صالحی مطرح کرد؛

توان طراحی سانتریفیوژ‌ها را داریم/ صادرات «رادیودارو» به بیش از 10 کشور

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در شرایطی هستیم که می‌توانیم به جای مهندسی معکوس، سانتریفیوژها را طراحی علمی کند.
کد خبر: ۳۳۱۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۲ - 03February 2019

توان طراحی سانتریفیوژ‌ها را داریم/ صادرات رادیوداروبه بیش ازده کشوربه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص دستاوردهای صنعت هسته‌ای در طول چهار دهه عمر انقلاب، اظهار داشت: درحال حاضر به ذخایر بسیار ارزشمند آهن رسیده‌ایم، بحث ورود به صنعت هسته‌ای قبل از انقلاب آغاز شد، اما با آغاز جنگ تحمیلی این مسئله تا پایان جنگ متوقف می‌شود.

وی گفت: با تأکید رهبر انقلاب که آن زمان رئیس جمهور وقت بودند، صنعت هسته‌ای مجدداً احیا و اینبار حرکت‌ها در همه ابعاد آغاز می‌شود.

صالحی تأکید کرد: ما توانستیم به همه ابعاد از جمله اکتشاف، استخراج، چرخه سوخت هسته‌ای به مفهوم غنی‌سازی، تولید آب سنگین، طراحی راکتور تحقیقاتی ورود پیدا کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در ابتدای سال ۶۸ امکانات ما بسیار کم بود اما از سال ۶۸ امکانات خاصی برای سازمان انرژی اتمی فراهم شد و رهبر انقلاب اجازه دادند سازمان با تسهیلات لازم کار خود را به پیش ببرد.

صالحی با بیان اینکه​ درحال حاضر در بحث اکتشاف و استخراج بسیار جلو هستیم، اظهار داشت:​ اکتشافات هوایی،​ پی جویی‌های زمینی و استخراج کاملاً بومی شده است و ما توانسته‌ایم ۷۸ درصد ایران را پوشش دهیم و با سرعت خوبی درحال پیشروی هستیم.

توان طراحی علمی سانتریفیوژها را داریم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در شرایطی قرار داریم که می‌توانیم سانتریفیوژها را به جای مهندسی معکوس، طراحی علمی کنیم.

صالحی افزود: در تولید آب سنگین نیز ما اقدامات خود را از صفر شروع کرده و توانسته‌ایم به تولید آب سنگین برسیم، حتی توانسته‌ایم راکتور آب سنگین تحقیقاتی را هم طراحی کنیم، البته راکتوری که طراحی شده، مدل قدیمی روسی بوده که ما توانسته‌ایم آن را بهینه‌سازی کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مقدمات و بخشی از راکتور تحقیقاتی اراک انجام شده بود ما با برجام و ضمن همکاری با کشورهای پیشرفته در این حوزه توانستیم این راکتور آب سنگین را ارتقا بخشیم و این فرصت بسیار خوبی است که برجام ایجاد کرد و ارتقا بخشیدن راکتور، کارآمدی آن را چندین برابر می‌کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: آب سنگین نیز به اندازه کافی تولید می‌کنیم و ما جزء استثنایی‌ترین کشورهای درحال توسعه هستیم که می‌توانیم آب سنگین را با بهترین کیفیت تولید کنیم که بهترین بودن آن نیز براساس آزمایش‌های یکی از آزمایشگاه‌های معتبر آمریکا به نام ـساواناریو» است که اعلام کرده آب سنگین تولیدی ایران از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه ما به مرحله طراحی انواع سانتریفیوژها رسیده‌ایم اظهار داشت: قبلاً سانتریفیوژها را از خارج آورده بودیم و هفت تا هشت سال طول کشید تا آن‌ها را راه اندازی کنیم و با مهندسی معکوس نیز توانستیم مشابه سانتریفیوژهای نسل اول را بسازیم اما درحال حاضر ما می‌توانیم سانتریفیوژهای نسل ۲، ۳، ۴ و IR۸ را تولید کنیم، پس در شرایطی هستیم که جمهوری اسلامی ایران می تواند به جای مهندسی معکوس، سانتریفیوژها را طراحی علمی کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برای هر سانتریفیوژ حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار سند علمی تولید می‌کنیم و درحال تدوین کتاب ‌فنی در این زمینه برای تربیت نسل آینده هستیم که قبلاً وجود نداشت و درحال حاضر توانسته‌ایم تمامی داشته‌هایی را که در این زمینه داریم در قالب کتاب های مورد نظر تدوین کنیم، لذا در تحقیق و توسعه سانتریفیوژ قدم بسیار بلندی برداشته‌ایم و با سرعت خوبی درحال پیشروی هستیم.

