بهگزارش گروه بینالملل دفاع پرس به نقل از پایگاه خبری العهد، با وجود اینکه نیروهای انقلابی بحرین بر تحریم انتخابات پارلمانی این کشور که قرار است شنبه آینده (اول آذر) برگزار شود تاکید میکنند، آل خلیفه با توسل به مجموعه اقدامات بیخردانه در تلاش برای تغییر دادن معادله انتخابات به نفع خود و در نتیجه بی اثر گذاشتن تحریم آن است.
در همین ارتباط، یکی از چهرههای انقلابی سرشناس بحرین در گفتوگو با العهد به جزئیات این اقدامات آل خلیفه اشاره کرد و گفت: بخشی از این اقدامات، پس از شعلهور شدن آتش بحران در کشور آغاز شد و بخشی نیز در پی اعلام تحریم انتخابات طراحی و به اجرا درآمد.
ایجاد رعب، وحشت و تهدید شهروندان بحرینی
بهگفته این منبع که العهد به نام او اشارهای نکرده است، نخستین اقدامات سرکوبگرانه و ظالمانه دولت بحرین شامل ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و تهدید آنان است.
در این راستا، نیروهای بحرینی به تبلیغ و ترویج اخبار مربوط به سلب تابعیت از کسانی که در انتخابات شرکت نکنند، متوسل شده و در برخی موارد نیز با برگزاری محاکمههای ناعادلانه و بر اساس اتهامات ساختگی مبنی بر تهدید امنیت کشور، به سرعت تابعیت برخی شهروندان را سلب کرده و زمینه اخراج آنان از کشور را فراهم کردند.
این در حالی است که از قبل مشخص است سلب تابعیت از شهروندان بهطور خودکار بهمعنی محرومیت آنان از مشارکت در هرگونه اقدام و فعّالیت سیاسی مانند انتخابات و نامزدی برای پستهای مختلف است.
بهگفته این منبع، یکی دیگر از اقدامات مسئولان آل خلیفه برای به وحشت انداختن مردم، صدور دستورالعملی رسمی است که به موجب آن هر کس در انتخابات پارلمانی شرکت نکند، از شرکت در انتخابات 2018 نیز محروم خواهد شد.
مسئولان بحرینی مدعی هستند که این تصمیم با استناد به این اصل اتخاذ شده است که تحریم کنندگان انتخابات در صدد خدشهدار کردن وجهه مسالمتآمیز و سیاسی انتخابات و نیز ایجاد آشوب و ناآرامی عمومی هستند.
فریب بحرینیها با وعده اصلاحات
این منبع انقلابی بحرینی این اقدامات آل خلیفه را خطر واقعی برای کشور برشمرده و گفت: دولت به رأی دهندگان اینگونه القا می کند که مشارکت در انتخابات در اصلاحات مؤثر بوده و مقدمه اصلاح فراگیر در سال 2018 خواهد بود که این توهّمی بیش نیست و در واقع نیرنگ جدیدی از سوی حکومت علیه شهروندان بحرینی است.
همچنین مسئولان آل خلیفه به این اقدامات اکتفا نکرده و برای ایجاد رعب و وحشت هرچه بیشتر اعلام کردهاند که گذرنامه تمام کسانی که در انتخابات شرکت کنند، مهر می زنند تا نشان دهنده مشارکت آنان در انتخابات باشد که این اقدام تشدید ترس و وحشت در بین بحرینیها را بهدنبال داشته است؛ زیرا آنان اغلب برای کار و تجارت و گردشگری به خارج از کشور سفر میکنند اما اکنون بیم دارند که در صورت سفر به خارج و عدم مشارکت در انتخابات، از بازگشت آنان جلوگیری شود و سرمایه آنان نیز از بین برود.
تحریم انتخابات یعنی محرومیت از خدمات اجتماعی رایگان
این منبع انقلابی بحرینی تأکید کرد که یکی از بدترین اقدامات مسئولان آل خلیفه، ارتباط دادن خدمات رایگان اجتماعی به مشارکت در انتخابات است؛ به این معنی که بهطور غیرمستقیم تهدید کرده است که در صورت تحریم انتخابات امکان ارائه کمکهای مالی یا بورسیه تحصیلی و نیز مساکن رایگان یا با قیمت مناسب از بین می رود.
بنابر اطلاعات این منبع، برخی نیروهای اقلیت اهل تسنن بحرین بهطور غیرمستقیم و تحت عنوان «توصیه و ارشاد» تهدید شدهاند که در صورت کمک به انقلابیون (اکثریت شیعه) به حاشیه خواهند رفت و از حمایت مالی و سیاسی دیوان پادشاهی محروم می شوند که این تهدید اقدامی در راستای تحریک خطرناک طایفهگرایی است که در آن اقلیت اهل تسنن که با سیاست آل خلیفه مخالف هستند، در تیررس قرار گرفتهاند.
منبع مزبور افزود: در این شرایط، دلیل واقعی این اقدامات علیه اهل تسنن سرپوش گذاشتن بر نارضایتی این گروه یا فاش شدن مواضع آنان در قبال خاندان حاکم است تا به این ترتیب اینگونه القا شود که کشمکش موجود در بحرین طائفی است نه سیاسی.
