گروه بینالملل دفاع پرس- سیروس فتحالهاتیکندی؛ اقدامات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا قابل پیشبینی نیست. یکی از اقدامات اخیر او که خیلی در فضای سیاسی عراق و جهان سروصدا کرد، سفر غیرمنتظره و مخفیانهاش به عراق بود. ترامپ در سلسله اقدامات عجیب و غریب خود روز چهارشنبه همراه با همسرش «ملانیا» وارد پایگاه «عین الاسد» عراق شد؛ پایگاهی که نیروهای متجاوز آمریکا به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش حضور دارند.
سفر ترامپ به عراق بدون اطلاع مقامات عراقی بود و در واقع این سفر نقض حاکمیت ملی این کشور محسوب میشود؛ چرا که در این سفر هیچکدام از موازین و قوانین دیپلماتیک مرسوم رعایت نشده بود و یک نوع بیاحترامی به مقامات و حتی ملت عراق شمرده میشود. به هر حال ترامپ باید طبق موازین و قوانین دیپلماتیک مقامات عراقی را در جریان سفر خود به عراق قرار میداد تا اینگونه از سوی رسانهها و مقامات، احزاب و ملت عراق مورد هجمه قرار نمیگرفت.
البته هدف ترامپ از این سفر این بود که میخواست به افکار عمومی چه در داخل آمریکا و چه در خارج از آمریکا نشان دهد که حضور آنها در عراق عادی و طبیعی است؛ اما به نظر میرسد ترامپ سخت در اشتباه است، چون حضور آمریکاییها در عراق نهتنها عادی و طبیعی نیست، بلکه یک نفرت عمومی و بیاعتمادی نسبت به حضور آنها در عراق بین افکار عمومی و مقامات عراقی شکل گرفته است.
چون آمریکاییها در سال 2003 به بهانه وجود سلاحهای کشتار جمعی به عراق حمله کردند؛ اما بعدا روشن شد که در زمان حمله آمریکا به عراق سلاح کشتار جمعی در این کشور وجود نداشت، هدف آنها فراتر از این موضوع بوده است؛ هرچند حمله آنها به عراق، عراقیها را از دست صدام آزاد کرد، اما در مقابل زیرساختهای حیاتی این کشور را منهدم ساختند و ملت عراق را با بحران جدیتری مواجه ساختند.
آمریکاییها در سال 2003 از حمله به عراق 4 هدف عمده را دنبال میکردند؛ هدف اول آنها تغییر نظام سیاسی عراق با مدل آمریکایی بود. دومین هدفی که آمریکاییها در این کشور به دنبال تحقق آن بود، این بود که ساختار دفاعی عراق را به سبک آمریکاییها تنظیم کنند. تثبیت حضور آمریکاییها در عراق هدف بعدی آنها از لشکرکشی به این کشور بود. چهارمین هدفی که آمریکاییها به جد به دنبال تحقق آن بودند، مدیریت روابط خارجی عراق بود که تاکنون هیچ کدام از این اهداف محقق نشده است و اجرای طرح خاورمیانه بزرگ آنها نیز با شکست مواجه شده است.
البته این اهدافی که آمریکاییها به دنبال تحقق آنها بودند، در گذر زمان به هیچ عنوان تغییر نکرده است؛ اما ابزار و سناریوی رسیدن به آنها در این طول این سالها دچار تغییر و تحول شده است که سناریوی جنگهای نیابتی را میتوان در این راستا تعریف کرد.
ظهور گروههای تروریستی با اسامی مختلف از طالبان گرفته تا داعش زیر سر آمریکاییها بود؛ هرچند این گروههای تروریستی تا حدودی از بین رفتهاند؛ اما خطر امنیتی آنها در کشورهای منطقه هنوز وجود دارد و باید این خطر ریشهکن شود.
به جرأت میتوان گفت که طرح آمریکاییها در منطقه با هوشیاری ملتهای منطقه با شکست مواجه شده است و ملتهای منطقه به هیچ عنوان اجازه اجرای طرحهای شوم آمریکاییها را نخواهند داد. برخی از حکام کشورهای منطقه نیز به هوش باشند و دیگر گاو شیرده برای این یانکیها نشوند و برای تامین امنیت دست به دامن آنها نشوند، چون آمریکاییها عادت دارند که شیر گاو شیرده را تا آخرین قطره بدوشند و در نهایت آن گاو را ذبح کنند.
البته واکنشهای به موقع، سنجیده و قاطعانه احزاب و جریانها و ائتلافهای پارلمانی عراق و همچنین اعتراضات گسترده مردمی به سفر سرزده، غیرمنتظره و محرمانه دونالد ترامپ به این کشور نیز باید آویزه گوش برخی از این حکام عربی باشد که نهتنها برای ترامپ بلکه برای بنیامین نتانیاهو نخستوزیر کودککش رژیم منحوس صهیونیستی فرش قرمز پهن میکنند!
سفر مخفیانه ترامپ به عراق باعث شد که عراقیها به صورت یکصدا و یکپارچه به وی درسی بدهند که او باید از این درس مهم عبرت بگیرد و به رویکرد متجاوزگرانه خود در قبال عراق ادامه ندهد؛ که در غیر این صورت، باید منتظر پاسخ قاطعانهتری از سوی دولت، ملت و احزاب سیاسی عراق باشد.
البته اقدام منحصر به فرد عراقی که همزمان با سفر ترامپ به عراق، سفارت واشنگتن در منطقه سبز بغداد هدف شلیک دو موشک قرار گرفت تا بدینسان، استقبال از ترامپ طعم موشک به خود گیرد، نمیتواند فقط محدود به عراقیها باشد، بلکه سوریها، افغانستانیها و سایر کشورهایی که آمریکاییها به بهانههای مختلف در کشورشان حضور دارند، تکرار شود و مقامات آمریکایی بیش از این رسوا شوند.
انتهای پیام/411