به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، محسن مومنیشریف در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری حوزه هنری و کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور در سخنانی با بیان اینکه بی شک حق مساجد بر گردن انقلاب اسلامی و مردم ایران و سرافرازی و استقلال ایران بی بدیل و بی نظیر است، اظهار داشت: در 40 سال اخیر آنچه با چشم خودمان شاهد بودهایم این است که هرکسی برای ملت و مردم افتخاری آفریده و نام او ماندگار شده، از مساجد برخاسته است. خاستگاه حوزه هنری نیز مساجد است. همکاران نخستین ما و کسانی که این نهاد را بنیان نهادند نیز از مساجد بیرون آمدند.
وی گفت: هنر نمایش تئاتر نیز در ماههای منتهی به انقلاب اسلامی و در ماههای آخر سال 57 در مساجد بسیار موثر بود و رونق داشت. این نشان میدهد جامعه انقلابی وقتی هنر متدینانه و اخلاقمدار باشد از هنر استقبال میکنند. نمونه آن مرحوم فرجالله سلحشور و دکتر کشنفلاح است که همگی در آن ایام در مساجد و شهرستانها نمایش داشتند.
رئیس حوزه هنری با تاکید براینکه هنر نمایش در مساجد اجراهای زیادی داشته است، عنوان کرد: سینمای انقلاب نیز از دل تئاتر انقلاب به وجود آمد. تئاتری که از مساجد آمده بود نخستین فیلمهای ما و کارگردانان ما کسانی بودند که در مساجد تئاتر کار میکردند. البته ما راه طولانی را آمدهایم و راه طولانیتری را در پیش داریم. اگر با همان صفا و صمیمیت روزها و سالهای نخستین هنر نمایش پیش میرفت امروز به یک سرمایههای عظیمی رسیده بودیم. اما متاسفانه بعدها که حرفهایتر شدیم یک مقدار از صفا و صمیمیت و اخلاص کاسته شد و از مردم فاصله گرفتیم. آن نمایشهایی که با هزاران تماشاگر در مساجد برگزار میشد به سمت نمایشهای کوتاه روشنفکرانهی رفت که مربوط به ملت و فرهنگ ما نیستند.
مومنی شریف گفت: اگر میخواهیم به یک نمایش ایرانی برسیم که باید برسیم. نمایشی که بتواند اعتقادات و ارزشهای ایران رابیان کند و مردم از آن استقبال کنند، باز هم باید دست به دامن مساجد شویم تا انشالله بتوانیم این را بپاییم و به قلهای برسیم که مد نظر هنرمندان است. ما ملت بی نمایشی نیستیم. پیشینه نمایش در این مملکت به هزار سال پیش میرسد که فقط یک نمونه آن تعزیه است که یک نمایش کاملاً ایرانی و مذهبی و ملی است که حداقل 1400 سال این نمایش قدمت دارد.
رئیس حوزه هنری افزود: شایسته ملت ما نیست که تئاترمان زیر نامهای بزرگ دیگران و خارجیها بماند و رشد نکند. هرقدر این راه را ادامه دهیم، بالاخره به نمایشی که متعلق به مردم ایران باشد، خواهیم رسید. شنیدم از بزرگان تئاتر دنیا به ایران آمده بودند و نمایشهای مدرن را دیده بود و در روزهای آخر و در یک مکان نامناسب تعزیهای دیده بود و اذعان به غنی بودن این فرهنگ داشته بود.
وی تاکید کرد: در زمینههای مختلف با کانون فرهنگی و هنری مساجد به نقاط مطلوبی خواهیم رسید که نمونه آن نمایش و تئاتر خواهد بود. ما باید به نمایشهایی برسیم که هزاران نفر مخاطب داشته باشد که راه آن از طریق تقویت هنر در مساجد خواهد بود. ظرفیت 23 هزار کانون مساجد برای هنر یک ظرفیت بزرگ است که باید آن را قدر دانست تا از این ظرفیت عظیم استفاده شود تا به هنر مردمی برسیم.
انتهای پیام/ 121