به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، یک رسانه خبری - تحلیلی آمریکایی با اشاره به اظهارات مقامهای کنونی و سابق نیروی دریایی این کشور به تاثیرات منفی عقبنشینی این نیرو از طرح قبلی خود برای افزایش تعداد ناوگان کشتیهای خود بر مواضع واشنگتن در قبال تهران پرداخته است.
بنا بر گزارش «المانیتور»، پنتاگون درصدد ارزیابی مجدد در طرح ساخت ناوگان متشکل از ۳۵۵ فروند کشتی است اما کارشناسان نگران هستند که چنین اقدامی در حالی که تهدید ایران برای آبراهههای خاورمیانه با توسلش به گروههای نیابتی از سر گرفته شده، سبب تضعیف حضور آمریکا (در منطقه) شود.
دوازهم تیرماه سال ۱۳۹۶ بود که «فاکس نیوز» به نقل از مقامهای نیروی دریایی آمریکا نوشت: نیروی دریایی پیشنهاد ساخت ناوگانی متشکل از ۳۵۵ فروند کشتی و مجهز به ۱۲ ناو هواپیمابر، ۱۴۰ فروند شناور رزمی، ۵۲ فروند شناور کوچک سطحی، ۳۸ فروند کشتی آبی-خاکی و ۶۶ زیر دریایی را در سی سال آینده داده است.
این شبکه آمریکایی ضمن متهم کردن ایران، روسیه و چین به انجام «اقدامهای خصمانه در دریاهای آزاد» گزارش داده بود که نیروی دریایی آمریکا تنها مجهز به ۲۷۶ کشتی است که بسیاری از آنها در حوضچه ویژه تعمیرات بوده یا نیاز به تعمیرات اساسی دارند.
حالا المانیتور به عنوان یک رسانه خبری - تحلیلی آمریکایی با اشاره به بازنگری و عقبنشینی نیروی دریایی آمریکا از طرح افزایش تعداد ناوگان کشتیهای نیروی دریایی به ۳۵۵ کشتی، نظر کارشناسان را جویا شده است.
«جان ریچاردسون» فرمانده عملیاتهای دریایی ارتش آمریکا ماه گذشته میلادی از بازنگری در طرح اولیه افزایش تعداد ناوگان نیروی دریای این کشور به منظور تطابق خود با استراتژی جدید وزارت دفاع آمریکا خبر داده بود، استراتژی که تمرکزش روی چین و روسیه است.
وی گفته بود: «با توجه به استراتژی دفاعی ملی جدید و تغییرات در محیط امنیتی، چنین طرحی(طرح قبلی) داده شده بود و ما در حال انجام یک ارزیابی جدید درباره ساختار نیرو هستیم».
طبق گزارش روز دوشنبه (دیروز) المانیتور، نیروی دریایی آمریکا در حال حاضر ۲۸۸ کشتی قابل اعزام به ماموریت دارد که یک سوم آنها هم اکنون در آبهای خارج از حوزه جغرافیایی آمریکا مستقر و در حال ماموریت هستند.
بنا بر گزارش اخیر اندیشکده انگلیسی «چتم هاوس»، آمریکا «به طور معمول، از سه ناو هواپیمابر خود دو ناو را در خلیج فارس نگه میدارد. در ناوگان پنجم دریایی آمریکا مستقر در بحرین ۷۰۰۰ نظامی آمریکایی حضور دارد».
المانیتور در ادامه گزارش مینویسد: «کارشناسان معتقد هستند که تلاش برای محدود کردن گسترش ناوگان نیروی دریایی آمریکا، اولین نشانه از این موضوع است که این نیرو برای پوشش ماموریتهای جهانی از توانمندی کمی برخوردار است و این موضوع پتانسیل آن را دارد که با توجه به خروج نظامیان آمریکایی از سوریه به کارگیری (کشتیهای) نیروی دریایی در خاورمیانه را مورد سوال و تردید قرار میدهد.
«جان میلر» دریاسالار سابق و سه ستاره نیروی دریایی که تا سال ۲۰۱۵ مسئول فرماندهی مرکزی نیروهای دریایی آمریکا بوده، در این باره گفته است: «(ارائه طرح درباره) نیروی دریایی متشکل از ۳۵۵ کشتی یک چیز تصنعی نبود و درباره آن تحقیقات عمیقی شده بود. ما به خطر انداختن خودمان، از این عدد عقبنشینی کردیم».
بنا بر گزارش المانیتور، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا ابتدائا سپتامبر سال ۲۰۱۶ از افزایش ناوگان نیروی دریایی این کشور به ۳۵۵ کشتی حمایت کرده بود.
این رسانه افزود: «حفظ ناوگان دریایی کوچکتر (از ۳۵۵ کشتی) میتواند تلاشهای آمریکا برای نمایش قدرت در خاورمیانه را به خطر بیاندازد».
در پایان گزارش این رسانه تاکید شده که تصمیم نیروی دریایی برای عقبنشینی از هدف قبلی خود از نظر ترامپ دور مانده و شاید چنین عقبنشینی سبب عصبانیت فرمانده کل قوا در آمریکا بشود.
انتهای پیام/ 131