محمدرضا مانی فر کارشناس رسانههای بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی دفاع پرس، در ارتباط با تصاویر قمه زنی منتشر شده بر روی صفحه یاهو و تاثیر آن بر سیاست خارجی کشورمان گفت: امروز عرصه روابط جهانی بیش از پیش درگیر مسئله ارائه تصویر از خود و دیگران است، رادیو، تلویزیون، مطبوعات، سینما و در حال حاضر پایگاه های مختلف اطلاع رسانی همچون اینترنت به گونهای تصاویر مورد نظر از آنچه سیاستگذاران و برنامه ریزان به دنبال آن هستند ارائه میدهند تا به هدف نهائیشان برسند.
وی ادامه داد: غرب خود را همواره در برابر دنیای اسلام تعریف میکند و اسلام را نیز به عنوان سدی در برابر اهدافش میشناسد، قمه زنی و رخدادهایی مانند آن که به نادرست و تحریف یافته در آیین شیعیان صورت میگیرد هریک میتوانند قطعه ای از پازل مقابله غرب با دنیای اسلام باشند.
این کارشناس رسانههای بین الملل اظهار داشت: غرب همواره به دنبال سیاه نمایی از دنیای اسلام بوده و با این تعریف از اسلام، ابتدا افکار عمومی دنیا را نسبت به این مسئله حساس و منزجر میکند و سپس یا راه حل جایگزین ارائه میدهند و یا اسلامی کاریکاتوری و منطبق با آنچه مد نظر دارد را جایگزین اسلام اصیل میکنند.
مانی فر تصریح کرد: این راه حل از سوی غرب باعث میشود قدرت چانه زنی و مانور در صحنه بین الملل از بین برود چرا که در نهایت غرب با تصویر سازی و توجیه افکار عمومی به جایی میرسد که اسلام راه همراه با خشونت نشان می دهد و بر این اساس گروههای تروریستی مانند داعش فرصت بروز و نفوذ پیدا میکنند.
وی در خصوص مبارزه با این جریان در سطح جهانی اظهار داشت: اگر بخواهیم با این امر مبارزه کنیم باید سرمایه گذاری بهتری در حوزه رسانه ها و افزایش قدرت نفوذ و تاثیر گذاریشان در جامعه جهانی داشته باشیم و رفته رفته معنی واژه ها را که گاهی اوقات مشابهت معنایی با واژههای غربی دارند مانند بنیاد گرایی از آنها جدا کنیم و تعبیر اصیل خود را ارائه کنیم. این مستلزم آنست که توان هنری، اسلامی خود را در باب دیپلماتیک و جهانی با نگاه خلاقیت زا ارائه دهیم.
این کارشناس رسانههای بینالملل با اشاره به هدف کشورهای غربی از نمایش صحنههای موهن عزاداری شیعیان، بیان کرد: کشورهای غربی در گام نخست به دنبال مشوش کردن افکار جهانی نسبت به اسلام هستند و در گام دوم به دنبال ارائه روایت جایگزین با این نوع اسلام خشن هستند و در گام سوم به دنبال این هستند که خوبی خود و طراز بالای اندیشه غربی را در برابر اندیشه اسلامی که به خشونت متهم میکنند جلوه گر نمایند و در درون کشورهای اسلامی راه را برای افرادی که به زعم خود میانه رو میدانند باز کنند.
مانی فر خاطر نشان کرد: ما هر چه در حوزه رسانه و تصویرسازی تلاش کنیم تا هویت متمایز خود را در صحنه جهانی به نمایش بگذاریم یقینا میتوانیم به جایگاهی برسیم که اسلام معقول، منطقی و اسلامی که به حقیقت امر به معروف و نهی از منکر میکند را به رخ دنیا بکشیم. پس باید تلاش کنیم ابتدا خود را از آنهایی که اینگونه فکر و عمل میکنند جدا کنیم و در گام دوم سرمایه گذاری مناسب در بسترهای رسانه ای و هوشمند عمل کردن در این عرصه به سمتی حرکت کنیم که در نهایت سمت و سوی رسانه ای ما در جهان برجستگی پیدا کند چرا که در عرصه جهانی افکار عمومی به تفاوت ها و شباهت ها بسیار توجه میکند.
انتهای پیام/