/

آمریکا دلواپس منافع خود در منطقه؛ احتمال حمله زمینی ائتلاف آمریکایی به عراق و چراغ سبز کشورهای عربی

آمریکا و متحدانش به دنبال راهی برای بازگشت به عراق هستند و این تصمیم گیری با ارائه طرح تشکیل ائتلاف ضد داعش صورت گرفت.
کد خبر: ۳۲۴۰۴
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۳ - 28October 2014

آمریکا دلواپس منافع خود در منطقه؛ احتمال حمله زمینی ائتلاف آمریکایی به عراق و چراغ سبز کشورهای عربی

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس ، حضور نیروهای امریکایی بر اساس توافقنامه امنیتی میان طرفین از سال 2011 پایان یافت. اما آمریکا برای تامین و حفاظت از منافع خود در این کشور احتیاج به استراتژی جدیدی دارد.

منابع نفتی عراق

 عراق با ۱۱۳ میلیارد بشکه ذخایر نفتی در رتبه دوم جهان قرار دارد و سازمان انرژی ایالات متحده  متحده تخمین زده بود که عراق دارای 220 میلیارد بشکه ذخایر نفتی غیر کشف شده است.


مایکل کلر استاد مطالعات صلح و امنیت جهانی در دانشگاه هامپشایر و نویسنده کتاب «جنگ بر سر منابع» به این مسئله اشاره می¬کند که هدف از اشغال و کنترل عراق، تسلط بر منابع نفت آن به عنوان یک اهرم قدرت است و نه یک منبع سوخت.


پس از تشکیل گروهک تروریستی داعش با همکاری 110 کشور جهان در کشورهایی چون عراق و سوریه در راستای سناریو آمریکایی عربی، ایالات متحده احساس خطر نمود تا منافع خود را در کشورهای منطقه چون عراق حفظ کند. این احساس خطر ناشی از گسترده شدن فعالیت های داعش در مناطقی از این  کشور که برای امریکا اهمیت دارد بوجود آمد.به عبارت دیگر کارشناسان معتقدند گروهک تروریستی داعش که روزی با هدف مقابله با گروه های مقاومت در منطقه متولد شده بود طی دوران رشد و بالندگی خود به موجودی غیر قابل کنترل تبدیل شد .

بازگشت به عراق برای حفظ منافع اقتصادی و امنیتی

از این رو امریکا و متحدانش به دنبال راهی برای بازگشت به عراق بودند و این تصمیم گیری با ارائه طرح تشکیل ائتلاف ضد داعش صورت گرفت.

اکنون در این راستا صحبت بر سر مداخله زمینی در کنار حملات هوایی است و این صحبتها بویژه در محافل آمریکایی افزایش یافته و بازتاب قابل ملاحظهای در محافل آمریکایی و کشورهای عربی داشته است.

بنابر این گزارش پس از شکل گیری اولیه ائتلاف ضد داعش نشست محرمانه در واشنگتن با مشارکت بیش از ۴۰ فرمانده نظامی به نمایندگی از کشورهای عضو ائتلاف موسوم به ضد داعش برگزار شد،  اخباری از بخش های مهم این نشست منتشر شده است.
 
العربی الجدید گزارش داد، موضوع انتقال درگیریها در جبهه سوریه و عراق و تبدیل کردن آن به حمله زمینی البته با نظامیان عرب به جای نظامیان آمریکایی محوری بود که در این دیدار بررسی شد. البته مقامات سیاسی شرکت کننده در این اجلاس اعلام کردند که اختیار تصمیمگیری سیاسی در این مورد را ندارند.
 
با وجود اینکه سیاستمداران آمریکایی به محدود بودن تاثیرات حملات هوایی بر ضد داعش اذعان دارند و مدعی هستند که نمیتوان بر ارتش عراق و پیشمرگها نیز در مقابله با داعش اعتماد کرد یا حتی ۱۰ هزار نفر از عناصر ارتش آزاد سوریه را برای این منظور آموزش داد، اما دولت آمریکا معضل واقعی نسبت به انتقال طرحهای جنگ طلبانه خود به سمت حمله زمینی دارد.
 
این در حالی است که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به مردم این کشور وعده داده بود که آمریکا را وارد جنگهای جدید نکند، اما این بار آمریکا میخواهد وارد یک جنگ زمینی جدی شود.

همچنین ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا اندکی پس از این نشست اذعان کرد: چاره ای جز حضور نیروهای زمینی غیرآمریکایی برای مقابله با داعش وجود ندارد  .وی تاکید کرد که حملات هوایی برای شکست داعش در سوریه و عراق کافی نیست.

دخالت زمینی اردن در عراق

یکی از کشورهایی که احتمال حضور زمینی با همکاری ائتلاف ضد داعش را در کشورهای عراق و سوریه  دارد اردن است. این تجربه در سال 2003 نیز اتفاق افتاده است بهگونهای که نیروهای آمریکایی از خاک اردن وارد عراق شدند.

 در همین حال خالد الکلالده، وزیر امور سیاسی و پارلمانی دولت اردن در سخنان چند روز قبل خود به صراحت اعلام کرد کشورش قصد دارد برای مبارزه با گروه داعش، نیرو اعزام کند.

اعتراض عراق به اعزام نیروی زمینی به این کشور

با وجود ضمانت هایی که ائتلاف ضد داعش به دولت عراق داده که نیروی زمینی به عراق اعزام نشود صحبت های ضد و نقیض مسوولان آمریکایی و چراغ سبز برخی از کشورهای عربی حاکی از واقعیتی دیگر دارد. مسوولان عراقی بارها بر مخالفت خود با اعزام نیروی زمینی برای مقابله با داعش تاکید کردند.

«حیدر العبادی» نخست وزیر عراق، در گفتوگو با تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد که ائتلاف آمریکایی موسوم به «ائتلاف بینالمللی علیه داعش» اطمینان داده است که نیروی زمینی به عراقاعزام نخواهد کرد.
العبادی گفت: کشورهای عضو ائتلاف به ما اطمینانهای لازم را دادهاند که هیچ اقدام نظامی (زمینی) در خاک عراق و بدون اجازه دولت مرکزی در بغداد انجام نخواهند داد.
 
نتیجه:
 
عراق به صورت رسمی با هر گونه مداخله زمینی نیروهای خارجی به اراضی این کشور در جنگ علیه گروهک داعش مخالفت و اعلام کرد حمایت هوایی جنگنده های ائتلاف بین المللی در این نبرد کافی است و نیروی انسانی عراق قادر به حفظ امنیت این کشور است.
 
حیدر العبادی نخست وزیر عراق تاکید کرد باید عملیات نظامی ائتلاف بین المللی در هماهنگی با نیروهای عراقی باشد. ناظران سیاسی این سخنان العبادی را دارای پیام هایی به داخل و خارج از عراق دانستند و تاکید کردند این سخنان به این معنا بوده که عراق کشوری دارای حاکمیت است.
 
اظهارات اخیر و متعدد حیدر العبادی مبنی بر عدم حضور نیروی زمینی ائتلاف آمریکایی در خاک عراق به منظور مبارزه با داعش حاکی از وجود احتمال چنین اقدامی در آینده نزدیک دارد و امری بعید به نظر نمی رسد.
انتهای پیام/ح
 
نظر شما
پربیننده ها