به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، نشست تاریخ شفاهی «حماسه آمل» با حضور سردار بهنام شریعتی فر، سرتیپ سیدحسام هاشمی، سرهنگ رحیم رادفر، سردار ناصر گرزین، سردار حراری، سردار تقی مهری، سردار دکترمحمد شعبانی، سردار شریعتی فر صبح امروز دوشنبه ۷ بهمن در سارمان آرشیو ملی برگزار شد.
سردار ناصر گرزین از فرماندهان حماسه آمل در این نشست با گرامی داشت شهدای جنگل به خصوص شهید باوری اظهار داشت: شهید باوری تاثیری عمیق بر یاران و دوستان خود داشت. بعد از عملیات فتح المبین مطلع شدیم منافقین وارد شهر آمل و قائم شهر میشوند و با ترور مردم شهر را ناامن کردهاند. با تدبیر شهید باوری یک پاسگاه عملیاتی در شهر ایجاد شد که این ترورها متوقف شد.
وی با اشاره به تعدد گروههای منافقین گفت: بحث آمل سمبل جریان حماسه جنگل است. این فضا یک اقیلم چندگانه است که هم کوهستانی و هم جنگلی است که در آن شرایط هفت گروه منافقین با ما درگیر بودند که مجاهدین خلق یکی از آنها بود. ما با کمونیستها درگیرهای های زیادی داشتیم. در اسناد معتبر آمریکا آمده که جمهوری اسلامی با چریکهای شورشی زیادی درگیر بود؛ که متاسفانه ما از آن بی اطلاع هستیم.
سردار گرزین در ادامه گفت: ما عملیاتهای فرسایشی، انهدامی، ایذایی و ... داشتیم. بعد از مشغول پاکسازی شدیم. نیروهای ما که تحت عنوان گردان ناصر خدمت میکردند. اسلحه به اندازه کافی وجود نداشت با این حال مردم با همه توان ایستادگی کردند. هر چند نیروهای کمی داشتیم، اما فقط به منظور شکستن آرایش نظامی منافقین با ۲۰ نفر حمله میکردیم. ما با اطلاعات کافی و شناسایی اقدام به عملیات میکردیم در حالی که اغلب گفته میشود ما بدون داشتن برنامه اقدام میکردیم که این امر درست نیست. مسولین منطقه و برخی از مقامات کشور خبر نداشتند که در آمل چه خبر است.
سردار گرزین بیان داشت: جنگیدن در جنگل با جنگیدن در جبهه بسیار متفاوت است و شرایط خاص خود را دارد. ما عملیات خود را با ۱۶ گروه ترکیبی از سپاه و ژاندارمری آغاز کردیم. همه رزمندگان حقیقتا ولایت مدار بودند و خود را فرزند امام میدانستند. بعد از ایجاد پایگاههای متعدد در جنگل آموزش رزم در جنگل هم داده شد. تیپ مالک اشتر، تیپ ظفر و تیپ القارعه از بازماندگان رزمندگان حماسه جنگل هستند.
فرمانده حماسه مردمی آمل در پایان گفت: بسیاری از این خاطرات در حال فراموشی است نداشتن اشراف نویسندگان بر موضوع حماسه آمل سبب شده کتاب قابل اعتنایی در این خصوص منتشر نشود. من به بسیاری از این کتابها انتقاد دارم. برای نوشتن حماسه آمل باید شرایط سیاسی آن روز را در نظر گرفت نه امروز را. مساله بسیار پیچیدهتر از چیزی است که گفته شده است. باید خاطرات و اسناد و مدارک پالایش شود و در قالب کتاب منتشر شود.
انتهای پیام/ ۱۶۱