سردار شرفی خبر داد؛

محاکمه متهمان از طریق ویدئو کنفرانس در کلانتری‌ها/ راه‌اندازی کلانتری‌های مجازی در سال 98

رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی از هماهنگی با دستگاه قضائی برای حذف فیزیکی بدرقه متهمان و محاکمه آنان در کلانتری به صورت ویدئوکنفرانس خبر داد.
کد خبر: ۳۲۸۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۲ - 16January 2019

محاکمه متهمان از طریق ویدئو کنفرانس در کلانتری‌ها/ راه‌اندازی کلانتری‌های مجازی در سال 98به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، سردار «محمد شرفی» رئیس پلیس پیشگیری ناجا در حاشیه بازدید از نمایشگاه کشفیات عملیات مرصاد 26 فرماندهی انتظامی استان اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پلیس پیشگیری ناجا با سه هزار کلانتری و پاسگاه در سراسر کشور، ایستگاه‌های ایست و بازرسی، پلیس راه آهن و هواپیمایی، پلیس حفاظت از شخصیت‌ها و حفاظت از یگان‌ها و همچنین با نظارت بر 700 مؤسسه حفاظتی و مراقبتی آماده ارائه خدمت هر چه بیشتر به مردم شریف ایران است.

وی با بیان اینکه سالانه با 30 میلیون مراجعه کننده به کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها روبرو هستیم، گفت: یکی از اولویت‌ها و راهبرد‌های اساسی ما برون سپاری بخشی از خدمات این مراکز به دفاتر پلیس+10 و الکترونیکی کردن بخش دیگری از ماموریت‌ها است به نحوی که فرآیند پیگیری پرونده شاکیان به صورت پیامکی به آنان ارائه و دیگر نیاز به حضورشان در کلانتری نباشد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا افزود: با مجموع این اقدامات در سال 97 موفق شدیم پنج میلیون از مراجعات مردم به کلانتری را کاهش دهیم و میزان خدمت رسانی کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها را نیز بیشتر کنیم.

این مقام ارشد نیروی انتظامی یکی از اقدامات دیگر پلیس پیشگیری ناجا در راستای حفظ حقوق شهروندی و حقوق متهمان را حذف فیزیکی بدرقه متهمان و محاکمه آنان در کلانتری، به صورت ویدئو کنفرانس عنوان کرد و گفت: با راه‌اندازی این سیستم هر فردی به هر اتهامی که بازداشت شده مشخصات آن در سیستم ثبت و قاضی پرونده به صورت آنلاین به پرونده وی رسیدگی می‌کند.

سردار شرفی در ادامه از راه‌اندازی کلانتری‌های مجازی در سال 98 خبر داد و گفت: بیش از 50 مورد از فعالیت‌ها و خدمات انتظامی احصا شده که مردم می‌توانند از بستر فضای مجازی و یا از طریق موبایل خود به صورت آنلاین با این کلانتری‌ها ارتباط برقرار کرده و خواسته خود را مطالبه و پیگیری کنند.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا همچنین به راه‌اندازی واحد‌های «سیار پلیس» اشاره و بیان کرد: با هماهنگی‌های صورت گرفته این واحد‌ها برای اولین بار در نجف آباد استان اصفهان ساخته می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال آینده 100 واحد سیار پلیس به واحد‌های اجرایی و عملیاتی در سراسر کشور واگذار شود.

 سردار شرفی گفت: این واحد‌ها مجهز به سیستم تصویری GIS و ABLS بوده و به نیرو‌های عمل کننده امکان می‌دهند، همزمان با تغییر جغرافیای جرم و حرکت مجرمان به سرعت وارد عمل شوند.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه تمام شعبات قضائی بایستی در انتهای سال 98 به کلانتری تبدیل شوند، عنوان کرد: زیرساخت‌های این اقدام نیز فراهم شده و در صورت عملی شدن آن میزان خدمات‌دهی کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا در ادامه حرفه‌ای‌گرایی کارکنان کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها را از دیگر اقدامات این پلیس برشمرد و اظهار داشت: در سال‌جاری 25 هزار نفر از ماموران این یگان‌ها در دوره‌های استاندارد سازی و تعالی رفتار شرکت کردند و نحوه رفتار با مردم در شرایط و موقعیت‌های مختلف را فرا گرفتند.

وی تصریح کرد: با ارزیابی‌های به عمل آمده و تماس‌هایی که با مراجعان به کلانتری‌ها انجام گرفت، 87 درصد افرادی که با آنان تماس گرفته شده بود از رفتار کارکنان کلانتری و 85 درصد نیز از عملکرد این یگان‌ها ابراز رضایت کردند.

این مقام ارشد نیروی انتظامی با بیان اینکه میانگین حضور ماموران پلیس بر سر صحنه 7 تا 8 دقیقه است، اظهار داشت: در این خصوص به دنبال عملیاتی کردن طرح منظومه گشتی‌ها هستیم تا بتوانیم علاوه بر گشت‌های انتظامی کلانتری‌ها از گشتی‌های پلیس آگاهی، مواد مخدر و... نیز استفاده کنیم به طوری که هر زمان شهروندی با 110 تماس گرفت همزمان از طریق دستگاه‌های ABLS به تمام این گشت‌ها منتقل می‌شود و این کار باعث خواهد شد که فاصله زمان تماس شهروندان تا رسیدن ماموران به سر صحنه کاهش پیدا کند.

وی بیان کرد: از نظر کارکردی، بیش از 56 درصد کشفیات و بیش از 85 درصد دستگیری‌ها در حوزه پلیس پیشگیری انجام شده و این موضوع بیانگر افزایش توانمندی‌ها و قابلیت‌های این یگان است.

سردار شرفی با تقدیر از توجه ویژه فرمانده ناجا به حوزه کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها، گفت: در بودجه سال آینده 560 میلیارد تومان برای کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها پیش‌بینی شده که امیدواریم تخصیص‌های لازم هم به موقع انجام یابد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا، یکی از جرایم مورد توجه را سرقت از اماکن خصوصی و دولتی ذکر کرد و گفت: طرح ایجاد یگان‌های حفاظت فیزیکی در دستگاه‌ها ایجاد شده و اگر دستگاه‌ها نسبت به این موضوع توجه بیشتری کنند به کاهش وقوع جرم کمک بسیار زیادی خواهد شد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها