مفتح در جلسه علنی:

بودجه ۹۸ در کمیسیون تلفیق بسته شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ گفت: کمیسیون تلفیق بودجه سال جدید را در یک سقف و با رقم هزار و ۷۳۹ میلیارد تومان تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است.
کد خبر: ۳۳۳۵۱۳
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۳ - 16February 2019

بودجه ۹۸ با رقم ۱۷۳۹ هزار میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق بسته شدبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ارائه گزارش این کمیسیون درباره کلیات بودجه، اظهار داشت: کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ طی ۲۹ جلسه با حضور مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی و دیگر نهادها و در ۱۲۰ ساعت بودجه را مورد بررسی قرار داد.

وی با اشاره به اینکه ما در بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق ابتدا کلیات آن را بررسی کردیم، ادامه داد: بودجه بخش درآمدی را متناسب با شرایط اقتصادی خاص و تحریم اقتصادی کشور تنظیم کرده‌ایم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ متذکر شد: دولت لایحه بودجه را با عددی بالغ بر هزارو  ۷۳۹ هزار میلیارد تومان به مجلس تقدیم کرده بود که ۴۰۷ هزار میلیارد تومان از آن منابع عمومی، هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان بودجه شرکت‌های دولتی و ۷۱ هزار میلیارد تومان درآمد اختصاصی است.

مفتح افزود: دولت در انتهای ماده واحده پیش بینی کرده است در صورتی که منابع عمومی نسبت به ارقامی که در متن لایحه پیش‌بینی شده است، اضافه‌تر وصول شود و همچنین اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی داده شود، تا ۴۰ هزار میلیارد تومان دیگر بتوانیم به سقف لایحه بودجه ۹۸ اضافه کنیم.

وی تصریح کرد: البته در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ نهایتاً گزارش را در یک سقف یعنی هزار و ۷۳۹ میلیارد تومان تقدیم مجلس کردیم که منابع عمومی طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بالغ بر ۴۴۲ هزار میلیارد تومان است که حدود ۸.۶ درصد رشد دارد، بودجه شرکت‌ها بدون تغییر است و درآمد اختصاصی را هم نسبت به لایحه ای که دولت ارائه داد مقداری تغییر دادیم و حدود ۷۱.۴ هزار میلیارد تومان تقدیم مجلس کردیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ با اشاره به منابعی که برای افزایش درآمد دولت پیش بینی شده است، گفت: ۴ هزار میلیارد تومان سازمان امور مالیاتی می تواند از معوقات مالیاتی وصول کند، ۵.۶ هزار میلیارد تومان در خصوص ورودی خودروها قابل تحقق است، ۹.۷ هزار میلیارد تومان با تغییر سهم دولت و شهرداری در مالیات بر ارزش افزوده قابل اضافه شدن است و ۱۳.۸ هزار میلیارد تومان برداشت از صندوق توسعه ملی پیش بینی می شود.

مفتح تصریح کرد: برای مشمولان غیبت سربازی که بیش از ۸ سال غیبت داشته اند و در سال ۹۷ یا قبل از آن این غیبت را خریداری کرده بودند و به صورت اقساطی پرداخت می کردند، حدود یک هزار میلیارد تومان هم از این منبع درآمد حاصل می‌شود. ۲ هزار میلیارد تومان پرونده معوقه تعزیرات است که می‌تواند قابل وصول باشد و ۱.۶ هزار میلیارد تومان بدهی شرکت‌هایی چون هیدرو و پتروشیمی به دولت است که قابل تحقق است.

وی گفت: در مجموع معادل ۳۹.۸ هزار میلیارد تومان با این ترتیب می تواند به درآمدهای دولت اضافه شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ افزود: طبق قانون برنامه در سال ۹۸ باید از درآمدهای نفتی کشور ۳۴ درصد وارد صندوق توسعه ملی شود و مابقی آن صرف هزینه‌های جاری شود این در حالی است که در لایحه دولت به دلیل شرایط موجود ۲۰ درصد دیده شده بود که ما حکمی آوردیم که این مابه التفاوت به عنوان بدهی دولت به صندوق توسعه ملی منظور شود.

مفتح درباره فروش نفت بیان کرد: در کمیسیون تلفیق انعطاف‌ها و راه‌های جدیدی پیش‌بینی شده است که ماهانه حداقل ۲ میلیون بشکه نفت خام سبک، ۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین و ۲ میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی را به صورت مستمر هر ماه ارائه شود و ما در بورس انرژی بتوانیم این میزان نفت خام سبک و سنگین و میعانات را بفروشیم.

وی اظهار داشت: همواره به مجلس گلایه‌هایی می‌شد مبنی بر اینکه بودجه شرکت‌های دولتی مورد بررسی قرار نمی‌گیرد اما ما در کمیسیون تلفیق فرصت خوبی را برای بررسی این کار انجام دادیم تا کنترل‌های بیشتری بر بودجه شرکت‌های دولتی صورت گیرد و مقرر شد که یک سامانه یکپارچه‌ای ایجاد شود و اطلاعات کلیه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها، موسسات انتفاعی وابسته به دولت موظف شوند که برای سال‌های برنامه ششم کلیه اطلاعات درخواستی را در سامانه مذکور وارد و ثبت کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ درباره سقف معافیت مالیاتی بیان کرد: دولت سالانه ۲۷۶ میلیون ریال پیش‌بینی کرده بود و کسانی که تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در ماه حقوق می‌گیرند از اعطای مالیات معاف شوند که کمیسیون تلفیق این مبلغ را به ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان ارتقا داد و همچنین تسهیلات ازدواج هم افزایش پیدا کرد و طبق مصوبه این کمیسیون به هر یک از زوجین ۳۰ میلیون تومان داده می‌شود.

مفتح خاطرنشان کرد: همچنین آستان قدس رضوی و موسسات اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح به استثنای مواردی که صرحتاً مشمول اذن مقام معظم رهبری هستند باید مالیاتشان را واریز کنند و این مالیات به آموزش و پرورش تخصیص داده خواهد شد.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها