به گزارش خبرنگار پارلمانی دفاعپرس، در جلسه علنی نوبت عصر امروز (شنبه چهارم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، وکلای خانه ملت در ادامه بررسی جزئیات بودجه ۹۸ در بخش درآمدی مربوط به هدفمندی نمایندگان با افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ مخالفت کردند.
محمدحسین فرهنگی با ارائه پیشنهادی با تاکید بر لزوم مقابله با قاچاق سوخت، اظهار داشت: طبق این پیشنهاد دولت باید نسبت به ساماندهی قیمت حاملهای انرژی از اردیبهشت ماه سال آینده اقدام کند که تصمیمات نهایی در جلسات سران قوا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
علیرضا سلیمی نماینده محلات به عنوان مخالف این پیشنهاد، گفت: با تصویب این پیشنهاد تورم و قیمتها در سال آینده افزایش پیدا میکند که در شرایط کنونی به صلاح کشور نیست.
وی افزود: تورم ماهیانه حدود ۶.۲ درصد است که این آمار بی سابقه است بنابراین تصویب چنین پیشنهاداتی مانند ساماندهی قیمت حاملهای انرژی در شرایط کنونی اقدامی درست نیست.
میر حمایت میرزاده در موافقت با این پیشنهاد با تاکید بر لزوم جلوگیری از قاچاق سوخت، گفت: صرفه جویی در شرایط امروز جامعه که روزانه قیمتها زیاد میشود، تنها راهکار است که این پیشنهاد در این راستا تعریف میشود.
نمایندگان با ۵۹ رأی موافق، ۱۱۲ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر با پیشنهاد فرهنگی عضو کمیسیون تلفیق برای افزایش قیمت حاملهای انرژی مخالفت کردند.
در ادامه علی مطهری نماینده تهران پیشنهادی برای چند نرخی شدن بنزین ارائه داد که در این پیشنهاد آمده بود از تاریخ ۹۸/۳/۱ بنزین با کارت سوخت و برای خودروهای شخصی به این صورت عرضه شود که مصرف بنزین تا ۸۰ لیتر با مبلغ هر لیتر هزار تومان و برای مصارف بالاتر از ۸۰ لیتر با مبلغ هر لیتر ۳ هزار تومان در نظر گرفته شود و درآمد ناشی از این موضوع برای اشتغال، تولید و کمک به اقشار کم درآمد صرف شود.
مطهری در توضیح پیشنهاد خود، گفت: قیمت بنزین تا سال ۸۳ سالانه ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش پیدا میکرد که مردم با این موضوع مشکلی نداشتند. در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴، مجلس هفتم قانون تثبیت قیمتها را تصویب کرد که به موجب آن قیمت بنزین ثابت ماند که مشکلاتی را برای کشور از جمله قاچاق بنزین ایجاد کرد.
وی یادآور شد: بعد از آن قانون هدفمندی یارانهها تصویب شد که باید به دلیل افزایش قیمتها یارانه بنزین به مردم داده میشد، اما قانون هدفمندی یارانهها مصیبتی برای کشور شد از این رو باید فکری به حال مسئله بنزین کرد تا ضمن کنترل مصرف بی رویه بنزین از قاچاق آن جلوگیری شود.
نمایندگان در پایان با ۷۰ رأی موافق، ۱۲۲ رأی مخالف و شش رأی ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر در مجلس با این پیشنهاد نیز مخالفت کردند.
انتهای پیام/ 151