صالحی افزود: در بحث استفاده از سرریز صنعت هسته‌ای نیز ما خدمات بسیار ارزشمندی به وزارت بهداشت می‌دهیم و توانسته‌ایم انواع سانتریفیوژهای لازم برای تولید داروهای جدید و واکسن را تأمین کنیم، سانتریفیوژهای این بخش بسیار قدیمی و سال‌ها پیش از خارج وارد شده بود و در اقلام تحریمی قرار داشت اما ما توانستیم مدرن‌ترین سانتریفیوژهای مورد نظر آن‌ها را تأمین کنیم.

وی ادامه داد: ما توانستیم سانتریفیوژهای مورد نیاز صنعت نفت را نیز تأمین کنیم و دستگاهی به مراتب بهتر و مدرن تر برای آن‌ها ساخته‌ایم که درحال استفاده است.

صالحی با اشاره به استفاده از صنعت هسته‌ای در حوزه کشاورزی گفت: در حوزه کشاورزی و بخش مبارزه با آفات و ایجاد تأسیسات سامانه‌های پرتودهی، قدم‌های بسیار بلندی برداشته‌ایم به گونه‌ای که یک سامانه پرتودهی ما در بناب است و یک سامانه دیگر نیز توسط بخش خصوصی در کهکیلویه و بویراحمد در شرف تجهیز است، یک سامانه پرتودهی دیگر نیز در قزوین است که درحال طی کردن مراحل آزمایشی است و ظرف ماه‌های آینده به صورت کامل عملیاتی می‌شود.

صادرات رادیو دارو به بیش از 10 کشور جهان

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: محصولات تولیدی رادیوداروی ما به بیش از 10 کشور جهان صادر می‌شود. ایران یکی از پیشتازترین کشورها در زمینه تولید رادیودارو در غرب آسیاست. 

وی با اشاره به اینکه در زمینه رادیوداروهای جدید، پا به پای کشورهای توسعه یافته جلو می‌رویم، گفت: رادیوداروهایی که در حال طی مراحل آزمایشی در اروپا هستند، همان رادیوداروها در ایران نیز مراحل آزمایشی را طی می‌کنند. 

صالحی با بیان اینکه سال به سال بر تعداد رادیوداروهای تولیدی در ایران افزوده می‌شود، افزود : استفاده رادیوداروها متنوع است برخی برای کبد، برخی برای کلیه و سایر نقاط بدن استفاده می‌شوند به گونه‌ای که بعنوان مثال برای بهبود بیماری‌های کلیوی باید ماده اولیه با چیزی ترکیب شود که کلیه قادر به جذب آن باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد، متخصصان ما قدم‌های بلندی را در زمینه این فناوری برداشته‌اند و مهم‌ترین قدم ما ساخت سیستم مدرن در متراژ چندهزار متر مربعی است که باعث چند برابر شدن تولید رادیودارو در کشور می‌شود. 

وی در پایان با بیان اینکه در زمینه رادیودارو خود اتکا هستیم، خاطرنشان کرد: همه کشورها بخشی از مواد اولیه خود را وارد می‌کنند و با کار بر مواد اولیه، ترکیبات لازم را ایجاد و ژنراتورها را تولید می‌کنند.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار