به گزارش خبرنگار دفاع پرس از بیرجند، حاج «حسین یکتا» از رزمندگان و راویان برجسته دوران دفاع مقدس در مراسم افتتاح انجمن راویان دفاع مقدس خراسان جنوبی در بیرجند، اظهار داشت: راویان دفاع مقدس برای بالا بردن کیفیت روایتگری خود چله بگیرند و تلاش کنند روایتگری درستی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه باید بدانیم چگونه همه زحمات انجام شده توسط نیروهای مختلف را در روایتگری ها بیان کنیم، عنوان کرد: روایتگری برای هر قشر، سن، شهر و دیار فرق می کند و باید با فن خودش انجام شود.
این راوی دوران دفاع مقدس با تاکید بر اینکه راویان باید مطالعه خود را بالا ببرند، گفت: من می ترسم بابت روایتگری اشتباه و ضعیفمان ضربه بخوریم.
یکتا اضافه کرد: امروز مخاطبین ما همه تحصیلکرده هستند و اگر نمی توانیم روایتگری خوبی داشته باشیم بهتر است این کار را نکنیم چون تصور مخاطب از شهدا تغییر می کند.
وی با بیان اینکه دختر و پسر امروز، روایتگری توپخانه و مسلسل را نمی پسندد و نیازش نیست، متذکر شد: اگر از من بپرسند نیاز امروز جوانان چیست می گویم سبک زندگی است که کار بسیار سختی هم است.
این راوی دوران دفاع مقدس تصریح کرد: باید برای روایتگری زیاد کتاب بخوانید و آن را به سبک زندگی و سیره شهدا تبدیل کنید.
یکتا ضمن بیان اینکه دختر و پسر امروز در مسائل مختلف گیر کرده است که شما باید بتوانید آنها را برایشان حل کنید، اظهار داشت: نباید آنها را در یادمان و بعد از روایتگری رها کنید بلکه باید تا شهر و دیارشان ارتباطتان را حفظ کنید و پیگیرشان باشید تا بتوانید اثرگذار باشید.
اختلاف سنی راویان با نسل جدید زیاد شده است
وی خاطرنشان کرد: اختلاف سنی راویان با نسل جدید زیاد شده است و باید بتوانید با زبان آنها صحبت کنید و خودتان را پایین بیاورید که این نکته خیلی مهم است.
عضو قرارگاه خاتم الاوصیای کشور با تاکید بر اینکه روایتگر باید مخاطب شناسی داشته باشد و بداند هر چیزی را برای چه کسی می گوید، یادآور شد: روایتِ داخل اتوبوس و پادگان و نیز روایتگری اول صبح و آخر شب فرق دارد.
یکتا مطرح کرد: محل روایتگری در یادمان باید در نقطه خاصی باشد همچنین در ابتدای سفر باید افراد را متوجه این نکته کنید که کجا می روند چراکه اول سفر خیلی مهم است و خودم حتما با طنز شروع می کنم.
راوی با دل مخاطب پیوند برقرار کند
وی بیان داشت: با مخاطب احساس همزادپنداری کنید و سبک زندگی خودتان را به هم نزدیک کنید و سعی کنید با دل او پیوند برقرار کنید.
این راوی دوران دفاع مقدس با بیان اینکه برای روایتگری در یادمان ها وقت زیاد بگذارید و خاطره زیاد بلد باشید، خاطرنشان کرد: اگر روایت ضبط شد و بعد از جلسه در بین زائران دست به دست شد معلوم می شود کار به درستی انجام شده است.
خراسان جنوبی 600 راوی فعال دارد
«محمدرضا فخر» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی نیز در این مراسم، اظهار داشت: 600 راوی در استان فعال هستند و در کاروان های راهیان نور به امر روایتگری می پردازند.
وی افزود: حضور راویان پیشکسوت دفاع مقدس در کنار راویان جوان از مهمترین اهداف تشکیل انجمن راویان دفاع مقدس است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه امیدواریم با همدلی همه نیروهای حاضر در دوران دفاع مقدس اعم از ارتش، سپاه و بسیج و جهاد بتوانیم دستاوردهای دوران دفاع مقدس را برای زائرین تشریح نماییم، عنوان کرد: کارگاه فنون روایتگری دفاع مقدس با حضور این راوی برجسته دفاع مقدس برای جمعی از راویان برگزار می شود.
انتهای پیام/