مصطفی خُرامان در گفت‌وگو با دفاع پرس:

شهرستان ادب رمان «ابراهیم هادی» را چاپ می‌کند

یک نویسنده از انتشار رمان «غوغای چشمان تو» توسط انتشارات شهرستان ادب خبر داد که به زندگی شهید ابراهیم هادی می‌پردازد.
کد خبر: ۳۳۱۴۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۰ - 06February 2019

مصطفی خُرامان نویسنده ادبیات داستانی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، از انتشار جدیدترین رمان خود توسط انتشارات شهرستان ادب خبر داد و اظهار داشت: رمان «غوغای چشمان تو» که روایتی از زندگی شهید ابراهیم هادی است در حدود 160 صفحه توسط انتشارات شهرستان ادب چاپ و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد.

وی افزود: هرکسی این رمان را خوانده از آن لذت برده است. رمان «غوغای چشمان تو»  از نظر خودم یک الگو برای زندگینامه داستانی است. یعنی بعد از خواندن این کتاب، مخاطب هم یک رمان خوانده است که جریان جامعه و اتفاقات روز در آن است و هم‌اینکه با شهید ابراهیم هادی آشنا می‌شود.

این نویسنده با بیان اینکه رمان «غوغای چشمان تو» یک اثر بزرگسال است، عنوان کرد: روایت داستان کاملاً امروزی است حتی قضیه پیاده‌روی اربعین در آن وجود دارد و داستان در این مسیر مطرح می‌شود و ادامه پیدا می‌کند. روایت و ماجرا متعلق به دو سه سال پیش است که با زندگی شهید ابراهیم هادی گره می‌خورد.

شهرستان ادب رمان «ابراهیم هادی» را چاپ می‌کند

خُرامان افزود: در این رمان مخاطب اطلاعات خوبی درباره شهید هادی پیدا می‌کند و با او آشنا می‌شود و اتفاقاتی برای شخصیت داستان رخ می‌دهد که با خودش می‌گوید اگر من جای شهید هادی بودم، چکار می‌کردم و چطوری برخورد می‌کردم؟ سپس همان کار را طوری انجام می‌دهد که فکر می‌کند اگر شهید هادی بود، همان طور عمل می‌کرد.

وی در پاسخ به اینکه آیا شهید هادی شخصیت اصلی داستان نیست؟ اظهار داشت: به نوعی شخصیت اصلی است. در واقع ما با زندگی شهید آشنا می‌شویم و مخاطب در انتهای مطالعه کتاب، یک داستان خوانده است که امروز اتفاق می‌افتد و با شهید ابراهیم هادی هم آشنا می‌شود. از نظر داستان نویسی شهید هادی شخصیت اصلی داستان نیست ولی داستان سوار بر همین موضوع است یعنی اگر شهید هادی در داستان نبود شاید داستان ما اصلاً شکل نمی‌گرفت.

این نویسنده ادامه داد: ما در این داستان شخصیتی داریم که خودش به تنهایی می‌تواند یک رمان باشد ولی براساس اتفاقاتی که برای شهید هادی رخ داده این داستان پیش می‌رود. یعنی شهید هادی است که به گونه‌ای داستان را پیش می‌برد اما شخصیت اصلی ما آدم دیگری است که شخصیت‌های فرعی دارد.

خُرامان اظهار داشت: نیمی از داستان مربوط به شهید هادی و حول شخصیت ایشان است. آشنایی با شخصیت شهید ابراهیم هادی نیز توسط یکی از دوستانم شکل گرفت که از من درخواست کرد درباره ایشان یک رمان بنویسم که من گفتم  شخصیت شهید هادی را نمی‌شناسم. او 2 جلد کتاب به من داد که یکی «سلام بر ابراهیم» و دیگری کتاب «کانال کمیل» بود.

شهرستان ادب رمان «ابراهیم هادی» را چاپ می‌کند

وی افزود: من فکر کردم که اگر بخواهم مثل همین کتاب‌ها چیزی بنویسم فرقی نمی‌کند و کار مهمی انجام نداده‌ام. من این کتاب‌ها را خواندم و کتابی نوشتم که هیچ‌کدام از آن‌ها نبود بلکه از اطلاعات آن کتاب‌ها استفاده کردم. بعداً درباره شهید هادی و عملیات‌هایی که در آن حضور داشت تحقیق کردم اما بستر اصلی مطالعات من همین کتاب‌ها بود از همین رو اصرار داشتم کتابم چیزی غیر از کتاب‌های منتشر شده باشد.

این نویسنده تاکید کرد: شهید هادی یک شخصیت جالبی داشته است. من خیلی کم درباره دفاع مقدس کتاب می‌نویسم اما سعی می‌کنم دینم را با نوشتن کارهای خوب در این حوزه ادا کنم. معمولاً هر چیزی در این حوزه نوشته‌ام جوایز متعددی را کسب کرده‌اند. نمونه آن کتاب «به جای دیگری» بود که انتشارات قدیانی منتشر کرد. «حادثه چهارم» کتاب دیگری است که داستان جنگ است و اثر دیگرم «همیشه رفیق» است که زندگینامه داستانی شهید ناصر کاظمی است. 

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها