وبگاه چینی:

آیا آمریکا توانست علیه ایران ائتلاف ایجاد کند؟

روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه (24 و 25 بهمن) کنفرانس ورشو در لهستان با محوریت آمریکا و متحدان ضد ایرانی‌اش برگزار شد و به پایان رسید؛ کنفرانسی که به رغم همه تبلیغاتی که داشت، به باور بسیاری از ناظران، دستاوردی در راستای مقابله با ایران نداشت.
کد خبر: ۳۳۳۴۱۳
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۳:۰۰ - 16February 2019

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از تابناک، روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه (24 و 25 بهمن) کنفرانس ورشو در لهستان با محوریت آمریکا و متحدان ضد ایرانی اش برگزار شد و به پایان رسید؛ کنفرانسی که به رغم همه تبلیغاتی که داشت، به باور بسیاری از ناظران، دستاوردی در راستای مقابله با ایران نداشت.

در همین زمینه، وبگاه چینی cgtn در تحلیل به نتایج این کنفرانس اشاره کرد و به این پرسش پاسخ داد: آیا آمریکا توانست در ایجاد ائتلاف علیه ایران موفق عمل کند یا خیر؟

در این مطلب آمده است: لهستان و آمریکا میزبان کنفرانس «صلح و امنیت خاورمیانه» در سیزدهم و چهاردهم فوریه در ورشو بودند. بیش از شصت کشور در این کنفرانس حضور داشتند که تعدادی از آن‌ها کشور‌های عربی خاورمیانه بودند. رژیم اسرائیل نیز از جمله مشارکت کنندگان فعال این کنفرانس بود. این در حالی است که روسیه، لبنان، فلسطین و ترکیه حضور در این کنفرانس را نپذیرفتند.

به رغم تلاش آمریکا و اسرائیل و برخی کشور‌های عربی جهت ایجاد جو ضد ایرانی، هیچ اجماعی در این زمینه وجود نداشت. به طوری که وزیر خارجه لهستان تأکید کرد، تمرکز کنفرانس روی ایران نیست. این در حالی است که آمریکا به دنبال ایجاد یک ائتلاف علیه ایران از طریق این نشست بود.

در همین زمینه، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از «مرحله جدیدی از همکاری» برای حل چالش‌های خاورمیانه سخن گفت و از شرکای اروپایی خواست با خروج از برجام، زمینه انزوای ایران را فراهم کنند. این در حالی است که اروپایی‌ها هیچ توافقی با آمریکا در زمینه برجام ندارند و به نظر می‌رسد، برجام یکی از عوامل اختلاف زای میان آمریکا و اروپا باقی خواهد ماند.

انتخاب لهستان برای میزبانی از این کنفرانس نیز یک بار دیگر واگرایی میان واشنگتن و بروکسل را به اثبات رساند. لهستان به عنوان عضوی از ناتو، یک بازیگر کلیدی در خاورمیانه محسوب نمی‌شود؛ اما لهستان یک شریک قابل اطمینان برای آمریکاست و این کشور قصد دارد حتی با هزینه رویارویی با ایران، نفوذ خود در شرق اروپا را گسترش دهد.

باید گفت، این کنفرانس، ایالات متحده و متحدانش را در یک وضعیت غیرمعمول قرار داد. علاوه بر این، بحث در مورد صلح و امنیت در خاورمیانه بی معناست وقتی که ایران و روسیه در این کنفرانس حضور نداشتند.

تنها دستاورد کنفرانس این بود که فرصتی برای وزیران اسرائیلی و کشور‌های عربی فراهم آورد تا بتوانند با هم متحد شوند و منافع مشترکی از رویارویی با ایران پیش ببرند. اسرائیل به عنوان یکی از مهمترین متحدان ایالات متحده در خاورمیانه، ارتباط رسمی با کشور‌های عربی مانند عربستان سعودی ندارد. این کنفرانس یک پلتفرم گفت: وگو برای رقبای سابق ایجاد کرد. با توجه به اینکه اسرائیل انتخابات را در ماه آوریل برگزار خواهد کرد، کنفرانس همچنین می‌تواند به انتخاب دوباره بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل کمک کند.

خبرگزاری اسپوتنیک نیز در مطلبی نوشت: آنچه در کنفرانس گذشت، این بود که ابتکار عمل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و وزیر امور خارجه کابینه‌ی او مایک پمپئو برای مقابله با ایران و برگزاری نشستی در لهستان به منظور تشکیل یک اجماع بین‌المللی ضدایرانی به نتیجه‌ی روشنی نرسیده است، چون بیشتر کشور‌های اروپایی، بنا به خواست آمریکا در برابر ایران موضع خصمانه نگرفته‌اند.

بی بی سی نیز عنوان کرد: «به رغم حرف‌های تند و مواضع شدیدی که در این نشست علیه ایران صورت گرفت، در پایان نشست، شاهد هیچ توافق مشترکی که به تأیید اعضا رسیده باشد، نبودیم.»

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها