به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سرتیپ «سید حسام هاشمی» جانشین هیات معارف جنگ در نشست تاریخ شفاهی «حماسه مردمی آمل» درباره روز حادثه آمل گفت: در آن ایام من مجروح بودم روز ششم بهمن به همراه خانواده راهی آمل شدم ولی به اطلاع دادند که نباید بروم و از جریان چیزی نمیگفتند تا اینکه مطلع شدم شهر مورد حمله منافقین قرار گرفته است. با این حال به تنهایی راهی آمل شدم و متوجه شدم که شهر سنگر بندی شده است. همچنین صدای مختصر تیراندازی هم شنیده میشد.
سردار هاشمی در خصوص شهادت خواهرش «طاهره هاشمی» در روز ششم بهمن توضیح داد: وقتی به خانه رسیدم خانه پر از جمعیت شده بود اما متوجه نشدم که ماجرا چیست. با رفت و آمدها فهمیدم خواهرم در خانه نیست. روز قبل وی به مدرسه میرود و متوجه میشود که مدرسه تعطیل شده و به همراه همکلاسیاش به کمک مجروحین میرود و دیگر به خانه برنمیگردد.
وی ادامه داد: وقتی از غیبت طولانی خواهرم شدیم به دنبال او رفتیم تا او را پیدا کنیم. من جنازه خواهرم را در یکی از مراکز هلال احمر پیدا کردم که با گلولهای که به گلویش خورده عملا ذبح شده بود. میهمانانی که در خانه بودند برای مراسم عروسی خواهر دیگرم بود که به مراسم تشییع پیکر طاهره هاشمی تبدیل شد.
جانشین هیات معارف جنگ در مورد حضور موثر مردم بیان داشت: حماسه آمل کاملا مردمی بود و این نکتهای بود که منافقین از آن غافل بودند. تصور آنها این بود که با تصرف پادگانها و به شهادت رساندن نظامیان مردم با آنها همراهی خواهند کرد. ما نیاز داریم که نقش مردم در حماسه آمل را بازگو کنیم چرا که در این اتفاق بزرگ حضور آنها بیشتر از سپاهیان بود. نباید خانواده شهدای سپاه و خانوداه شهدای دیگر را از هم تفکیک کرد.
وی با انتقاد از فیلم «ماهی سیاه کوچولو » که در مورد منافقین ساخته شده گفت: هنوز اثر فاخری در مورد حماسه ساخته نشده است و فیلم ماهی سیاه کوچولو در جهت قوی نشان دادن منافقین است در حالی که چنین نیست. امیدوارم با حضور هنرمندان و مشاوره گرفتن از متخصصان و شاهدان آثار قابل قبولی در این خصوص ببینیم. البته «سی و ششمین روز زمستان» اثر مستند قابل دفاعی است که باید دیده شود.
انتهای پیام/ ۱۶۱