تظاهرات مردمی گسترده در بحرین
اما سیاست رعب و وحشت در بین مردم از این فراتر رفته و مسئولان آل خلیفه از در دیگری وارد شده و با وعده پول و حمایت رایگان، مردم را به مشارکت در انتخابات تشویق و ترغیب میکنند؛ به این معنی که قول دادهاند شرکتکنندگان در انتخابات از کمکهای اجتماعی گستردهای بهرهمند خواهند شد که شامل منزل مسکونی و کمکهای مالی و آموزشی خواهد بود.
بازی پول سیاسی
این منبع در توضیح این مطلب افزود: مسئولان بحرینی با اشاره به کمکهای مالی به نامزدهای پارلمانی، به بازی «توزیع پول سیاسی» متوسل شدهاند؛ به این معنی که به آنان وعده دادهاند از امتیازات مالی و حمایت سیاسی و امنیتی بهرهمند میشوند.
این انقلابی سرشناس بحرینی در بخش دیگری از این گفتوگو، افزود: مشکل سلب تابعیت، موضوع جدیدی برای بحرینیها نیست؛ زیرا مسئولان این رژیم از دهه هفتاد قرن گذشته، بهمنظور تغییر ساختار جمعیتی و جغرافیایی به اعطای تابعیت بحرینی به شهروندان کشورهای متعدد به ویژه عربی و اسلامی متوسل شدند.
بهگفته وی، ساختار جامعه بحرین شامل اقلیت اهل تسنن و اکثریت شیعیان است که 73درصد جمعیت این کشور را شامل میشود که فقط بهطور ظاهری در دولت نماینده دارند.
ارتش بحرین متنوع ترین ارتش دنیا!
این منبع با استناد به آمار رسمی فاش کرد که در ارتش بحرین اتباع دستکم 33 کشور حضور دارند که بالاترین میانگین تنوع تابعیتی ارتش در جهان بهشمار می آید، تا جایی که به گواه تعداد زیادی از انقلابیون بازداشت شده، تعجبی ندارد که بازداشت یک بحرینی در یکی از ادارههای امنیتی توسط یک نیروی پاکستانی الاصل و با کمک یک تبعه اردنی صورت گرفته و سپس بازجویی توسط یک سوری و افسر هندی انجام شود.
تابعیت در مقابل رأی به نامزدهای آل خلیفه
در مورد انتخابات نیز مسئولان بحرینی به عمد به کسانی که به نفع نامزدهای مورد نظر آنان رأی دهند، تابعیت بحرینی می بخشند تا جایی که اکنون تمام کسانی که تابعیت بحرینی گرفتهاند، از امتیازات ویژهای شامل مسکن آماده سکونت و خدمات فراگیر پزشکی و بورسیه تحصیلی و موارد دیگر برخوردارند؛ امتیازاتی که قشر گستردهای از ملّت بحرین از آن محروم هستند.
این منبع بحرینی یادآور شد که آخرین آمار رسمی مربوط به میانگین رشد جمعیت در کشور یا همان تعداد تولّد در مقایسه با فوت نشان می دهد که جمعیت بحرین در سال 2002 یکمیلیون نفر و در سال 2006 یکمیلیون و 250 هزار نفر اعلام شد که حاکی از رشد 25درصدی بود که این رقم باور نکردنی است و نشان می دهد که دولت از سال 2002 سخت در تلاش برای اعطای تابعیت برآمد.
علاوه بر این، تلاش آل خلیفه در این خصوص حاکی از این است که هدف نخست اعطای تابعیت تغییر ساختار جمعیتی کنونی است تا جایی که مسئولان برای جلوگیری از رسوایی اعطای تابعیت مذهبی آمار موجود را پنهان نگاه می دارند.
تازه تابعیت گرفتهها حق مشارک در انتخابات دارند
اما مسئولان بحرینی به محض اعطای تابعیت به یک خارجی به او اجازه می دهند در انتخابات شرکت کند؛ مثلاً اگر یک خارجی ساعت پنج صبح تابعیت بگیرد، در ساعت 8 صبح که رأی گیری آغاز می شود، حق دارد در پای صندوق حاضر شود که این بر خلاف قانون بسیاری از کشورها در خصوص اعطای تابعیت و حقوق شهروندی پس از آن است.
ادامه دستگیریها
دولت بحرین بهمنظور تغییر دادن نتایج انتخابات بهنفع خود به هر راهی متوسل می شود از جمله اینکه با سرکوب و دستگیری انقلابیون و زندانی کردن آنان در تلاش است از رأی دادن آنان به نامزدهای انقلابی جلوگیری به عمل آورد و در همین ارتباط نیز اخیراً به بهانه اینکه برخی از فعالان انقلابی برای تحریم انتخابات تبلیغ می کنند، در سطح گستردهای منازل آنان را هدف حمله قرار داد.
با این حال بحرینی ها تأکید دارند که این اقدامات وحدت آنان را در قبال آل خلیفه که تحت حمایت عربستان و آمریکاست، مستحکم تر خواهند کرد و گروهای مختلف نیروهای انقلابی نیز تأکید دارند که با دموکراسی کامل انتخابات را تحریم می کنند.
انتهای پیام/ک.ف